VM 2014 - Gruppe C: En historisk åben og uforudsigelig gruppe

I VM's Gruppe C finder vi muligvis VM's mest åbne og uforudsigelige gruppe. Bortset fra en enkel deltagelse fra Colombia i 1962 tæller ingen af holdene en VM statistik før 1990. Og med deltagelsen i år er Japan landet med flest VM-slutrunder (5). Der derfor lagt op til masse af spænding og overraskelser i Gruppe C.

I Colombia arbejder tiden mod dem, mens de prøver at få deres absolutte største stjerne, Radamel Falcão, klar til det første møde med Grækenland siden 1994, hvor de mødtes i en opvarmningskamp mod VM i USA. Her vandt Colombia med 2-0. I den anden kamp kan Japan og Elfenbenskysten se frem mod deres fjerde møde, hvor Japan har det statistiske overtag med to sejre mod en til Elfenbenskysten. Toure og Co. kan dog trøste sig med at de har momentum over for Japan, da de vandt det seneste indbyrdes opgør med 2-0.

Ingen af de fire lande kan prale af særligt imponerende resultater ved deres VM deltagelser. Faktisk er det bedste resultat et land fra Gruppe C har præsteret ved et VM en 1/8-delsfinale. Det kan både Japan og Colombia skrive på CV'et. Men med udsigten til en åben gruppe med masser af muligheder er der ingen tvivl om at alle fire lande tager til Brasilien med store forhåbninger om at kunne skabe flotte resultater. Særligt Elfenbenskystens mange stjerner satser på at kunne give deres forhåbningsfulde nation et bedre resultat end de har formået ved deres to VM optrædender.

Imponerende nok har ingen af de fire lande mødt hinanden ved en VM slutrunde og derfor er det også ekstra svært at forudsige noget som helst i denne gruppe. At udnævne en favorit synes derfor også næsten at være utaknemmeligt. Og vi tør da næsten heller ikke at vove skindet og fremhæve et land frem for et andet.

Men det er også kun næsten. For skal der absolut vælges en favorit, så må Colombia vel næsten tage denne værdighed på sig. Det kræver dog også at stjernen Falcão kan nå at blive klar. Colombia havde en overbevisende kvalifikation, hvor de tog 2. pladsen og sikrede sig dermed en plads på den store scene igen. De velkendte gule farver er designet af Adidas, der har givet Colombia deres første VM landsholdstrøje siden 1998. Den bærer på nogle helt særlige symboler som den karakteristiske colombianske Vueltiao hat og ikke mindst vingerne fra Colombias nationalfugl med ordene Unidos Por Un Pais (Samlet om et land).

I Gruppe C tage Grækenland æren af at repræsentere Europa. Landet, hvis største triumf var da de vandt EM i 2004, møder op til VM efter en noget mislykket slutrunde i Sydafrika for fire år siden. Grækenland kvalificerede sig til VM efter at de slog Rumænien i play-off kampene og de øjner nu muligheden for at kvalificere sig videre fra gruppespillet for første gang. En anden første gang er Nikes VM landsholdstrøje til Grækenland. De overtog fra Nike sidste år og deres første bidrag er endt ud i et helt simpelt design og klassisk design, hvor det græske logo er kommer helt i front for at understrege spillernes stolthed til deres land og forbund.

Vi kan vist godt sige at Elfenbenskysten har formået at skuffe ved to VM slutrunder. Ved begge lejligheder er de taget til VM med et stjernespækket hold anført af Didier Drogba med stor forventninger. Det er dog ikke blevet til avancement fra gruppespillet endnu og med Drogbas sidste VM deltagelse håber Les Elephants på succes i Brasilien. Puma der har haft ansvaret for Elfenbenskysten ved begge lejligheder og de har igen fået æren af at designe deres trøje. De har holdt stilen helt simpel, men dog tilføjet et unikt mønster på skuldrene, som er inspireret af landets karakteristiske symbol: Elefanten.

Særligt i Danmark husker vi Japan i VM sammenhæng efter at de i 2010 tog 2. pladsen i Gruppe E. Lige foran snuden af os. Japan måtte dog senere se sig slået ud af Paraguay i 1/8-dels finalen. Med stjerner som Kagawa og Honda håber Japan dog på mere succes når de træder ind i deres 5. slutrunde i træk. Japan er faktisk et af de eneste lande, der ikke optræder i deres flags farver. Den blå farve, som Adidas har designet Japans trøjer med, skyldes således en sejr i 1936 over Sverige på 3-2. Siden har man bevaret farven af ren overtro.

ALT_TAG

Når Gruppe C skydes i gang den 14. juni vil der tages hul på en historisk åben gruppe, hvor ingen af holdene reelt set skal betragtes over nogen. Baseret på den nuværende form, må Colombia nok betragtes som en lille favorit til at vinde puljen. Hvordan forudser du at Gruppe C vil ende?