VM 2014 - Gruppe E: Er Frankrig en seriøs outsider til VM?

I dag tager vi hul på anden halvdel af de 8 grupper ved VM. Denne gruppe indeholder blandt andet en gentagelse af Schweiz' og Honduras' møde i 2010, mens Frankrig skal forsøge at rette op på det noget grumsede billede de efterlod verden med ved seneste VM slutrunde. Vi kigger nærmere på Gruppe E.

Gruppe E er en af de grupper der på papiret burde være lidt nemmere at forudsige. Selvom Frankrig måtte gennem to play-off kampe, før de kunne fejre deres VM deltagelse, så er der store forventninger til et ungt hold, hvor Didier Deschamps har fået styr på magtforholdene. Schweiz havde en forholdsvis smertfri vej til VM, mens Ecuador måtte holde vejret helt til sidste spillerunde, før de kunne ånde lettet op. Honduras er med ved VM for blot 3. gang, men viste dog overraskende styrke i kvalifikationen.

Gruppe E åbnes med opgør mellem Schweiz og Ecuador og Frankrig og Honduras. To kampe der vil være en første gang for alle hold. Således har hverken Schweiz v. Ecuador eller Frankrig v. Honduras mødt hinanden indbyrdes før. Det bliver derfor interessant at følge åbningsrunden i Gruppe E, da vi ved hvor notorisk svært det er at spille første kamp ved store turneringer.

Schweiz er i gang med at bygge videre på talentfuld generation, hvor blandt andet U21-landsholdet ved EM i 2011 nåede hele vejen i finalen. Heriblandt var Xherdan Shaqiri og Granit Xhaka, der i dag er blandt Schweiz' stjerner. Landet har en fin balance af unge talenter og rutinerede kræfter og de vil utvivlsomt gå efter avancement i Gruppe E. Puma har hjulpet til ved at designe en VM landsholdstrøje, der bærer på det ikoniske schweiziske kors, der repræsenterer landets stolthed. Der er ingen tvivl om at Shaqiri og Co. vil bære de schweiziske farver med en stor overbevisning om at kunne gøre nationen stolt.

Forudbestil din Schweiz VM fodboldtrøje lige her - kun 499,- kr.

Ecuador er tilbage på fodboldens største scene efter et fravær på 8 år. Og selvom de er perioder syntes at være klar til at indtage VM med storm, så efterlod de kvalifikationen med et noget usikkert billede, efter at de i de sidste kampe var tæt på at smide det hele på gulvet. De reddede sig dog på målstregen og Valencia og Co. er nu helt klar til at gøre deres landsmænd stolte.

Ecuador tager til VM som de eneste med det nationale mærke Marathon. Og ligesom dette er Ecuadors tredje VM optræden, vil trøjen også være Marathons tredje VM bidrag til Ecuador. Og den bærer karakteristisk nok på de tre farver der udgør Ecuadors flag, nemlig Gul/Blå/Rød med Gul som den dominerende farve. Lige præcis i stil med La Tri.

Forudbestil din Equador VM fodboldtrøje lige her - kun 549,- kr.

Gruppens favoritværdighed må jo nok tilfalde Frankrig. Også selvom at Frankrig i de seneste par ikke har kunnet ramme det niveau de havde lige omkring årtusindeskiftet. Det ser dog ud til at Deschamps har fået styr på sine tropper igen og Frankrig ligner et mandskab, der skal beregnes som en seriøst outsider til at tage VM titlen.

Når det kommer til deres landsholdstrøje, så bærer rundt på et en beundringsværdig dragt, der virkelig formår at kombinere klassisk design med moderne mode. Særligt karakteristisk ved trøjen er Nikes redesign af den galliske høne, der sidder over hjertet og som er blevet gjort større for at fremhæve franskmændenes stolte symbol.

Forudbestil din Frankrig VM fodboldtrøje lige her - kun 599,- kr.

Sidste land i Gruppe E havde en overraskende succesfuld kvalifikation i CONCACAF som er den mellemamerikanske kvalifikationsturnering. De formåede blandt at slå Mexico i egen hule og sikre sig direkte adgang til VM sammen med USA og Costa Rica. Honduras tager til VM for blot tredje gang i landets historie. Til gengæld er det 2. gang i træk at vi får lov til at se Honduras på den store scene.

Det vil dog utvivlsomt blive svært for dem at overgå resultatet fra 2010, hvor de måtte tage til takke med et enkelt point. Det er dog et resultat de kan bruge til noget. Det var nemlig mod Schweiz, som de altså skal op mod igen i år. Til VM har Joma sørget for Honduras' landsholdstrøje og den kommer i et helt simpelt design i Hvid/Blå med et stort H over hjertet som repræsentation af den stolte nation.

Forudbestil din Honduras VM fodboldtrøje lige her - kun 549,- kr.

ALT_TAG

Gruppe E bliver helt sikkert sjov at følge, særligt for at se om Frankrig virkelig kommer i en bedre fatning end de gjorde for fire år siden. Og mens Schweiz muligvis står som favoritten til at tage 2. pladsen, så er både Honduras og Ecuador lande, der er svære at placere og de skal derfor bestemt ikke afskrives. Hvordan lyder dine forudsigelser i Gruppe E?