VM 2014 - Gruppe A: Hvem kan overskygge Neymar og Co.?

Hvert fjerde år går hele verdens fodboldfanatikere i et fuldstændigt fokuseret fodbold-mode. Hvad skyldes det? Naturligvis verdenst største og mest følelsesladede fodboldbegivenhed: VM. Med 16 dage til at VM i Brasilien skydes i gang, start vi i dag en gennemgang af de 8 puljer. Og vi starter naturligvis fra toppen med Gruppe A.

Rigtig mange øjne vil have et ekstra fokus på Gruppe A. Det skyldes først og fremmest at vi her finder værtsnationen og en af slutrundens absolutte topfavoritter: Brasilien. For første gang siden 1950 afholdes verdensmesterskabet i Brasilien og det er noget som særligt det brasilianske folk har ventet på. De efterlod nemlig slutrunden i 1950 med en bittersød fornemmelse da Uruguay slog Brasilien i finalen i den legendariske kamp der siden er blevet kendt som El maracanazo.

Gruppe A skydes i gang med slutrundens åbningskamp den 12. juni, hvor Brasilien og Kroatien tørner sammen. Under VM i Tyskland 2006 mødte netop disse to hold også hinanden i deres første kamp. Her blev Kaka matchvinder efter at have scoret det eneste mål i Brasiliens 1-0 sejr. I gruppens anden åbningskamp støder Mexico og Cameroun hovederne sammen for blot anden gang nogensinde. Deres første møde fandt sted i en venskabskamp i 1993, hvor Mexico løb afsted med en sejr på 1-0. Mens de fleste forventer at Brasilien løber afsted med 1. pladsen i gruppen, så er Gruppe A vel nok en af slutrundens mest jævnbyrdige. Både Mexico, Kroatien og Cameroun er lande med stolte VM traditioner og de kommer derfor alle til Brasilien med en klar overbevisning om at de som minimum skal videre fra gruppespillet.

Zoomer vi ind på de de fire lande i Gruppe A kan vi starte med værtsnationen fra Brasilien. Det fodboldglade land er det eneste land overhovedet, der har deltaget ved hver eneste slutrunde siden den første slutrunde i 1930. De er således også det eneste land der har vundet trofæet hele 5 gange og der er derfor intet at sige til at det brasilianske folk ikke forventer mindre end en ny VM titel efter at Brasilien har måttet vige titlen som verdensmester i 14 år. Ført an af Neymar Jr. vil verdens øjne derfor hvile på landet der er kendt for deres farverige og altid festlige spillestil.

Du kan anskaffe dig Brasiliens hjemmebanetrøje lige her - 599,-

Særligt Brasiliens kærlighed og passion for spillet er også noget som kommer til udtryk i landets nationaldragt, der naturligvis kommer i de karakteristiske gule og grønne farver. Nike har repræsenteret Brasiliens landshold siden 1997 og de har ventet på det øjeblik, hvor VM skulle afholdes i Brasilien igen lige siden. Derfor har de sørget for at give spillerne en hjemmebanetrøje de kan være stolte af og som omfavner mange af de symboler, der repræsenterer Canarinho.

Gruppens europæiske repræsentation kommer fra Kroatien og efter en følelsladet kvalifikation, hvor de skulle vente helt til 2. play-off kamp med at sikre sig adgang til VM, så er Kroatien tilbage på den store scene efter fraværet i 2010. Og med Real Madrid stjerne Modric og ikke mindst Mandzukic satser Kroatien igen på at kunne opnå storhed, ligesom i 1998, hvor landet kom på podiet med en 3. plads.

Ifør dig skakternene med Kroatiens VM landsholdstrøje her - kun 549,-

Og fortiden er netop noget Nike også har set tilbage på da de for 14. år i træk skulle designe Kroatiens landsholdstrøje. Således har de ladet sig inspirere af Kroatiens først landsholdstrøje i 1991, der dengang blev designet af den kroatiske maler og grafiker Miroslav Šutej, der altså var manden bag de ikoniske skaktern. De Rød/Hvide skaktern er gået hen og blevet et synonym med Kroatien og det skal blive spændende at følge dem i Brasilien.

Mexico var et af de sidste lande der kvalificerede sig til VM efter at de tog kampen op mod New Zealand i to play-off kampe. Mexico er ved deres seneste fem optrædender ved et VM blevet slået ud i 1/8-dels finalerne med Argentina som bødelen i både 2010 og 2006. I år kan Mexico ikke støde ind i Argentina i 1/8-dels finalerne og man ser derfor frem mod dette VM med stor optimisme og håb.

Hvis du tror på Mexico så anskaf dig landsholdstrøjen nu - kun 549,-

Det er Adidas der har sørget for Mexicos landsholdstrøjer ved ved denne slutrunde og de har hevet inspiration ind fra en karaktistisk, dog noget alternativ industri i Mexico. De har nemlig brugt de mexicanske wrestlere da de skulle designe trøjerne og selvom trøjerne stadig kommer i de traditionelle grønne farver, så er det tydeligt at se at Adidas forsøger at give Mexico lidt ekstra tro og håb med deres helteinspirerede landsholdstrøjer. Mon Chicharito og Co. kan leve op til nationens forventninger?

Sidste nation i Gruppe A blev et af de mest elskede og beundrede lande i hele verden særligt under 90'ernes storhedstid, hvor særligt Roger Milla's farverige fremtræden gjorde Cameroun kendt. Cameroun blev det første land til at nå frem til kvartfinalen i 1990 og med Eto'o i front drømmer den afrikanske nation sig tilbage til disse tider og håber på at drømmene kan realiseres igen.

Gå ind og støt Cameroun ved at få VM landsholdstrøjen - kun 499,-

Puma og Cameroun har et helt specielt forhold og derfor er det ikke nogen overraskelse at Puma har designet en helt speciel landsholdstrøje til løverne fra Cameroun. Trøjen kommer i et helt unikt design med netop den symbolske løve, som en del af det mønster der fremtræder på hele fronten af trøjen. Der er ingen tvivl om at Camerouns landsholdstrøje vil skille sig ud ved VM, som en af de mere unikke og vi glæder os helt sikkert til at se, hvad Eto'o og Co. kan præstere i deres grønne farver i Brasilien.

Vi glæder os som små børn til at VM åbner den 12. juni og det bliver helt sikkert en kæmpe oplevelse at overvære Brasiliens første kamp på hjemmebane ved en slutrunde siden 1950. Når det kommer til Gruppe A er der helt sikkert ikke noget der er forudbestemt. Hvad er dit bud på afgørelsen i Gruppe A?