Adidas præsenterer VM finalebold: Brazuca Final Rio

Der er 15 dage til VM og vi kan ikke sidde stille meget længere. Og slet ikke når Adidas vælger at offentliggøre en helt særlig version af VM bolden Brazuca, som helt eksklusivt vil blive brugt under VM finalen den 13. juli. Vi tager et nærmere kig på den her.

Siden VM i 1970 har Adidas haft den fornemme ære at have ansvaret for den officielle VM bold. Det har resulteret i en lang række ikoniske bolde. I december kunne Aidas så løfte sløret for den officielle kampbold ved dette års VM, der altså finder sted i Brasilien. Og som sædvanlig var designet stærkt inspireret af værtsnationen for hele den store sportsbegivenhed.

Du kan forudbestille Adidas Brazuca Finale Rio lige her - kun 899,- kr.

Før det storslåede event i Rio de Janeiro havde Adidas sørget for at gennemteste deres nye VM bold gennem to og et halvt år. En proces der involverede mere end 600 af verdens bedste fodboldspillere og 30 fodboldklubber i 10 lande over hele verden. Heriblandt var klubber som AC Milan, Bayern München og Fluminense med til at teste bolden og store stjerne som Messi, Casillas og selveste Zinedine Zidane var medt til at give deres stempel på bolden.

Bolden fik navnet Brazuca og har allerede opnået stor popularitet med den helt særlige teknologi. Den er nemlig lavet af sekls sammensmeltede paneler, hvis form samtidig er inspirereret af vingerne på en vindmølle. Designet og teknologien blev udviklet med målet om at skabe en bold med en runder form end tidligere og samtidig for at øge boldens fart i luften.

Den nye finalebold der har fået navnet Final Rio tager naturligvis udgangspunkt i teknologierne og designet, der udgør Brazuca, men farverne er anderledes. Således har Adidas hentet inspiration fra det ikoniske FIFA World Cup trofæ med sine grønne og guld farver. Dermed vil finaldeltagerne få lov til at få en lille fornemmelse for VM trofæet, hvad enten de vinder turneringen eller ej.

Du kan forudbestille Adidas Brazuca Finale Rio lige her - kun 899,- kr.

Med Final Rio har Adidas i den grad skruet op for VM feberen. I et helt eksklusivt og ikonisk design, tager finalebolden inspiration fra VM trofæet. Hvordan synes du at VM finalebolden tager sig ud? Får bolden det ikoniske look Adidas går efter eller kunne de have gjort det bedre?