VM 2014 - Gruppe B: Kan Spanien og Holland gøre kort proces?

I dagens opvvarmning til VM i Brasilien ser vi nærmere på Gruppe B, der nok må tage æren for at være en af de mest drablige grupper ved dette VM. Med sidste slutrundes to finalister, et chilensk mandskab der kommer fyldt med selvtillid og Australien, der aldrig giver noget gratis væk, er der lagt op til masser af drama i Gruppe B.

VM finalen i 2010 vil ikke gå ned i historien som en af de flotteste og velspillede finaler. Men den vil blive husket for en nerve og intensitet mellem to stærkt jævnbyrdige lande, der ikke gav havde tænkt sig at give en eneste milimeter væk. Holland vil særligt se frem mod opgøret mod Spanien med stor sult for revanche, mens Spanien skal forsøge at ride videre på den helt fænomenale bølge spansk fodbold har reddet på de seneste 6 år.

Gruppe B skydes i gang med en sand eksplosion når netop giganterne Spanien og Holland tørner sammen. Dermed er der slet ikke tid til at "komme ind i turneringen" for nogle af forhåndsfavoritterne. I det andet opgør vil det være 6. gang at Chile og Australien mødes og blot 2. anden gang i VM sammenhæng. Deres første møde var netop ved VM i 1974 og endte med et målløst 0-0. Med udsigterne til kampe mod Spanien og Holland har ingen af holdene dog råd til andet end 3 point og første runde bliver derfor særligt afgørende for gruppens videre skæbne.

Spanien må nok, med en lille margin, tage rollen som gruppens største favorit til at tage førstepladsen. Landet der bliver ført an af Vicente del Bosque, er forsvarende VM- og EM mestre og de ville nok lyve, hvis de sagde at de ikke forventede en finaleplads som minimum. Adidas har designet Spaniens trøje og deres bidrag får utvivlsomt spanierne til at bære deres royale kultur med stor stolthed gennem en simpel og stilren trøje i de karakteristiske røde farver.

Forbered dig til VM med Spaniens landsholdstrøje - 549,-

Holland ligger naturligvis lige i hælene på Spanien og ånder dem i nakken. Holland bærer på en af verdens mest stolte fodboldarv. En ting landet dog mangler på trofæhylden er VM trofæet. For selvom de har kæmpet sig vej til hele tre finaler, har de alle tre gange måttet se deres hjerte knust med nederlag til Tyskland, Argentina og altså senest Spanien. I år fejrer det hollandske fodboldforbund 125 års jubilæum og derfor har Nike givet dem en landsholdstrøje der hylder hele den hollandske fodboldkultur og historie. Det simple design er med til at fremhæve det symbol på hollandsk fodbold der gør dem allermest stolte, nemlig logoet der sidder over hjertet.

Få Hollands jubilæums VM landsholdstrøje her - 599,-

Chile deltager ved deres niende slutrunde og det stolte folkefærd jagter i første omgang en plads mellem de resterende 16 hold i 1/8-dels finalen. Ikke siden VM blev afhold på egen jord har Chile formået at kæmpe sig forbi 1/8-dels finalen og det bliver helt sikkert noget af en opgave for chilenerne, der i første omgang lige skal forbi Spanien og Holland. Puma har dog sørget for at Sanchez og Co. kan træde ind på banen med en stærk følelse af patriotisme. Hjemmebanetrøjen er nemlig lige præcis inspireret af Chiles passion og stolthed for landet og ikke mindst landets landshold.

Du kan sikre dig Chiles VM landsholdstrøje her - 499,-

Australien deltog for første gang ved VM i 1974 og det var et skelsættende år for australsk fodbold der endelig fik en plads på fodbold landkortet. Der skulle dog gå hele 32 år før australierne igen fik kvalificeret sig til VM. Deltagelsen i Brasilien vil være 3. gang i træk og meget tyder på at Australien langt om længe har fået bidt sig fast på den store scene. Det har dog ikke steget dem til hovedet og Nike hjælper da også The Socceroos med at holde benene på jorden. Deres landsholdstrøje er nemlig en direkte hyldest til det landshold, der første gang repræsenterede de australske farver ved en VM slutrunde. Og de gule og grønne farver vil utvivlsomt være vellidt under den Brasilianske sol, når Cahill og Co. går i ilden for blot 4. gang i landets historie.

Du kan støtte Australien ved at deres VM landsholdstrøje nu - 599,-

Gruppe B huser to af VM's absolutte største favoritter til at løbe med titlen. Og hele verden ser utvilsomt mest frem til åbningsbraget mellem sidste VM's finalister. Men selvom de fleste vil have fokus på Spanien og Holland, så skal man holde øje med Chile og Australien, der begge er kendt for at spille fodbold med hjertet og det kan bære et land langt, hvis man bare tror nok på det. Hvordan spår du udviklingen i Gruppe B? Kan Spanien og Holland gøre kort proces og sende outsiderne ud i kulden?