Nikes nyeste innovative tiltag: Mercurial FlyLite Guard

Benskinner har altid skabt et irriterende paradoks for mange fodboldspillere, særligt de teknisk begavede. På den ene side er de et nødvendigt værktøj, hvis man ikke vil øge risikoen for skader, på den anden side udgør de et ofte et irritationsmoment for spillerne når man dribler, tackler eller skyder til bolden. Nu forsøger Nike at gøre det lidt mindre generende at spille fodbold med benskinner.

Nike har haft stor succes med deres Mercurial Lite kollektion, der er letvægts benskinner, der både yder den nødvendige beskyttelse, samt minimerer gener når spillet er i gang. Der er dog altid plads til forbedring og lige som vi kender Nike stiller de sig sjældent tilfreds med status quo. Derfor har de nu også præsenteret Mercurial Flylite Guard. En benskinne designet til spilleren, der vil frem i verden uden at blive generet af unødvendige elementer.

FlyLite Guard er resultatet af feedback fra spillere som f.eks. Neymar, der anerkender nødvendigheden af beskyttelse, men som ikke har lyst til at gå på kompromis med det. Og netop derfor har Nike nu udviklet en benskinne der netop tilbyder det: Optimal beskyttelse uden at gå på kompromis med fart, pasform eller komfort. Dermed vil man knap bemærke at man har et par benskinner siddende på benene.

De innovative benskinner adskiller sig fra tidligere modeller ved at udskifte den skummede bagside med et nyt net-inspireret stødsystem der er designet til at fordele slagenes kraft bedre ud på hele skinnen. Dermed yder FlyLite Guard en mere konsistent beskyttelse, da den er bedre udstyret til at absorbere de mange slag, man får under en kamp.

Designet har samtidig givet Nike muligheden for at fjerne materialer fra benskinnen, hvilket har resulteret i en meget lettere og fleksibel benskinne: "Vi fandt ud af at jo mere materiale vi fjernede, jo bedre kunne benskinnen beskytte skinnebenet. Ved at reduxere materialerne kunne vi også øge fleksibiliteten og skabe et fit der var ulig noget nogen af vores spillere havde set før", siger Martin Lotti, Creative Director i Nike.

Det gør også FlyLite Guard til Nikes mest anatomisk korrekte benskinne til dato. Udover det, giver det kernede design også en bedre distribution af luften og sørger dermed for at at gøre det mere behageligt at bære benskinnerne også under varme vejrforhold.

En af de ting der gjorde det innovative resultat muligt, var at Nikes udviklingshold benyttede sig af 3D print teknologi, så de kunne eksperimentere med mange forskellige mønstre og designs, før de kom frem til det helt perfekte. På den måde har Nike kunnet teste mange forskellige konstellationer og de kan derfor føle sig langt mere sikre på, at det endelige resultat er præcis det spillerne leder efter.

Mercurial FlyLite Guard er Nikes seneste innovative tiltag og følger designet fra deres seneste VM fodboldstøvler. Med den nye benskinne forsøger Nike at imødekomme spillernes behov om at blive generet mindst mulig af deres benskinner. Hvad siger du til de nye FlyLite Guard? Lyder de som noget for dig?