VM 2014 - Gruppe G: Tyskland, Portugal, Ghane eller USA?

Det der gør årets VM slutrunde særligt interessant er at den folk ikke helt kan blive enige om, hvilken gruppe der er den værste. Gruppe B med Holland, Spanien og Chile, Gruppe D med Uruguay, England og Italien eller Gruppe G med Tyskland, Portugal, Ghana og USA. Vi er nået til Gruppe G og det er en gruppe der helt sikkert vil have stor effekt på følelserne.

Gruppe G kandiderer i den grad til at løbe med titlen, som en af grupper man helst ikke vil være i. Rent faktisk kan Gruppe G prale af at indeholde fire lande, der som minimum formåede at kvalificere sig til 1/8-dels finalerne ved den seneste VM slutrunde i Sydafrika. Det siger bestemt ikke så lidt om Gruppe G, hvor Tyskland, Portugal, Ghana og USA altså alle vil gøre alt for ikke at få et dårligere VM end for fire år siden.

Der venter nogle særligt interessante møder i Gruppe G. Allerede i første runde vil Gruppe G sættes i gang med en eksplosion mellem Portugal og Tyskland, som på papiret må udgøre de to favoritter til videre avancement. Men udover den spændende åbningskamp vil følelserne i den grad også blive sat i spil når Jürgen Klinsmanns USA skal op mod Tyskland eller når Boateng brødrene endnu engang får fornøjelsen af at stå ansigt til ansigt for hver deres land når Tyskland og Ghana mødes for anden VM slutrunde i træk.

Selvom Tyskland er kommet i en af de hårdeste puljer ved VM, så er det nok de færreste der tør at afskrive "Die Mannschaft" der ud af 17 VM deltagelser er gået videre fra den indledende runde 16 gange. Og med den form det tyske mandskab har vist i de seneste år er der meget lidt der tyder på at de ikke skal formå at nedlægge de udfordringer der kommer deres vej.

Tyskland stiller med et stjernespækket mandskab og for mange ligger de helt i top som favorit til at løbe med VM trofæet. Og Adidas har da også sørget for at give Tyskland et lille overtag med en landsholdstrøje der udstråler tysk stolthed og tradition. Den røde vinge på tværs af brystet repræsenterer netop den stolthed og passion, som de tyske fodboldgiganter har for deres land, hver gang de repræsenterer de tyske farver.

Støt de tyske giganter ved at købe deres VM landsholdstrøje her - kun 549,- kr.

Portugal vil rejse til Brasilien med en helt særlig følelse. Dels var VM værtsnationen en portugisisk koloni fra det 16. til det 18. århundrede og dels afgik en af Portugals absolut største legender ved døden i starten af året. Eusebio vil altid blive husket for sin centrale rolle ved Portugals hidtil bedste resultat ved en VM slutrunde, da de i 1966 blev nummer tre. Så når portugiserne går til VM i år vil det være med en stærk følelse af at ære lige præcis Eusebio den respekt han fortjener.

TIl VM vil Cristiano Ronaldo og Co. deltage med en trøje der ærer de gamle storhedstider, samtidig med at følge et nutidigt og stilbevidst design, der dermed går helt i spænd med Portugals fornemmelse for mode. Portugal har ikke været forbi 1/8-dels finalen siden de gik hele vejen til semifinalen i 1966, så det skal blive spændende at se om Cristiano og Co. kan præstere bedre (næsten) på hjemmebane.

Du kan finde Cristiano og Co's. VM landsholdstrøje her - kun 599,- kr.

I Ghana græder de stadig over det hjertknusende exit ved VM for fire år siden. Et brændt straffe i absolut sidste sekund viste sig at blive afgørende for ghaneserne, der kunne have blevet det første afrikanske land til at gå hele vejen til semifinalerne ved et VM. Derfor er "The Black Stars" fast besluttet på at gøre en ende på det mareridt, der har forfulgt dem lige siden den 2. juli 2010.

Årets VM slutrunde er blot Ghanas tredje deltagelse og det er faktisk samme antal gange at Puma har stået for den ghanesiske landsholdstrøje. Og de har sørget for at levere en unik landsholdstrøje med stærk symbolik til Ghana og deres afrikanske kultur. Således er skulderpartiet prydet med de stjerner, som er landsholdets kælenavn og spillerne kan dermed føle en stærk relation til deres VM landsholdstrøje.

Du kan finde "The Black Stars" VM landsholdstrøje her - kun 499,- kr.

USA er sidste nation i den drablige Gruppe F og med Jürgen Klinsmann ved roret siden 2011 ser amerikanerne frem mod den kommende slutrunde med stor optimisme. Klinsmann kom til umiddelbart efter VM i Sydafrika og han har siden haft tiden og tilliden til at bygge det "Team USA" op og gøre dem klar til deres 10. VM slutrunde. Klinsmann vil helt sikkert se særligt frem mod mødet med sit hjemland, når han skal forsøge at give USA deres første sejr mod tyskerne i VM sammenhænd.

USA er en stolt nation der har aldrig har været bange for at hæve dem selv over alt andet. Og hertil har Nike hjulpet amerikanerne med at fremvise deres stolthed med en landsholdstrøje der på stilbevidst vis udtrykker noget af den stolthed, som Dempsey og Co. har for deres nation. Den hvide trøje er dog samtidig lidt mere afdæmpet end man tidligere har set USA's trøjer og det kan være at Nike vil gemme lidt af amerikanernes frembrusen til spillet på banen.

Holder du med Team USA? Så find deres VM landsholdstrøje her - kun 599,- kr.

Det kan sagtens argumenteres for at Gruppe G er den hårdeste gruppe ved dette års VM. Med fire nationer, hvis seneste minde fra VM er videre avancement fra gruppen, er der ingen der har tænkt sig at nøjes i denne omgang. Vi glæder os ekstremt til at se, hvordan denne gruppe vil udvikle sig. Hvilket opgør glæder du dig mest til i denne følelsesladede Gruppe G?