Nike Mercurial Vapor X - tiende generation af speedstøvlen

Vi har allerede set Nike lancere Mercurial Superfly, og nu har de også løftet sløret for den tiende generation af Mercurial Vapor. Den hedder Vapor X, og du kan komme meget tættere på den her.

Så kom den langt om længe, den nye Nike Mercurial Vapor X, som gør hele Nikes VM-kollektion komplet. Den udgør sammen med Nike Mercurial Superfly toppen af Mercurial-serien, og er den tiende generation af den ikoniske Vapor. Men Unisport, er Vapor X så en nedgradering af Superfly? Slet ikke, nej - Vapor X er en fodboldstøvle i sin egen ret og er stadig spækket med moderne teknologi.

Og OK, det kan godt være at Vapor X ikke har en overdel af Flyknot eller Dynamic Fit Collar, men der er stadig sket en masse forbedringer i forhold til Vapor X. Et område, hvor Nike ikke har ændret noget, er selve overdelsmaterialet. Det er nemlig stadig Teijin's OLM12-materiale, der er en blød og smidig mikrofiber der er 1,2 mm tynd og sætter sig tæt og lækkert til din fod.

Du kan forudbestille Nike Mercurial Vapor X lige her - kun 1.484,- kr.

Vapor X handler om fart både med og uden bold, og derfor har Nike holdt fast i den nubrede overfladetekstur på Vapor X - der nu hedder Micro SpeedControl. Selve teksturen er blevet lavet en smule om, så det nu er små, klæbrige striber på overdelen, der sikrer lidt bedre greb i bolden. OK, det gør det ikke automatisk til Ronaldo, men giver alt andet lige lidt mere kontrol over bolden når du er i fart.

Naturligvis har Nike også udstyret Mercurial Vapor X med All Conditions Control, hvilket gør at du får det samme konsistente greb i bolden i både solskin og regnvejr - basalt set er All Conditions Control en teknologi, der inkorporeres i materialet under produktionen, som sørger for at vand og skidt nærmest glider af overdelen og dermed ikke gør den glat.

OK, det kan godt være at Mercurial Vapor X ikke har Dynamic Fit Collar, men Nike har stadig arbejdet på eliminere så mange distraktioner på Vapor X som muligt. Derfor er pløsen også blevet fjernet, så overdelen faktisk bare er ét stykke og dermed kan sidde både bedre og tættere på din fod. Vi taler helt tæt til foden her. Og yep, der er heldigvis stadig en lille flap man kan hive i når man skal tage fodboldstøvlen på.

Vapor-fan? Forudbestil Nike Mercurial Vapor X fodboldstøvlen her - kun 1.484,- kr.

På indersiden af Vapor X har Nike fortsat ideen om at udstyre fodboldstøvlen med et "skelet" af mikrofiberstriber, der gør det muligt for amerikanerne at slibe OLM12-overdelen så tynd som overhovedet muligt uden at den falder sammen. Samtidig sikrer båndene, at overdelen slutter helt tæt om din fod når du snører fodboldstøvlen bliver holdt på plads på sålen og dermed at Vapor X reagerer bedre på din mindste bevægelse.

Og de bliver ved, gør de, de nye teknologier. Under fodboldstøvlen har Nike nemlig også landet en række nye tiltag - bl.a. knopsystemet, som er lavet ligesom på Mercurial Superfly, hvor der nu er to knopper under hælen igen. Nike fik en masse en feedback om, at spillerne gerne vil have mere stabilitet i hælen, og så kom den anden hælknop tilbage igen.

Selve sålen er også blevet ændret, og består på Vapor X nu af en nylonplade, som er både let, stærk og stiv - og netop stivheden sikrer en rigtig god spændstighed når du skal accellerere væk fra din modstander grundet det hurtige såkaldte "svirp" du får, når foden retter sig ud efter den har været bøjet. Med andre ord føles det lidt som om sålen "skyder" dig lidt mere afsted.

Med andre ord har Vapor X fået en ganske betragtelig overhaling, og den tiende generation drager på de erfaringer, som Nike gjorde sig da de lavede Mercurial Superfly - samt den omfattende feedback, som Nike har indsamlet fra deres store stjerner. Den er også stadig let med en kampvægt på 191 gram.

De mange forbedringer på Vapor X viser da også, at Nike stadig tager Vapor-navnet dybt alvorligt og holder den på toppen af markedet for speed fodboldstøvler. Derfor skal Vapor X ikke nødvendigvis stå i skyggen af Superfly, men mere ses som et alternativt til de, der ikke nødvendigvis ønsker Flyknit og Dynamic Fit Collar og stadig er vilde med det tætte fit med en spændstig sål der er skræddersyet til fart.

En af dem lader til at være Zlatan Ibrahimovic, der til PSGs sidste træninger har været set i Vapor X, og som dermed lader til at holde sig til Mercurial Vapor-serien, som han længe har sværget til. Med andre ord også en tyk streg under, at Vapor X stadig er med hvor det går ned.

Du kan forudbestille Nike Mercurial Vapor X lige her - kun 1.484,- kr.

Hvad synes du om den nye Nike Mercurial Vapor X, der er tiende generation af Nikes ikoniske Vapor-serie - og er den lette speedstøvle noget for dig? Del meget gerne dine tanker med os på Facebook, Twitter og Instagram.