Atletico Madrid ser frem mod succes i ny hjemmebanetrøje

I Atletico Madrid må der være en bittersød stemning i omklædningsrummet. På den ene side har klubben haft en af de mest succesfulde sæsoner i nyere tid - på den anden side fik man frarøvet Champions League triumfen fra storebroren, efter at have været blot få minutter fra at kunne skrive The Double på CV'et. Der er dog ingen tvivl om at Simeones tropper kommer stærkt tilbage i næste sæson, og Nike har allerede udstyret dem med næste sæsons hjemmebanetrøje.

Atletico Madrid har gennem de seneste år haft en opadgående kurve, men det var nok de færreste der havde spået dem en så flot sæson, som den de netop har lagt låg på. På trods af at de ikke kunne krone værket med pokalen med de store ører, så er der ingen tvivl om at popularitetsbarometeret vil fortsætte med at pege i den rigtige retning for Atletico Madrid.

Derfor vil der nok også være en del der vil glæde sig over at Nike i dag kunne præsentere Atleti's nyeste hjemmebanetrøje, som Diego Costa og Co. vil bære gennem næste sæson. Og med Atletico gør Nike som de har gjort med så mange andre hold før; graver ind i klubbens succesfulde histore for at finde inspiration til designet.

Atletico Madrid startede rent faktisk med at spille i Blå og Hvide striber (samme som Athletic Bilbao) men skiftede i 1911 til de karakteristiske Rød/Hvid striber, som har prydet klubbens image siden. Nike har haft ansvaret for Madrids lillebror siden 2001, hvor de overtog fra Reebok.

Og denne trøje hylder et helt særligt minde i klubbens historie. Nemlig titlen som verdensmestre i 1975 da Atletico Madrid besejrede Independiente. Designet er dermed tæt på en tro kopi af trøjen fra 1975 med tre røde striber i front og tre røde striber bagi. For at give trøjen et moderne tvist har Nike givet de røde striber forskellige toner af rød i et vinkeltegnet mønster, der samtidig også sender en referencer til formen på Atletico Madrids logo.

Det klassiske look er gennemgående for hele trøjen, som blandt andet også bliver understreget af den klassiske V-hals i Atleticos blå farve. På indersiden af kraven har Nike tilføjet teksten Campeon del Mundo 1975 for at understrege en af de mest stolte præstationer i klubbens historie. På bagsiden af trøjen er der også et tvist af den gamle æra, hvor spillernummeret er placeret inde i en hvid boks, ligesom det var tilfældet i 1975.

Atletico Madrids nye hjemmebanetrøje er naturligvis også udviklet med Nikes mest innovative teknologier. Således er den et pragteksemplar på tøj der lever op til bæredygtighed. Trøjen er nemlig produceret med materialer fra genbrugte plastikflasker og Nikes 3D kropsscanner blevet taget i brug for at kunne udvikle et perfekt fit til spillernes overkroppe. På den måde bliver trøjen langt mere behagelig at løbe rundt i.

Ingen Nike trøje uden den karakteristiske Dri-FIT teknologi. Og Simeones tropper kan naturligvis også glæde sig over at deres nye hjemmebanetrøje også er blevet udstyret med teknologien der sørger for at holde tøjet tørt og kropstemperaturen på et kampdygtigt niveau, så spillerne kan bruge al deres energi på at spille fodbold og intet andet.

Nike har nok fået øjnene lidt ekstra op for Atletico Madrids trøjer, efter at interessen for klubben er steget gennem de seneste år og Atletico er nok ret tilfredse med at de, i 2001 skiftede over til Nike. Resultatet 13 år efter den første trøje er i hvert fald stilsikkert og tro til Los Colchoneros' kultur og historie. Noget som helt sikkert betyder noget i den spanske hovedstadsklub.

Nike har i dag præsenteret Atletico Madrids nye hjemmebanetrøje og når Diego Costa og Co. løber ud til en ny sæson til efteråret, så vil de i hvert fald være tro til klubbens identitet. Det simple og stilsikre design er i hvert fald et sikkert tiltag. Hvad synes du om Nikes trøje til Atletico Madrid? Sidder den lige i skabet eller har de valgt en lidt for sikker vej?