VM 2014 - Gruppe H: Kan Belgien leve op til forventningerne?

VM's sidste gruppe gemmer velnok på et, hvis ikke det mest spændende land ved denne slutrunde. Belgien stiller med et stjernespækket mandskab og bliver af mange betragtet som en interessant outsider. Landet med den gyldne generation er dog ungt og uerfarent og de skal først forbi et par sultne nationer, før man for alvor kan tage dem seriøst. Her er Gruppe H.

Tre af de fire deltagende lande i Gruppe H har som minimum en VM semifinalen på CV'et. Kun Algeriet har ikke prøvet at gå videre fra gruppespillet i deres tre tidligere forsøg. Kigger man på de fire lande, synes Belgien at måtte løbe med favoritværdigheden, mens Rusland og Sydkorea nok kan se frem mod at skulle kæmpe om 2. pladsen. Når det er sagt, så virker det også som en skræmmende jævnbyrdig gruppe, hvor Sydkorea rent faktisk bærer på størst rutine i VM sammenhæng når de skal deltage ved deres 8. slutrunde i træk.

Og apropos Sydkorea og Rusland så mødes netop disse to nationer, i åbningsrunden hvor Belgien og Algeriet vil åbne ballet tidligere på dagen. Kampen mellem Sydkorea og Rusland vil utvivlsomt have afgørende betydning for disse to landes videre skæbne og der er derfor lagt op til noget af en gyser, når de to nationer mødes i en direkte head-to-head allerede i første runde. I den anden kamp vil Algeriet appellere til den nervøsitet der altid vil være i første runde af store turneringer og håbe på at de belgiske stjerner skal bruge første kamp på at spille sig varme.

For i Belgien er der store forventninger til den generation, der efterhånden er blevet kendt som Den gyldne generation. Med spillere som Courtouis, Kompany, Hazard og Lukaku blandt mange andre, øjner det belgiske folk et stort resultat for første gang siden de fik en 4. plads ved VM i 1986 i Mexico. Det er dog efterhånden 12 år siden at Belgien sidst deltog ved en VM slutrunde og det bliver spændende at se, hvordan belgierne vil klare deres mangel på erfaring.

Men hvis det skal være, skal det vel også være nu. Sjældent har det belgiske mandskab indeholdt så mange stjerner som netop dette. Og derfor er Burrda Sport nok også ekstra beærede over at kunne have ansvaret for Belgien ved VM i Brasilien. De har således sørget for at klæde Hazard og Co. ordentligt på med en landsholdstrøje, der blandt andet ærer nationen ved at bære rundt på et print af den belgiske krone.

Støt Belgiens stjerner med deres VM landsholdstrøje her - kun 599,- kr.

Algeriet kan glæde sig over at deltage ved VM for anden gang i træk og for fjerde gang i alt. Det er dog nok desværre også det eneste Algeriet kan glæde sig over i VM sammenhæng. Aldrig før har landet fra Afrikas kontinent formået at gå videre fra gruppespillet. Tættest på var de ved deres første slutrunde i 1982 da de måtte se sig overgået af Vesttyskland og Østrig på bedre målscorer. For fire år siden formåede Algeriet dog end ikke at score et eneste mål, så der er gode chancer for at skabe et bedre resultat i år.

Og lidt kan de da trods alt tage med fra sidste VM. De spillede nemlig blandt andet 0-0 med England og var dermed med til at sørge for at England kun gik videre som nummer to. I Brasilien vil Algeriet helt sikkert forfølge det lille håb de har om videre avancement og hertil har Puma hjulpet afrikanerne ved at udstyre dem med en klassisk og ikke mindst innovativ VM landsholdstrøje. Det var i øvrigt også Puma der stod for Algeriets VM trøje for fire år siden i Sydafrika.

Du kan anskaffe dig Algeriets VM landsholdstrøje her - kun 499,- kr.

Rusland vil ligesom Belgien glæde sig ekstra meget til årets deltagelse, da det ligeledes er 12 år siden det sidst skete. Og de håber at udfaldet vil være et andet end det var for 12 år siden. Her tog Belgien nemlig 2. pladsen foran snuden på russerne med en sejr på 3-2 netop over Rusland i sidste spillerunde.

Rusland er dog optimistiske efter at de sluttede over selveste Portugal i kvalifikationen og mon ikke at Fabio Capello har en power talk eller to gemt i ærmet til sine russiske soldater? Adidas har også gjort, hvad de kan for at hjælpe russerne på vej ved at give dem en landsholdstrøje inspireret af et af Ruslands mest stolte øjeblik, nemlig da kosmonauten Yuri Gargarin blev den første mand i rummet i 1961. På den måde bruger Adidas symbolikken til at give russerne troen på at de kan skrive sig ned i historien på samme måde.

Tag en rejse ud i rummet med Ruslands VM landsholdstrøje her - kun 549,- kr.

Sidste nation i Gruppe H er rent faktisk den mest erfarne når det kommet til VM deltagelse. Siden 1986 har Sydkorea formået at deltage ved hvert eneste VM slutrunde og i 2002 blev Sydkorea sågar også det første Asiatiske land til at være blandt de sidste fire lande. Sydkoreanerne ved alts udmærket godt hvad det handler om når de rejser til Brasilien og de vil næppe lytte til dem der afskriver dem for videre avancement.

Sydkorea havde dog store problemer under deres vej til VM, hvor de måtte vente til absolut sidste runde hvor Uzbekistan slog Qatar med 5-1, før de kunne ånde lettet op. Sydkorea har dog lagt den problematiske kvalifikation bag sig og nu ser de frem mod deres 8. slutrunde. Nike har sørget for at klæde sydkoreanerne ordentligt på og brugt stærk kulturel symbolik til at designe landsholdstrøjen. Dermed vil sydkoreanerne helt sikker føle sig godt udstyret når de skal forsøge at kvalificiere sig videre fra gruppespillet.

Støt Sydkoreas stolthed med deres VM landsholdstrøje her - kun 599,- kr.

VM's sidste gruppe bærer rundt på en usleben diamant, som bliver særligt spændende at følge. Der er store forventninger til Belgiens gyldne generation, men lige så store forventninger vil der også være til Rusland og Sydkorea fra hjemlige kanter, mens Algeriet vil sole sig under at være de undertippede. Hvordan tror du at Gruppe H vil forme sig?