VM 2014 - Gruppe D: Hvem vinder Dødens Gruppe?

Ingen gruppe ved VM kan prale af at bære rundt på tre tidligere verdensmestre - bortset lige fra Gruppe D. I den måske mest udfordrende gruppe ved VM i Brasilien skal Italien, England, Uruguay og Costa Rica spille op til deres absolut bedste, hvis de vil gøre sig forhåbninger om at forlænge deres VM eventyr med mere end tre kampe. Her er Gruppe D.

Sidst VM blev afholdt i Brasilien var i 1950. Denne slutrunde er siden i særdelshed blevet husket for at Uruguay formåede at slå Brasilien på hjemmebane. Dengang blev VM afgjort i et finale gruppespil, hvor gruppens sidste kamp mellem Brasilien og Uruguay endte med at blive finalekampen, da vinderen ville løbe med trofæet. 64 år senere er situationen dog noget anderledes og før Uruguay kan begynde at drømme om noget lignende skal de forbi Costa Rica, England og Italien.

I første runde mødes Uruguay og Costa Rica, mens England og Italien støder hovederne sammen i den anden kamp. I første kamp vil Uruguay holde sig til statistiken der siger at Uruguay endnu ikke har tabt til Costa Rica i 10 indbyrdes opgør. Costa Rica har blot formået at få uafgjort ved tre lejligheder. Seneste opgør mellem de to var i 2009 i play-off kampen til VM i Sydafrika. Dette opgør endte 1-1, men med en samlet sejr til Uruguay. Andet opgør i åbningsrunde står mellem England og Italien og det er i særdeleshed et opgør, der vil slå gnister når først Rooney og Balotelli står over for hinanden. De to giganter har 24 indbyrdes opgør og her fører Italien med 10 sejre mod Englands 8. Der er masser af grund til at bide negle i denne gruppe.

Uruguay har to VM titler på CV'et og deres seneste deltagelse ved VM gav dem en 4. plads da de tabte bronzekampen mod Tyskland med 2-3 i Sydafrika i 2010. Uruguay fik for kort tid siden noget af en mavepuster da de måtte sende deres helt store stjerne, Luis Suarez, på operationsbordet med en knæskade. De er dog positive over for at Suarez kan nå tilbage på banen inden det går løs den 14. juni.

Uruguay er dog meget mere end en stjernespille og de vil helt sikkert finde deres karakteristiske fællesskab frem i forsøget på at leve op til sidst VM's succes. Uruguay er en stolt fodboldnation og det har Puma forsøgt at udtrykke gennem deres VM landsholdstrøje, der blandt andet bærer på solen, som er et vigtigt symbol fra landets flag og ikke mindst de nhimmelblå farve, der karakteriserer den sydamerikanske nation og landsholdet, som også går under navnet Los Celestes (De himmelblå).

Du kan vise din støtte til Uruguay og købe deres hjemmebanetrøje lige her - kun 499,- kr.

Costa Rica må nok tage til takke med en sekundær rolle i giganternes gruppe. Det er dog ikke nødvendigvis dårligt. For mens England, Italien og Uruguay har hovedfokus på hinanden, kan Costa Rica udnytte at landene muligvis vil undervurdere dem. Det er dog farligt at undervurdere et land, der spiller hver kamp, som var det deres sidste - og der er ingen tvivl om, at Ruiz & Co. vil gøre alt hvad de kan for at gøre sig gældende i gruppe D.

Siden England vandt VM på egen jord i 1966 har de haft svært ved at nå helt op til stjernerne igen. Gang på gang har de måttet tage skuffede hjem fra en VM slutrunde. Ikke siden 1990 har de været iblandt de sidste fire hold. Det skal der dog laves om på i år og englænderne møder op med et ungt og optimistisk hold, der vil vise verden det ikke kun er den engelske liga der er blandt verdens bedste.

For at give England et lille ekstra skub har Nike givet dem en VM trøje, der sender referencer til tidligere landsholdstrøjer fra 80'erne, hvor England også optrådte i et nålestribet design. Også en ny Sport Royal Blue i Englands logo, der på mange måder minder om den lidt lysere blå farve, som England optrådte med i 70'erne og 80'erne.

Du kan vise din støtte til England og købe deres hjemmebanetrøje lige her - kun 599,- kr.

Gruppe D's sidste deltager er et land der virkelig har fået opbygget en selvtillid, der kan drive dem langt. Italiens seneste deltagelse ved en slutrunde gav en finaleplads ved EM i 2012 og ved Confederations Cup sidste sommer blev Gli Azurri nummer tre. Der er derfor ingen tvivl om at Italien tager tilbage til Brasilien med forventningerne helt i top.

De italienske stjerner har fået Puma til at designe deres landsholdstrøje og her har Puma designet trøjen med den helt ikoniske azurblå farve, som på mange måder definerer Italiens landshold. Det azurblå design akkompagneres af skarpe detaljer i guld, samt en klassisk krave der sætter et modepræget prik over i'et. Kan Balotelli og Co. mon overkomme udfordringerne i Gruppe D og gøre nationen stolt?

Du kan vise din støtte til Italien og købe deres hjemmebanetrøje lige her - kun 499,- kr.

ALT_TAG

Med Gruppe D er vi blevet forkælet med en af VM's mest traditionsprægede grupper. Både Uruguay, England og Italien drømmer om at kunne løfte pokalen igen, mens Costa Rica klamrer sig til et håb om at kunne overraske alt og alle. Italien må nok tage favoritværdigheden som vinder af puljen, men spørgsmålet er om de kan leve op til den. Hvordan tror du at Gruppe D ender?