Nike laver unik lookbook med Nike FCs historie

Historien om Nike FC strækker sig mange år tilbage (eller, det siger Nike i alle fald) - og amerikanerne har samlet den fra start til slut i en lækker indbundet lookbook, der holdes i Nike FC-grundfarverne sort, guld og hvid. Vores venner i Nike sendte et eksemplar over, og den var simpelthen for svedig til at vi kunne lade være med at dele den med jer...

Da Nike FC blev lanceret, stod det lynhurtigt klart, at det var meget mere end bare en cool tøjkollektion med Nike FC-logoet på. Nike FC er en klub. En klub for de indviede fodboldspillere, der siden VM-finalen i 1994 i Pasadena, Californien, har stået for genial, offensiv fodbold.

Det var i alle fald, hvad Nike fortalte os - om historien så er helt sand, kan hverken be- eller afkræftes. Alt andet lige fortæller den om Nikes 20-årige rejse mod at blive en af de absolut største spillere på markedet.

Se vores store Nike FC kollektion lige her.

I bogen kan man nemlig læse historien om en række centrale begivenheder for Nike FC - og dermed også for Nike. Bl.a. fortæller den om VM-finalen i 1994, hvor 10 ud af 22 spillere på banen bar Nike Tiempo Premier fodboldstøvler. Den fortæller om, hvordan Ronaldo - R9 - samt Brasiliens landshold blev en del af Nike-revolutionen.

Nike FC-bogen er perfekt som coffee table-bog, og er fyldt med lækre billeder af både historiske fodboldstøvler, fodbolde og naturligvis en række af spillets største legender - og vil man have et indblik i Nikes historie er den faktisk utroligt spændende læsning. Vi har beamet bogen ud på internettet, og du kan læse den nederst i nyheden.

Her kan man også komme med ind bag huden på nogle af Nikes mange store reklamekampagner, som har kørt gennem årene. Bl.a. kan du læse historien om hvordan Nikes reklamefilm "Good vs Evil" blev til. Ifølge Nike FC-historien besluttede klubben sig at gøre op med hooliganisme og unfair spil på banen, da det stjal fokus fra det geniale spil på banen.

Tingene skulle afgøres i en fodboldkamd mod Djævelen og hans håndlangere - en kamp som Nike FC vandt. Naturligvis. Hele kampen blev angiveligt transmitteret på tunesisk tv, og senere klippet ned af en professionel klipper (for hey, det kan godt være at spillerne var dygtige, men de kan ikke alt) til en kort film, der blev sendt til tv-stationer verden over. Uheldigvis kunne folk ikke kende forskel på om det var en reklame eller virkelighed, så Nike FCs identitet blev skjult noget tid endnu.

Vil du være en del af Nike FC? Se det cool Nike FC tøj lige her.

Men der er mere - meget mere - at læse i Nike FC-bogen. Bl.a. kan man også historien bag den første generation af Mercurial Vapor samt Air Zoom Total 90, som blev testet af nogle af Nike FCs største spillere. Her kan man læse historien om den første gang, Ronaldo fik Vapor i hånden; han forventede en meget tungere fodboldstøvle, og derfor skød hans hånd i vejret, da han samlede Vaporen op.

Nike FCs historie handler dog ikke kun om fortiden, og her, 20 år efter, er et nyt kuld af spillere på vej op. De er også anført af en brasilianer - denne gang med lidt mere og lidt vildere hår. Neymar Jr. fører an for et hold, der både tør og kan udtrykke sig både på banen, men også udenfor den. Det er nemlig hvad Nike FC handler om; fodbold er ikke bare kampen på banen. Det er en livsstil, noget man tænker på og lever i 24/7.

Derfor har Nike strikket Nike FC-kollektionen sammen, som består af en række lækre t-shirts, sweatshirts, caps og sneakers. Farverne er holdt klassiske og enkle med hints af guld hist og her - Nike FC handler om at vinde, og hvilken farve symboliserer det bedre end guld?

Med andre ord er Nike FC-bogen en virkelig lækker gennemgang af Nikes historie, og den er bestemt et kig værd.

ALT_TAG

Hvad synes du om Nike FC-kollektionen, og kunne du tænke dig selv at være med i klubben? Del meget gerne dine tanker med os i boksen herunder, på Facebook, Twitter og Instagram.