Ugens Støvlespots - VM Edition: Adizero alene i toppen

VM har lagt endnu en spillerunde bag sig og vi går i denne uge ind i afgørende runde. Inden spændingen stiger helt i top, tager vi dog et øjebliksbillede af slutrundens fodboldstøvler. Og ligesom vi lagde for land i sidste uge har vi fokus på de fodboldstøvler, der har scoret målene. Se med her.

ADIDAS F50 ADIZERO - 31 MÅL Luis Suarez (Uruguay) - F50 Adizero Battle Pack I Uruguay har de fået en ny helt. Eller det vil sige, de er nok nærmere blevet bekræftet i at deres helt, i sandheden er en helt. Mange havde frygtet, nogen havde forventet det mens skeptikerne havde dømt ham ukampdygtig. Ikke desto mindre kom Luis Suarez tilbage og med to mål mod England, sparkede han Uruguay tilbage i kampen om videre avancement. Hvad Suarez dog også gjorde var at bidrage til, hvad der ligner en F50 Adizero massakre ved VM. For med to mål i sine F50 Adizero Battle Pack har Suarez også sin andel i fodboldstøvlens 31 mål ved VM. Lige godt en tredjedel af alle mål scoret i Brasilien.

NIKE MERCURIAL VAPOR SUPERFLY - 12 MÅL Eduardo Vargas (Chile) - Nike Mercurial Superfly Rød/Neon/Sort Dette års VM har i sandheden vist sig at være overraskelsernes VM. Måske er det ikke så overraskende at Chile rent faktisk har vist sig at være et kompetent fodboldhold, men at de kunne slå Spanien på så overlegen vis, havde de færreste nok forudset. En af kampens helt store oplevelser var Eduardo Vargas, der til daglig folder sine talenter ud hos Valencia i Spanien. Derfor gjorde nok lidt ekstra ond på spanierne at lige Vargas skulle være iblandt målscorerne. Med sine Superfly sørgede Vargas også at sætte ordentligt gang i Superfly, der efterhånden er kommet op på 12 mål i turneringen. Superfly, der tog det meste af opmærksomheden i VM optakten, mangler dog stadig lidt endnu for virkelig at kunne konkurrere med F50 Adizero og det bliver spændende at se om letvægteren for alvor kan komme i hælene af sin direkte konkurrent.

NIKE HYPERVENOM - 10 MÅL Miroslav Klose (Tyskland) - Nike Hypervenom Rød/Neon Sort Da Tyskland i 2002 gav debut til den polskfødte angriber Miroslav Klose var det nok de færreste der havde forudset at han en dag skulle skrive sig i historiebøgerne som All Time topscorer ved VM. Det har dog tilsynladende ikke rør "Salto-Klose", for i lørdagens kamp mod Ghana kunne han efter få minutter på banen score sit 15. VM mål. Et mål der udligner Ronaldos rekord og med flere kampe i sigte for tyskerne ved VM er det forventet at Klose kan sparke sig alene på toppen. Gør han det, vil han også understrege at Nikes Hypervenom i den grad sidder på fødderne af den rigtige spiller. Hypervenom er udviklet særligt til den dødbringende angriber og med 15 VM mål i 20 VM kampe må verden nok erkende at Klose er en af de giftigste angribere, i hvert fald i VM sammenhæng.

ADIDAS PREDATOR - 8 MÅL Bryan Ruiz (Costa Rica) - Adidas Predator Instinct Battle Pack Costa Rica må nok tage æren som VM's største overraskelse. Og en positiv af slagsen vel og mærke. Costa Rica var ikke spået nogen som helst chance i Dødens Pulje, men med to sejre i to kampe har Costa Rica lukket munden på alle der troede de vidste noget om fodbold. Med en 1-0 sejr på mål af Bryan Ruiz har Costa Rica sat Italien på maksimalt pres i sidste kamp mod Uruguay. Ruiz' mål var Costa Ricas fjerde ved VM og Predator støvlens 8. Efter at Predator lagde stærkt ud i første runde med 5 mål har den hold lidt pause i anden runde med 3 mål. Det gør dog helt sikkert ikke Predator Instinct til en mindre populær fodboldstøvle, og mon ikkke at vi nok skal få lov til at se mange flere lækkerier fra Predator når først Özil, Oscar og Co. for alvor folder sig ud?

NIKE MERCURIAL VAPOR X - 7 MÅL Enner Valencia (Ecuador) - Nike Mercurial Vapor X Rød/Sort/Neon Hvis man skal bruge et øjebliksbillede til noget, så er det nok at Enner Valencia er on fire! Med tre mål i to kampe placerer Valencia sig helt i toppen i kampen om the Golden Boot, der som bekendt går til VM's topscorer. Valencia gør dermed Mercurial Vapor X stor ære ved at have scoret 3 af støvlens 7 mål ved VM. Den tiende generation af Mercurial Vapor kollektionen kom som et alternativ til Superfly, der altså tydeligvis ikke skal betragtes som et dårligere alternativ.

NIKE MAGISTA OBRA - 5 MÅL Mario Götze (Tyskland) - Nike Magista Obra Neon/Rød/Sort Sammen med Mercurial Superfly, var Magisa Obra nok den mest omtalte fodboldstøvle under VM optakten. Den nye fodboldstøvle, der virkelig kommer med nogle nye innovative elementer har da også fået fuld eksponering under VM. Mål har det dog ikke været fyldt med fra playmakerstøvlens side. Efter første runde stod der rent faktisk ikke Magista Obra på et eneste af VM's mål. Det den dog kommet godt efter og har efter anden spillerunde 5 VM mål på CV'et. Mario Götze var iblandt de spillere, der har været med Nike under hele testforløbet og under præsentationen var han også en af frontfigurerne. Mod Ghana kunne han så også gøre Magista Obra den ære at score et mål. Målet kan endda også gå hen og få afgørende betydning for tyskerne, der blev en smule rystet af Ghanesernes styke.

PUMA evoPOWER 1 - 4 MÅL Rafik Halliche (Algeriet) - Puma evoPOWER Tricks Inden Algeriet to til denne slutrunde var der gåe præcis 28 år siden afrikanerne havde scoret et mål ved en VM slutrunde. Derfor havde de fleste nok svært ved at betragte Algeriet som en kompetent konkurrent ved dette VM. Nu har de spillet to kampe mere og har fået 5 mål på kontoen. Senest med en flot sejr på 4-2 over Sydkorea. Iblandt målscorerne i denne kamp var Rafik Halliche, der faktisk også var med for fire år siden da Algeriet måtte forlade VM uden et eneste mål. Om det er fodboldstøvlerne der gør forskellen skal vi ikke kunne sige, men ikke desto mindre optræder Halliche med Pumas evoPOWER Tricks ved VM og hvis de ikke gjorde ham synlige nok i sig selv, så hjalp han da i hvert fald selv til, ved at score Algeriets andet mål i den flotte sejr.

PUMA evoSPEED - 2 MÅL Olivier Giroud (Frankrig) - Puma evoSPEED Tricks De store nationer har ikke ligefrem imponeret ved VM. Måske pletvis, men efter to spillerunder er det de færreste der sidder med en klar overbevisning om at vi allerede har fundet et land, der ligner en klar verdensmester. Frankrig må nok siges at være det eneste af de store lande, der har formået at feje al form for modstand væk. Særligt i deres andet opgør mod Schweiz var det få pletter man kunne sætte på franskmændendes præstation. Særligt angriberne hos Frankrig har præsteret og heriblandt er Giroud, der også skrev sig ind i Frankrigs VM deltagelse med en enkel scoring. Dermed fordoblede han også evoSPEEDS mål ved VM.

NIKE CTR360 MAESTRI III - 1 MÅL Jermaine Jones (USA) - Nike CTR360 Maestri III Rød/Sort Mange fældede en lille tåre, da det blev en realitet at CTR360-kollektionen ville gå ud af produktion til fordel for Magista Obra/Opus. Jermaine Jones fra USA er dog ligeglad. Han spiller da bare videre i dem. Hans dommedagshug mod Portugal i går sikrede næsten USA sejren og videre avancement, med en udligning i de døende sekunder, tvinger USA til at spille for livet i deres sidste kamp mod Tyskland. Ikke desto mindre fik vi et dejligt gensyn med den populære midtbanestøvle fra Nike, der i øvrigt også blev spottet på fødderne af Paul Pogba da han blev skiftet ind mod Schweiz. Det ser ud til at en række professionelle fodboldspillere stadig har lidt svært ved at acceptere at CTR360 Maestri ikke længere er en del af Nikes siloer.

Benoit Assou-Ekotto (Cameroun) - Under Armour Clutchfit Force Hybrid SG (Custom) Vi slutter denne uges støvlespot af med et bonusspot. For under Camerouns kollaps mod Kroatien havde Benoit Assou-Ekotto valgt at hoppe i et par noget alternative fodboldstøvler. I hvert fald når det kommer til designet. Og der må være et eller andet med spillere fra Cameroun og deres forhold til optrædender for deres land ved VM. I 1998 så vi som bekendt Rigobert Song bære et par fodboldstøvler, hvor den ene støvle var gul og den anden rød. I denne kamp valgte Assou-Ekotto så at gøre noget lignende. Han havde valgt at iføre sig samme farve støvler, dog prydetmed landets karakteristiske Rød, Grøn og Gule farver. Og selv om Cameroun og i særdelshed Assou-Ekotto selv, tabte hovedet i kampen mod Kroatien, så skal Assout-Ekotto da have en klapsalve for sit farverige bidrag.

FODBOLDSTØVLERNES TOPSCORLISTE Adizero - 31 Superfly - 12 Hypervenom - 10 Predator - 8 Vapor X - 7 Magista Obra - 5 Tiempo - 4 evoPOWER - 4 evoSPEED - 2 Warrior Superheat - 2 CTR360 Maestri - 1 Nitrocharge - 1 Adipure - 1 Warrior Gambler - 1 Mizuno Morelia Neo - 1 Mizuno Wave Ignitus - 1

Hvis man kan bruge statistikker til noget, så kan denne statistik fortælle os at verdens giftigste angribere spiller med Adidas' Adizero F50. Kigger vi på VM's topscorerliste kan vi se at Top 5 indeholder 4 spillere med Adizero. Men hvad synes du selv om ovenstående liste. Hvilken af støvlerne er din personlige favorit?