Adidas brainstormer sig vejen frem til Nitrocharge

Med præcis en måned til VM præsenterede Adidas i mandags deres VM line-up. Det bestod af deres fire siloer i et nyt dristigt design som de kalder Battle Pack. Vi har allerede zoomet ind på hvert enkelt støvle, men her går vi lidt bag designet og ser på, hvad der lå til grund for hver enkelt støvles design. Vi starter med Nitrocharge.

To år og en måned. Så længe har Adidas' Battle Pack været undervejs. Det lyder af ret lang tid på et design og Adidas erkender da også at de har brugt længere tid end normalt. Men det har været fuldt ud bevidst. For Adidas er Battle Pack er nemlig ikke bare endnu et design. Det er synonym med VM i Brasilien og skal huskes som det ikoniske design det er.

Nitrocharge er en af de fodboldstøvler i Battle Pack, som kommer med mindst modificering. Vi har allerede set, hvordan karakteristiske elementer som Energysling, og Energypulse stadig sidder på Adidas' motor (Nitrocharge giver Battle Pack masser af energi).

Forudbestil den nye Nitrocharge 1.0 Hvid/Sort nu - kun 1.399

Nitrocharge kommer dog alligevel med en enkelt ændring og den sidder på forfoden af støvlen, hvor der er kommet et antal flere syninger end vi tidligere har set. Det er gjort for skabe et mere fleksibelt og behageligt fit omkring foden.

Men hvad er der så lige med det design? Op til lanceringen af Battle Pack kørte Adidas en kampagne under navnet "All in or nothing", der handler om spillernes vilje til at give alt for at gå hele vejen. Til VM er den vilje helt afgørende. Der er ikke noget midt i mellem. Det allt eller intet og det er præcis det som Battle Pack illustrerer med sit Hvid/Sort design.

En vigtig ambition for Adidas var at udtrykke den sande identitet af støvlens kompetencer gennem designet og det er ikke så nemt igen. Som det ses på en række skitser har der været en del overvejelser ind over designet af Nitrocharge og ud over det fine budskab som Adidas har udviklet, så kan vi se at Adidas også har hentet inspiration andetsteds.

Forudbestil den nye Nitrocharge 1.0 Hvid/Sort nu - kun 1.399

Brasilien er nemlig ikke bare et land, hvor der bliver spillet fodbold. Det indeholder også dele af verdens største regnskov, Amazonas, som også udgør verdens største plante- og dyresamfund. Så hvis du tænker at du har set det mønstrede design på Nitrocharge før, så har du nok set på dyr som alligatorer og kæmpe armadilloer.

Nitrocharge er Adidas fodboldstøvle til holdets motor og har også fået kælenavnet "The Engine". Derfor undrer man sig heller ikke, når man ser denne fodboldstøvle på fødderne af spillere som Dani Alves, Javi Martinez og Steven Gerrard. Ligesom en alligator er de nødigt nogen man vil støde ind på, på en fodboldbane.

Forudbestil den nye Nitrocharge 1.0 Hvid/Sort nu - kun 1.399

ALT_TAG

Et design kommer ikke bare af sig selv. Der ligger mange timers brainstorm, mislykkedes forsøg og utal af prototyper før det rigtig design er fundet. Battle Pack er præcis resultatet af sådan en proces og Nitrocharge endte altså ikke med at se ud som den gør ved rent held. Hvad synes du om designet på "The Engine"? Har Adidas fundet det rette design til at udtrykke den identitet?