Puma træder ind i rampelyset med evoPOWER Tricks

Vi troede heller ikke vores egne øjne, men den er god nok. Puma har lavet et par fodboldstøvler, hvor højre støvle er pink og venstre er blå. I dag præsenterer Puma resultatet af deres "The Nature of Believing" kampagne med Puma Tricks. Pumas stjerner vil bære disse fodboldstøvler under VM og kollektionen indebærer evoSPEED og evoPOWER. Vi tager et nærmere kig på evoPOWER her.

Hos Puma finder vi nogle af de mest selvtillidsfyldte og fandenivoldske fodboldspiller fra moderne tid. evoPOWER kollektione, der blev præsenteret i starten af 2014 omfavner en lang række af disse spillere og har været en vigtig milepæl for Pumas forsøg på at udtrykke deres vilje til at gå egne vegne.

Du kan bestille Puma evoPOWER Tricks nu - kun 1.359

Puma Tricks er et nyt stort skridt i netop denne retning og hvilke bedre spillere at have til at understrege budskabet end f.eks. Mario Balotelli. Men hvis man troede at Baletolli ikke kunne blive overrasket, så formåede Puma i hvert fald at tage Super Mario på sengen. Han fortæller om sin reaktion da har så Puma Tricks for første gang:

"Jeg må være ærlig og sige at første gang jeg så disse Tricks støvler, troede jeg at Puma var blevet skøre. Men da det gik op for mig at det ikke var tilfældet blev jeg virkelig begejstret. EvoPOWER ser cool ud i de her specielle farver og er meget unik. Og i sidste ende var det præcis derfor at jeg valgte Puma; de tør at være anderledes og alle ved at det er noget jeg sætter pris på"

Du kan bestille Puma evoPOWER Tricks nu - kun 1.359

Selv fodboldstøvlen har bevaret sin form og funktion, som vi har lært Pumas nyeste silo at kende. Det handler stadig om kraft og præcision i sit spark, samtidig med at være en fodboldstøvle der omfavner fodens anatomi på en måde man ikke har set før.

Pumas udviklere fandt nemlig ud af at kraften i ens spark ligger i fodens bevægelser, men i en fodboldstøvle får foden ikke den frihed til at bøje og strække sig, som den naturligt gerne vil. Det førte til at den naturlige kraft ikke blev udnyttet til fulde. Derfor har Puma udviklet overdelen med et superblødt mikrofiber materiale kaldet AdapLite og er så fleksibelt at det følger fodens former og bevægelser.

Således fungerer materialet ved at kunne strække sig til fodens behov, men yder den nødvendige støtte og stabilitet ved f.eks. retningsskift og rotationer. På den måde låser den foden fast på de helt rigtige tidspunkter og yder den frihed foden skal bruge i situationer, som f.eks. i sparket.

Du kan bestille Puma evoPOWER Tricks nu - kun 1.359

Til at støtte op omkring denne fleksibilitet har det også været nødvendigt at ændre på sålen. Her har Puma dog ikke fortvivlet for de har haft løsningen klar. Her bruger de deres særligt udviklede Gradual Stability Frame (GSF) og fungerer som fodboldstøvlens rygrad. Således stiger fleksibiliteten graduelt, hvor den er størst under forfoden, så snuden kan bevæge sig både op- og nedad og mindst under hælen, hvor stor stabilitet og støtte er vigtigst.

En anden ting der også karakteriserer evoPOWER er de små AccuFoam puder der er indsat under overdelen omkring vristen og giver en renere sparkeflade og dermed også et mere præcist spark. Sparket er dog ikke alt i denne fodboldstøvle og derfor har Puma også udstyret evoPOWER med EverFit Cage som vi kender det fra evoSPEED. Det sidder på indersiden af støvlen og fungerer som et skelet der sikrer et bedre fit om foden.

Alt i alt er alt ved det gamle og så alligevel slet ikke. For med dette Tricks design vil modstanderne helt sikkert blive forvirrede og Marco Reus glæder sig da også til at se om designet kan hjælpe ham med at få afklaret en ting eller to: "Jeg har både scoret med højre og venstre fod, så det bliver spændende at om det er den blå eller pink støvle der kan score målene for mig i Brasilien".

Du kan bestille Puma evoPOWER Tricks nu - kun 1.359

Puma Tricks er noget for sig selv. Virkelig noget for sig selv. Men det passer vel også fint til de spillere der kommer til at bære dem under VM. Agüero, Fabregas, Reus og ikke mindst Balotelli er alle spillere der kan gå deres egne veje og afgøre det hele på egen hånd. Hvad synes du om Puma Tricks? Er du også lidt forvirret?