Unisport WebTV: Adidas Predator Instinct Tech Talk

Predator kollektionen er iblandt Adidas' mest ikoniske siloer. Fodboldstøvlen der først og fremmst omfavner kontrol, blev især kendt som David Beckhams foretrukne og i dag er teknikere som blandt andre Özil, Xavi og Oscar iblandt dens brugere. Med Battle Pack har Adidas opdateret rovdyret og kaldt den Predator Instinct. Jakob tager derfor et kig på de nye elementer ved fodboldstøvlen.

Særligt op gennem 90'erne trådte Predator virkelig frem i lyset og blev af mange betragtet som en af de bedste fodboldstøvler på markedet. Den succes har Adidas formået at bygge videre på og har gennem de seneste år blandt andet udviklet støvlen til at være særligt kendt for sine kontrol elementer, de såkaldte Lethal Zones, som sidder på støvlens overdel med forskellige formål.

Predator Instinct er den 14. generation fra Predator-generation og med denne model vender Adidas ifølge Jakob tilbage til noget af det, der gjorde Predator til en absolut topstøvle. Det er først og fremmest til lidt bredere læst end forrige model, der giver samme fornemmelse som nogle af de tidligere modeller gav.

Men det der først og fremmest falder i øje, når man sætter den nye Predator Instinct op mod Predator LZ II, så er at de karakteristiske dødbringende zoner stadig sidder på den nye model - dog i et noget anderledes format. Zonerne er nemlig blevet lavet med et zig-zagget design og fremtræder noget mere aggressivt end hos LZ II. Det betyder derfor også at der skabes mere friktion i mødet med bolden og dermed større kontrol.

Også på indersiden af støvlen er afleveringszonen blevet opdateret. Det har Adidas gjort ved at lave puder i gel og overlagt dem med en smule tekstur for at give lidt mere greb i bolden - endnu et element til at øge kontrollen i støvlen.

Og for at det ikke skal være løgn har Adidas ført kontrol-manien helt ned til ydersålen, som kommer med en ny Control Frame. Faktisk har Adidas fundet frem til at hele 10% af al boldkontakt foregår med ydersålen og derfor har de designet sålen med en række finner og hakker for igen at give mere kontrol, når bolden kontrolleres med sålen.

Overdelen på støvlen kommer med Adidas Hybridtouch og er med til at skabe et virkelig behageligt og komfortabelt fit omkring foden. Jakob mener sågar også at Adidas har tænkt over netop fittet, ved at lave en lidt anderledes polacering af de fem Lethal Zones så den bløde overdel kan få lov til at smyge sig bedre rundt om foden.

Jakob lader til at være overordentligt tilfreds med Adidas' nyeste bud på en Predator og hans førstehåndsindtryk har givet store forventninger. Hvorvidt disse forventninger også kan opfyldes på banen må vi vente lidt med at se, når Joltter og Jakob tager dem med ud til en anmeldelse. Den må vi vente på lidt endnu.

Adidas Predator Instinct er den 14. og seneste generation i den populære Predator kollektion. Denne model har også fået den ære at være en del af Adidas' Battle Pack, som repræsenterer deres VM line-up. Spillere som Özil, Oscar og Xavi vil bære denne model under VM. Hvad er dit førstehåndsindtryk af den nye Predator Instinct og er du glad for at Adidas er gået tilbage til nogle af de ældre modeller for at hente inspiration?