Hvem vinder Golden Ball, Boot og Glove ved VM i år?

Ved VM er det ikke kun det ikoniske FIFA VM trofæ der bliver jagtet. Der er rent faktisk masser af prestigfyldte priser at hente. Særligt tre priser står over, som dem man aller helst vil have fingrene: Golden Ball, Golden Boot og Golden Glove.

Der er ingen tvivl om at de fleste spillere nok til enhver tid vil skifte alle andre priser ud med VM trofæet. Men, når det er sagt er der også mange der nok betragter det som mere realistisk at jagte andre titler end Verdensmester. Her har FIFA og Adidas i samspil særligt tre priser, som mange spillere nok vil betragte som de ultimative personlige anerkendelser.

Første pris og nok den pris som er over alle andre er Golden Ball, som repræsenterer Turneringens Spiller. Denne prestigefyldte pris har eksisteret sitden VM i 1982, hvor Paolo Rossi var den første til at modtage æren som Turneringens Spiller. Her var han med 6 mål med til at vinde Italiens 3. VM titel i hus.

Seneste vinder af prisen var Diego Forlan fra Uruguay, der virkelig satte Uruguay tilbage på landkortet, da han førte sit land frem til en 4. plads. Forlan blev også delt topscorer med Thomas Müller ved turneringen. Tidligere vindere af prisen er Zidane, Ronaldo, Romario og Oliver Kahn. Spørgsmålet vi alle går og stille nu er: Hvem vinder prisen ved dette års VM? Bliver det Neymar, Messi eller en helt tredje? Hvad er dit bud?

Golden Boot repræsenterer turneringens topscorer. Den spiller der har flest mål ved en enkelt VM turnering er Jus Fontaine der ved VM i Sverige i 1958 gik mål-amok med 13 scoringer. Siden Gerd Müllers 10 mål i 1970 har en spiller dog ikke formået at komme op på et to-cifret antal scoringer. Thomas Müller løb som bekendt med prisen ved sidste VM med 5 mål. Forlan, Sneijder og Villa scorede rent faktisk også 5 mål, men da Müller havde 2 flere assists end de andre løb han med prisen. Iblandt tidligere vindere er Ronaldo, Davor Suker og gode gamle Hristo Stoichkov. Kan Müller genvinde titlen som Tuneringens Topscorer igen i år? Han er i hvert fald godt på vej med 3 mål i første kamp.

Golden Glove prisen er til Turneringens Målmand. Prisen har rent faktisk kun eksisteret siden 1994, hvor den belgiske målmand Michel Preudhomme modtog den ærefulde pris. Siden har absolutte topmålmænd som Barthez (1998), Kahn (2002), Buffon (2006) og Casillas (2010) modtaget prisen som VM's bedste målmamd. Det er allerede fastlagt at Casillas ikke genvinder den titel i år, så det ligger helt åbent, hvem der skal løbe med titlen i år. Hvis Ochoa kan fortsætte sit storspil fra kampen mod Brasilien ligger han i helt sikkert ret lunt i svinget. Hvem har du udset dit som Turneringens Målmand?

Vinderne vil blive fundet umiddelbart efter turneringen er afsluttet. Turneringens Topscorer vil give sig selv, men vinderen af Golden Boot vil blive fundet gennem en Technical Study Group fra FIFA og folk fra pressen i en ligeligt fordelt afstemning. Golden Glove vil udelukkende blive afjort af medlemmerne fra FIFA's Technical Study Group.

ALT_TAG

Det er altid spændende at se, hvem der løber med de forskellige titler ved VM. Ikke kun VM trofæet. Og som turneringen skrider frem, bliver det naturligvis mere klart, hvem der fortjener hæderen, men har du nogle kompetente forudsigelser på vindere af de forskellige priser?