VM 2014 - Gruppe F: Hvor langt kan Argentina gå i år?

I Gruppe F finder vi en af VM's største favoritter til at løbe med trofæet. Argentina har ikke været i en VM finale siden de tabte til Tyskland i 1990, men i år er "Los Albiceleste" fast besluttet på lægge låg på den grimme statistik. Vi åbner døren ind til Gruppe F.

Argentina og Nigeria repræsenterer to af de fire lande, der tilsammen udgør Gruppe F. De to hold har 6 indbyrdes opgør og hele 3 af disse har været ved en VM slutrunde. I år vil det være tredje gang i træk at de to nationer støder hovederne sammen. Til gengæld vil ingen af de resterende opgør være gentagelser ved tidligere opgør på den store scene.

For Bosnien vil dette VM være helt særligt. Det er nemlig første gang at den ex-jugoslaviske nation vil deltage ved en VM slutrunde siden de fik deres selvstændighed i 1995. Der bliver dog ikke tid til at nyde noget som helst. De bliver nemlig kastet for løverne allerede i første spillerunde, hvor Messi, Agüero og Co. helt sikkert ikke har tænkt sig at lægge stille fra land. I første rundes andet opgør møder Iran og Nigeria hinanden for blot anden gang nogensinde. Deres første opgør fandt sted i 1998 i en venskabskamp. Så statistisk set er det ikke nemt at blive klog på, hvordan første runde i Gruppe F vil forløbe.

Første nation i Gruppe F behøver absolut ingen introduktion. I VM sammenhæng er Argentina en af sværvægterne og denne VM slutrunde vil således være Argentinas 15. deltagelse på den store scene. Argentina har dog i nyere tid haft svært ved at leve op til de forventninger, som både landets befolkning og resten af verdenen altid har til landet, der har givet fodbolden Maradona, Messi samt en uendelig række af superstjerner.

Fordi at VM i år afholdes i Sydamerika hos Argentinas naboer fra Brasilien er der mange der øger chancerne for at "Los Albiceleste" langt om længe kan løfte VM trofæet i vejret efter næsten 20 års længsel. Trøjen som Messi og Co. vil bære ved VM giver da også et strejf af storhed med striberne i guld. Adidas har dog sørget for at tradition og historie kommer over alt andet med denne karakteristiske stribede VM trøje i Blå og Hvid.

Støt Argentina ved VM med deres landsholdstrøje her - kun 549,- kr.

Bosnien deltager som sagt ved VM for første gang siden deres selvstændighed i 1995. I dag har Bosnien bygget et landshold op, først og fremmest med stjernen Edin Džeko som det helt store navn. Landet har dog mere at byde på end angriberen fra Manchester City. Således spiller 22 ud af de 23 spillere i VM truppen for klubber uden de bosniske grænser og man skal således ikke undervurdere at det er første gang at den "unge" nation deltager ved et VM.

Bosnien var faktisk også tæt på at kvalificere sig til VM i Sydafrik for fire år siden. Her kunne de dog ikke klare den sidste udfordring i play-off kampene, hvor de måtte se sig besejret af Cristiano Ronaldo og Portugal. Men en første gang kræver også et ordentligt spillersæt og i den anledning har Bosnien indgået et samarbejde med Adidas. Med de nye VM trøjer forsøger Adidas at omfavne den stolthed og passion som den bosniske nation altid træder ind på en fodboldbane med.

Forudbestil Bosniens nye landsholdstrøje fra Adidas - kun 549,- kr.

Iran deltager i år for fjerde gang ved et VM. De dog aldrig formået at spille sig videre fra gruppespillet og der er derfor ingen tivl om at Iran tager til Brasilien med ét mål: At kæmpe med alt, hvad de har for at skrive Iransk historie og kvalificere sig til 1/8-dels finalen. Irans landshold består dog først og fremmest af spillere fra den hjemlige liga med anfører Javad Nekounam, som den nok største spiller, blandt andet med en fortid i Osasuna og Dejagah, der til dagligt optræder i Fulham.

Hvorvidt Iran formår at trodse statistikerne og kæmpe sig vej til 1/8-dels finalerne er svært at forudsige. Men med udsigterne til at kæmpe mod Bosnien og Nigeria er der ingen tvivl om at Iran både skal være dygtige og heldige. Uhlsport har været dygtige nok til at give Iran en VM trøje der i særdeleshed udtrykker Irans stolthed. Mest særligt ved trøjen er således printet af en gepard omkring maveregionen, som en hyldest til den truede dyreart, der blot eksisterer i omkring 100 af i Iran.

Du kan finde Irans VM landsholdstrøje lige her - kun 549,- kr.

Sidste nation i Gruppe F kommer fra Afrikas kontinent og er vel på papiret det land, der forventes at tage 2. pladsen i gruppen. Efter at Nigeria har haft svært ved at finde stabiliteten i resultaterne, ser det endelig ud til at Stephen Keshi har fundet frem til noget af det rigtige efter at han overtog ansvaret for landsholdet i 2011. Det vil altså være første gang at han skal lede Nigeria ved VM. Nigeria deltager dog ved VM for 5. gang siden at de kvalificerede sig første gang ved VM i USA 1994.

Nigeria møder igen deres onde ånd fra Argentina der har vundet alle tre gange de har mødt hinanden ved VM. Alle tre opgør er dog end med smalle sejre til Argentina og mon ikke at Nigeria vil gøre alt, hvad de har i deres magt for at sætte en stopper for den grimme vane. Adidas har sørget for at Mikel og Co. kan repræsentere deres lands farver med stor stolthed i de karakteristiske og ekstra vibrerende grønne farver, præcis som vi kender Nigeria.

Gå ind og forudbestil Nigerias VM landsholdstrøje her - kun 549,- kr.

På papiret ligner Gruppe F en hurtig afgørelse, i hvert fald for Argentinas vedkommende. Intet skal dog bestemmes på forhånd i en gruppe hvor 5 af de 6 opgør vil være første gang i VM sammenhæng. Og vi ved hvad en VM slutrunde kan gøre både ved forhåndsfavoritter og afskrevede lande. Hvordan tror du at Gruppe F vil udvikle sig?