Nike præsenterer FC Barcelonas nye hjemmebanetrøje

For første gang i mange år har FC Barcelona måttet gå fra en sæson uden et eneste trofæ. Det er en situation man ikke er vant til i Cataloniens stolthed. Derfor ser man allerede frem mod næste sæson, hvor trofæerne skal føres hen, hvor de hører hjemme. Her hjælper Nike til ved at præsentere FC Barcelonas nye hjemmebanetrøje for sæsonen 2014/2015.

FC Barcelona har i nyere tid været lig med succes. Deres smukke og unikke spillestil har i mange år gjort dem til det ultimative eksempel på Fodboldens ABC. Men særligt i den netop overståede sæson har klubben fra Catalonien dog ikke kunnet leve op til de foregående sæsoners trofæregn. Derfor har Nike besluttet sig for tage fat i FC Barcelonas sande identitet og male det ud på den nye hjemmebanetrøje.

Således hylder den nye trøje den sande "Blaugrana" ved at gå tilbage til de lidt bredere striber. "Blaugrana" er catalansk og betyder "Blårød" og det er netop disse farver vi kender FC Barcelona for. I denne nye hjemmebanetrøje har farverne dog fået en lidt mørkere og kraftfuld tone for at fremhæve de karakteriske farver.

Flere små detaljer er samtidig med til at fremhæve den stolte identitet fra den selvstyrende region. Således indgår flaget fra Senyera ikke bare i Barcelonas logo, men er for første gang også brugt i designet på selve trøjen. Det er nemlig blevet placeret omkring den V-formede krave og repræsenterer altså en betydningsfuld del af klubbens identitet.

Også logoet er blevet designet med ned nye stærke og mere fremtrædende farver. På indersiden af kraven ved nakken har Nike naturligvis også tilføjet klubbens motto "Mes que un club" (Mere end en klub) samt årstallet for klubbens grundlæggelse, nemlig 1899.

Barcelonas nye hjemmebanerøje er selvfølgelig også udstyret med Nikes velkendte præstationsfremmende teknologier som for eksempel Dri-FIT, der sikrer at spillerne bevarer en behagelig temperatur samt bevarer trøjen tør. Som en ny ting bliver trøjerne ikke produceret i lange ærmer. I stedet har Nike lyttet til spillernes behov og produceret baselayer i passende farver så spillerne kan nyde godt af den komfort det giver at spille i baselayer.

Messi, Neymar og Xavi er sammen med resten af FC Barcelonas etablerede spillere og talenter klar til at indtage Europa på ny med deres nye hjemmebanetrøje fra Nike. Trøjen er designet for at omfavne den sande identitet af Cataloniens stolthed. Hvordan synes du at Nike har gjort deres arbejde med FC Barcelonas nye hjemmebanetrøje?