Nike, Adidas og Puma fører an med VM kollektioner til Brasilien

Mens VM i fodbold først starter den 12. juni, så kan der i den grad argumenteres for at VM i fodboldstøvler startede for længst! Med Adidas' og Pumas' VM line-up lanceret i denne uge, er krigen om fodboldstøvlerne for alvor blusset op. Vi tager et kig på VM kollektionerne fra de tre giganter.

De største mærker har for tradition at bruge VM som en personlig milepæl. Særligt for deres fodboldstøvler, som ved fodboldens største scene virkelig kan få lov til at skille sig ud fra mængden både gennem designet, men også med de nyeste teknologier. Særligt ved dette VM er Adidas og Nike virkelig gået lanceringsamok og har varmet op til VM siden sidste efterår med en række VM inspirerede kollektioner. Men inden for den sidste måned har både Nike, Adidas og senest Puma lanceret deres officielle VM kollektioner.

Det startede i Madrid ved et storslået lanceringsevent, hvor særligt en genstand tog hele rampelyset. Vi taler naturligvis om Nikes præsentation af deres nye Superfly IV, som Cristiano Ronaldo vil spille med under VM. Men selv om Superfly tog det meste af opmærksomheden, så præsenterede Nike også deres andre fodboldstøvler, der vil pryde billedet under VM.

Mercurial Vapor Superfly IV kan forudbestilles fra den 26. maj. Læs mere om den her

Og det kan da godt være at Superfly var det mest interessante ved eventet i Madrid, men det var velsagtens også kun fordi at Magista Obra allerede var blevet præsenteret en måned tidligere. Ud over Superfly og Magista Obra, der begge kommer med en overdel af Flyknit og en Dynamic Fit krave, så stiller Nike også op med Hypervenom og Tiempo Legend V. Alle støvlerne kommer i skarpe sommerfarver, der ikke vil gå ubemærket hen til VM.

Du kan gå ind og forudbestille Nike Magista Obra nu - kun 2.099,-.

Med Nikes VM kollektion ude var der bare at vente på, hvad de andres modsvar skulle blive. Og i denne uge blev det så en realitet. Med præcis en måned til VM kunne Adidas løfte sløret for Battle Pack - en kollektion i sort og hvid med et design inspireret af forhistorisk krigsmaling. Designet er en understregning af Adidas VM kampagne "All in or nothing" og repræsenterer alt det der er på spil ved et VM.

Gå ind og vælg din favorit fra Battle Pack lige nu

Alle fire siloer kommer mere eller mindre med modifikationer. Dog er Adidas' Predator den med flest ændringer. Den har fået navnet Predator Instinct og kommer med forstørrede Lethal Zones for at give et mere aggressivt og optimeret greb om bolden. Den kommer også med en ny TPU ydersål og en ControlFrame for at øge spillerens kontrol i sine bevægelser både med og uden bold. Adipure 11Pro er den anden støvle der er lavet mest om på og mest nævneværdige er at Adidas har skiftet læderoverdelen ud med deres Hybridtouch overdel.

Og så følte Puma ikke at de kunne holde den længere. Blot to dage efter at Adidas havde præsenteret deres Battle Pack var Puma klar med deres VM kollektion med navnet Puma Tricks. Og mens Puma nok ligger i bunden, hvad angår teknologisk udvikling på deres støvler, så må de nok tage prisen for mest originale design. Konceptet bygger nemlig på at den højre støvle har en farve, mens venstre har en anden farve. Det er de to siloer evoSPEED og evoPOWER der har fået en makeover og faktisk har Puma ladet sig inspirere af Rigobert Song der bar tofarvede støvler ved VM i Frankrig i 1998.

Du kan bestille Puma evoPOWER Tricks nu - kun 1.359

Farverne bygger på den brasilianske farverige kultur og at valget lige præcis faldt på pink og blå var en kombination af deres stærkt iøjenfaldende fremtræden, men også fordi at disse farver er særligt populære i den brasilianske kultur. Et af Pumas formål med at lave dette design var for at gøre spillerne mere synlige på banen og dermed give dem en mental fordel over for modstanderne, da det udtrykker en helt særlig form for selvtillid at bære rundt på to forskelligt farvede fodboldstøvler.

Du kan bestille Puma evoSPEEDTricks nu - kun 1.359

Der er ingen tvivl om at VM bliver et farverigt et af slagsen, ikke kun på grund af alle de deltagende landes farver, men i særdeleshed også på grund af alle de farverige fodboldstøvler. Nike, Adidas og Puma kæmper i den grad om de mest iøjenfaldende fodboldstøvler. Hvem der vinder? Det lader vi op til dig at vurdere. Hvilken VM kollektion har du forelsket dig mest i?