Et nærmere kig på Nike Elastico Superfly IC

Indendørs fodbold, særligt i form af Futsal, er så småt begyndt at folde sine vinger ud i Danmark. Med et efterhånden etableret Futsal landshold, er der masser af grund til at mestre den form for fodbold, der foregår på et trægulv. Her tilbyder Nike et perfekt våben til at få det bedste udgangspunkt muligt.

At Nike elsker fodbold er efterhånden ingen hemmelighed. Med de seneste to fodboldstøvler, Magista Obra og Mercurial Superfly, er det tydeligt at Nike altid forsøger at forbedre fodboldspillerens forudsætninger på en fodboldbane. Og nu har Nike altså også valgt at overføre grundlaget bag deres revolutionerende fodboldstøvler til den populære Elastico Finale kollektion,

Se hele udvalget af Nike Elastico støvler lige her

Alle der har spillet indendørs fodbold ved, hvor centralt det er at kunne stå ordentligt fast på underlaget og ikke mindst kunne bevæge sig hurtigt og eksplosivt i sine retningsskift. Futsal er først og fremmest præget af teknisk fodbold og derfor synes behovet for en barfodslignende oplevelse alfa-omega i denne form for fodbold.

Se det store udvalg af Nike Elastico støvler lige her

Og når man ser det fra den synsvinkel, så virker det som det mest logiske træk at Nike nu har valgt at give deres Elastico Finale en makeover og udviklet Elastico Superfly IC. En indendørssko med samme Flyknit overdel og ikke mindst den karakteristiske ankelsok, Dynamic Fit Collar. Hertil har de bevaret den tynde og højst fleksible gummisål fra Elastico Finale II.

Så i bund er grund har Nike faktisk givet deres Mercurial Superfly IV en gummisål og vupti, så har man en indendørssko, der imødekommer alle fodboldens vigtige facetter også på trægulv. Nike har sågar også tilføjet NikeSkin og ACC teknologien til støvlen, der jo som bekendt sikrer at et konsistent greb om bolden. Nu er det jo ikke ligefrem fordi at våde vejrforhold præger indendørs fodbold, men det er da ret at vide at funktionen er der.....

Se udvalget af Nike Elastico støvler lige her

Futsal er som sagt et hurtigt spil der både kræver eksplosive bevægelser og god teknik. Og her har Nike virkelig fat i noget med de nye teknologier. Ikke nok med at Flyknit overdelen giver et helt tæt og tilpasset fit, så sikrer Brio-kablerne at foden sidder helt fastlast i skoen, så der ikke er nogen som helst form for slinger i valsen, når modstanderen skal sættes af på et lille område. Hertil yder ankelsokken også ekstra støtte, da den omfavner omfavner foden helt op omkring anklen, så alle bevægelser foregår fuldstændigt forenet.

Sålen spiller også en central rolle her, for formår den ikke at yde et fast greb på trægulvet, kan det hele være ligemeget. Langs ydersålen løber der således en flex-zone der sikrer skoens fleksibilitet og afhjælper de hurtige vendinger og retningskif på banen. Samtidig har Nike udviklet en sål med en nubret tekstur, der både sikrer et godt greb i banen, men også hvis der skal laves lækkerier med fodsålen.

ALT_TAG

Med den nye Elastico Superfly IC er der absolut ingen undskyldninger for ikke at mestre den form for fodbold der foregår på trægulv. Det skulle dog måske lige være dårlig teknik. Elastico Superfly omfavner den revolution Nike har startet med deres nye fodboldstøvler med Flytknit overdel og Dynamic Fit Collar. Men hvad synes du om ideen om at overføre teknologien til indendørsfodbold? Vil det gøre nogen forskel på dette underlag?