Unisport WebTV: Puma fortæller om tankerne bag Tricks

Tidligere i dag præsenterede Puma deres nye Tricks fodboldstøvler. En kollektion der vil blive båret af stjerne som Mario Balotelli, Cesc Fabregas, Sergio Agüero og Marco Reus ved VM. Og kollektionen sætter en tyk streg under at vi slet ikke har set alt, hvad der er at se på designsiden af fodboldstøvler.

Ved første øjekast kan man ikke helt lade være med at tænke at det må være en fejl. Ved andet øjekast tænker man at Puma må være blevet skøre. Men herfra er det også bare ren begejstring. Ved at lave højre støvle i pink og venstre støvle i blå har Puma skabt et uundgåeligt syn på fodboldbanen og sikret at ingen vil være i tvivl om, hvem der bærer Pumas fodboldstøvler til sommer i Brasilien.

Før lanceringen fandt sted her til morgen var vi et smut forbi Pumas hovedkvarter i Herzogenaurach i Tyskland. Her mødtes vi med Peter Stappen for at få en snak om de tanker der lå bag dette noget atypiske design på Pumas evoPOWER og evoSPEED kollektioner.

Du kan allerede bestille Puma evoSPEED Tricks nu - kun 1.359

Du kan bestille Puma evoPOWER Tricks nu - kun 1.359

Og Peter kunne faktisk afsløre at konceptet ikke er helt ukendt for hverken Puma eller VM. En af Pumas tidligere spillere, den tidligere Camerounske anfører og legende Rigobert Song, bar nemlig lige præcis to-farvede fodboldstøvler under VM i Frankrig i 1998. Her havde Song nemlig sørget for at matche den camerounske nationaldragt ved at farve højre støvle i gul og venstre i rød.

Den gang hed fodboldstøvlerne Puma King, men i stedet for at tilføre det til deres Puma King kollektion har Puma denne gang valgt at føre designet videre til deres nok to mest populære fodboldstøvler: evoSPEED og evoPOWER. Støvler der bæres af stjerner som Agüero, Giroud, Balotelli, Fabregas og Reus.

Udover at kunne afsløre at konceptet er inspireret af Rigobert Songs ide i 1998 så fortæller Peter Stappen også at farverne er hentet fra Brasilien, hvis kultur på mange måder er farverig med smuk gadekunst og ikke mindst naturen. Puma fandt at pink og blå i mange henseender pryder gadebilledet i Brasilien og derfor valgte de disse to friske farver.

Og friske farver var da også et af kriteriener, for Peter Stappen lægger da heller ikke skjul på at et af formålene med designet var at få spillerne til at skille sig ud fra mængden på banen og virkelig synliggøre dem, så de stod frem for medspilleres, modstanderes og publikums øjne.

Du kan allerede bestille Puma evoSPEED Tricks nu - kun 1.359

Du kan bestille Puma evoPOWER Tricks nu - kun 1.359

Konceptet med at spille i fodboldstøvler med hver sin farve er nyt på kollektionsniveau, men ideen har eksisteret i lige så lang tid, som farvede fodboldstøvler har eksisteret. Puma fandt inspiration i Rigobert Songs brug af det ved VM i Frankrig i 1998. Hvad synes du om konceptet? Har du selv prøvet at spille med to forskellige farvede fodboldstøvler?