Ugens Støvlespots - VM Edition: Fodboldstøvler og mål

Det er ikke mere end fire dage siden at VM startede. Og selv om 1. runde ikke engang er spillet færdig, kan man ikke lade være med at tænke at det går lidt for hurtigt. Vi nyder det dog stadig i fulde drag og vi har benyttet lejligheden til at lave den første VM edition af Ugens Støvlespots. Læs med mens vi tæller mål og fodboldstøvler ved VM i Brasilien.

ADIDAS F50 ADIZERO - 12 MÅL Robin Van Persie (Holland) - F50 Adizero Earth (Custom) Inden Gruppe F åbnes op i dag med braget mellem Tyskland og Portugal topper F50 kollektionen topscorelisten med hele 12 mål. Og der er langt ned til 2. pladsen. Robin Van Persie aka RVP aka Den Flyvende Hollænder har bidraget hertil med to mål da han var med til at nedlægge de forsvarende mestre fra Spanien med den knusende 5-1 sejr. RVP snyder dog lidt, for han optrådte hverken i Adidas' VM kollektion fra Battle Pack eller i en fuldblodet F50 Adizero. Det er nemlig efterhånden almen kendt at Van Persie får specialdesignet sine Adizero med en adiPOWER-sål samt læderoverdel, der altså erstatter SpeedTraxion sålen og Hybridtouch der ellers normalt normalt er med til at definere F50 støvlen. Når alt er sagt, er RVP dog senest blevet set i sit Battle Pack design til træning og det skal blive spændende at se om han skifter sin Earth Pack ud til næste kamp.

ADIDAS PREDATOR INSTINCT - 5 MÅL Xabi Alonso (Spanien) - Adidas Predator Instinct Mens RVP kunne hylde F50 kollektionen med 2 scoringer og en sejr på 5-1 så vil Xabi Alonso nok næppe mindes sit første mål i sine Predator Instinct med stor glæde. Det var dog ikke desto mindre interessant at Alonso optrådte i Predator Instinct. Indtil nu har han nemlig skiftet mellem Adipure og Nitrocharge, men noget tyder på at Xabi Alonso er iblandt dem der er svært tilfredse med de ændringer Adidas har foretaget sig på den nye Predator. Og i VM sammenhæng ser det da også ud til at den fungerer helt fint. Indtil videre ligger den da i hvert fald på en delt andenplads på topscorerlisten.

NIKE MERCURIAL VAPOR SUPERFLY IV - 5 MÅL Joel Campbell (Costa Rica) - Nike Mercurial Vapor Superfly IV For også med fem mål træder Nikes eksplosive Superfly også ind på andenpladsen. I blandt målscorerne har været Alexis Sanchez og Marchisio, men mest interessant var vel nok Joel Campbells scoring mod Uruguay, der altså blev starten på en af VM's første overraskelser. Campbell blev senere kåret til Man of the Match og hans optræden i sine Superfly har gjort ham til en af de interessante spillere at følge videre ved VM.

NIKE HYPERVENOM - 3 MÅL Neymar Jr. (Brasilien) - Nike Hypervenom De forventninger der var til Brasilien og særligt Neymar inden Brasilien åbnede årets slutrunde mod Kroatien var nok ret umenneskelige. Men det brasilianske landshold klarede det første pres og kom perfekt fra land. Neymar var i særklasse manden, der gjorde en forskel med to mål. Dermed kunne han bidrage til at Hypervenom også kom godt for land ved VM. Siden har det dog stået lidt stille til fra den giftige angrebsstøvle, som kun er blevet hyldet en enkelt gang da Daniel Sturridge scorede mod Italien.

PUMA evoPOWER - 2 MÅL Mario Balotelli (Italien) - Puma evoPOWER Tricks I Italien har de også en mand de sætter deres lid til og det er Mario Balotelli. Han har dog vist sig ikke altid at være lige pålidelig og er lidt som nat og dag. Derfor er det også meget passende at Super Mario spiller i Pumas Tricks. Og i kampen mod England fandt han så sin gode side frem og gav evoPOWER kollektionen deres anden scoring ved dette VM. Tiden må vise, hvor mange det kan blive til i alt for Balo og ikke mindst evoPOWER.

NIKE MERCURIAL VAPOR X - 2 MÅL Wilfried Bony (Elfenbenskysten) - Nike Mercurial Vapor X Den nye Superfly har uden tvivl taget de fleste overskrifter inden for den seneste tid fra Nikes side. Ikke desto mindre har Nike også opdateret Mercurial kollektionen med en tiende model. Vapor X sidder også på fødderne af masser af fodboldspillere ved dette VM og en af dem er Wilfried Bony, der kunne fejre sit første mål ved en VM slutrunde i de nye Vapor X. Den tiende generations andet mål blev scoret i kampen mellem Schweiz og Ecuador af Enner Valencia.

NIKE TIEMPO LEGEND V - 1 MÅL Stefan De Vrij (Holland) - Nike Tiempo Legend V Sort/Hvid Tiempo er Nikes nok mest ikoniske fodboldstøvle med en historie der går helt tilbage til VM i 1994. Ved denne slutrunde har Tiempo skinnet på banen med sin kraftige gule VM farve, men faktisk kommer Tiempo's hidtil eneste scoring ved VM ikke fra VM kollektionen, men fra en tidligere farvekombination, nemlig den i Sort/Hvid. Målet blev scoret af Stefan De Vrij i Hollands storsejr og han kunne vel ikke have bedt om en bedre VM debut. Det kan han dels takke sine Tiempo fodboldstøvler for.

ADIDAS ADIPURE 11PRO - 1 MÅL Jorge Valdiva (Chile) - Adidas Adipure 11Pro Chile er kommet på noget af en opgave ved VM i en gruppe med sidste VM's to finalister. De kom dog perfekt fra land med en sejr på 3-1 over Australien. Blandt målscorerne var Valdiva og han indtil videre eneste mand der har formået at score med Adidas 11Pro. Det var Valdivas femte scoring for sit land og hans første med sine Adipure fra Battle Pack.

WARRIOR SUPERHEAT - 1 MÅL Tim Cahill (Australien) - Warrior Superheat Guld/Hvid Det er de færreste, der forventer store resultater fra Australien ved VM, men hvis det skal komme fra nogen skal det nok komme fra den tidligere Everton spiller Tim Cahill. Og det kom da netop også fra ham, da han gav sit land nyt håb i kampen mod Chile med sin reducering. Det gjorde han i sine Warrior Superheat i Guld/Hvid, som Warrior lancerede kort tid før VM åbnede. Det skal blive spændende at se om Warrior kan få mere eksponering under VM.

PUMA evoSPEED - 1 MÅL Vedad Ibisevic (Bosnien-Herzergovina) - Puma evoSPEED I nattens opgør skrev det bosniske landshold histore da de første gang repræsenterede landets farver ved en VM slutrunde. De har fået en noget utaknemmelig opgave da de skulle op mod Argentina. Selvom gik tomhændet derfra, kom de dog hæderligt fra opgøret med et snævert nederlag på 1-2. Det kan de blandt andet takke angriberen Ibisevic og hans Puma evoSPEED Tricks for, da han reducerede med fem minuter igen og gav Argentinerne anledning til et lille stressanfald. Bosnien bliver interessant at følge i de kommende kampe.

MIZUNO WAVE IGNITUS - 1 MÅL Keisuke Honda (Japan) - Mizuno Wave Ignitus Japan lignede i lang tid et hold der kunne tæmme de vilde elefanter fra Elfenbenskysten, men to hurtige mål vendte op og ned på Japans entré til VM. Honda havde eller udført sit arbejde til perfektion da han bragte japanerne foran i sine Mizuno Wave Ignitus. Det er ikke mange fodboldspillere der optræder med Mizuno under VM, så imponerende er det da at mærket også kan bidrage til scoringslisten ved VM.

Cristiano Ronaldo (Portugal) Nike Mercurial Vapor X Om 5 timer løber Cristiano Ronaldo på banen for at hjælpe sit land med at skabe ny VM historie. Der har været en del fokus på Cristiano, særligt fordi han i optakten til denne slutrunde har kæmpet mod tiden for at blive sin muskelskade kvit. Nu ser det ud til at han er blevte helt klar og nu er det næste spørgsmål så: Hvilken fodboldstøvle vil CR7 spille i? Til træning er nemlig både set med Superfly og Vapor X. Han er endda blevet set med Superfly, hvor ankelsokken ser ud til at være fjernet. Så det bliver uden tvivl et af de særligt interessante spots i aftenens kamp mellem Portugal og Tyskland.

VM er i dag nået til Gruppe F, men det har allerede været en utrolig begivenhidsrig slutrunde med dommerskandaler, nederlag til favoritter og målteknologi i centrum. Vi har dog i dag holdt fokus på nogle af de fodboldstøvler, der har været i brug. Helt centralt har vi kigget på de fodboldstøvler, der er blevet scoret mål med. Hvad synes du har været de fedeste fodboldstøvler ved VM? Og hvilken støvle har scoret det flotteste mål indtil videre i turneringen.