Adidas lancerer den intelligente MiCoach Smart Ball

Ved Adidas Lab i London sidste år viste det tyske firma en intelligent bold frem - den såkaldte MiCoach Smart Ball, og vi fik at vide at den ville lande engang i fremtiden. Nu er bolden en realitet, og vi har set på den her.

Adidas miCoach Smart Ball er set fra ydersiden en komplet normal fodbold. OK, den har et lidt andet design end man er vant til fra Adidas, men ellers ligner den sådan set en hvilken som helst anden fodbold. Men det er den ikke. Langt fra, faktisk.

Smart Ball er en nemlig udstyret med sensorer på indersiden af bolden, der kan måle hvordan og hvor hårdt du rammer bolden samt hvordan den bevæger sig i luften. Denne information videregiver den så til miCoach Smart Ball app'en, som kan give dig et visuelt indblik i hvordan dit spark var.

Ud over at det faktisk er ret sjovt - vi prøvede selv bolden ved præsentationen i London - er det et rigtig godt værktøj til at træne forskellige spark, både når det kommer til præcision og skudstyrke. Bl.a. kan du også i app'en se hvordan du skal ramme bolden og placere din krop når du f.eks. vil lave det populære knuckle-spark - og meget, meget mere.

Christian DiBenedetto, der er senior innovation director i Adidas, siger om MiCoach Smart Ball at "Vi er stolte over at introducere miCoach Smart Ball til fodboldspillere verden over. Der var en stor interesse i fodbolden da vi viste den frem til verden, og den feedback vi har fået fra både amatører og professionelle har været fantastisk."

DiBenedetto fortsætter, "Adidas miCoach Smart Ball er et værktøj til personlig træning, og Smart Ball er designet til at hjælpe spillerne med at træne og raffinere deres teknik, kraft og kontrol i deres spil."

Men hvordan fungerer Adidas Smart Ball egentlig? Jo, inden i bolden sidder der en række sensorer, der er hængt op i midten af fodbolden, og som kan analysere dens svæv i luften, skru, hvor du rammer bolden samt hvor hårdt du sparker. Alt dette bliver så sendt via Bluetooth til din iPhone, hvor du kan se dataen på din app. Du kan gøre det igen og igen, og får efter hvert spark en indikation af hvordan det gik.

For at give den mest autentiske oplevelse har Adidas sikret sig, at Smart Ball føles som en rigtig fodbold - og i testfasen fik de fodboldspillere til at teste to bolde; en Smart Ball og en normal fodbold, og de kunne ikke mærke nogen forskel.

Adidas miCoach Smart Ball lander til december, og går du og drømmer om at få en hjælpende hånd til at forbedre dine spark, så er det en god ide at sætte et stort, fedt kryds i kalenderen. Vi fortæller naturligvis meget mere når den lander.

Hvad synes du om Adidas miCoach Smart Ball conceptet, og ville det være noget for dig at kunne tracke hvordan du rammer fodbolden? Del meget gerne dine tanker med os i boksen herunder, på Facebook, Twitter og Instagram.