Adidas Q&A - hvordan blev Adidas Battle Pack til?

Adidas lancerede i går deres VM-kollektion kaldet Battle Pack, som er holdt i hvid og sort - ganske enkelt for at illustrere, at det er netop sort og hvidt til VM. All in or nothing. Men hvad ligger der ellers bag Adidas' Battle Pack og de fire fodboldstøvler? Få svaret af Battle Pack Lead Developer, Gerald Kuhtz, her.

Med lanceringen af Adidas Battle Pack har tyskerne i den grad sendt et signal om, at de vil have synlige fodboldstøvler til VM, der ligger blot en måneds penge væk. Men der ligger mere under overfladen på designet end blot synlighed - og du kan derfor høre Gerald Kuhtz fra Adidas fortælle lidt mere om designaspektet på de nye VM fodboldstøvler her.

Forudbestil den nye Nitrocharge 1.0 Hvid/Sort nu - kun 1.359

Hvad ligger bag ideen om at skabe Battle Pack? "Vi ville skabe et stort og holbart indtryk på VM. Det er vigtigt at fortælle en unik historie fra Adidas' perspektiv med stærkt synlige fodboldstøvledesigns der aldrig har været set før. Vi vil være det, folk snakker om til VM ved at være vovede og provokerende og give fansene noget, de kan have en mening om. Den her kollektion bliver kun båret i CL-finanel og til VM, og den kræver din opmærksomhed."

Hvorfor valgte I en sort/hvid farvekombination? "Farvevalget kan bindes op på vores VM-slogan, der hedder "all in or nothing" (alt eller intet, red.). Det er vind eller forsvind til VM. Vi vil have at fodboldstøvlerne skiller sig ud på banen - især nu hvor alle forventer et VM i Brasilien fyldt med grønne, gule og klare farver.

Vi følte at det blev for forudsigeligt, så vi valgte at være anderledes og farve hver støvle i præcis 50 % sort og 50 % hvid. Mønstrene bærer også en reference til det sort/hvide mønster på Copacabana i Rio."

Forudbestil den nye F50 Adizero Hvid/Sort nu - kun 1.444

Hvorfor er striberne orange/guldfarvede? "De orange eller guldfarvede Adidas-striber repræsenterer VM-trofæets gyldne farve samt ilden fra fodboldguderne, som viser sig når spillerne gør klar til kamp (ja, det sagde han rent faktisk, red...)."

Hvor kom navnet fra, og hvordan gav det inspiration til designet? "Navnet "Battle Pack" symboliserer historien bag fodboldstøvlerne. Bortset fra det sorte og hvide er designet inspireret af de krigsmønstre, som indfødte stammefolk malede i ansigtet. Battle Pack afskrækker modstanderne, når spillerne kæmper for sejren i Brasilien."

Er der nogle nye features? "Predator er fodbolstøvlen med den største ændring og nye teknologier - og vi har tilføjet et friktionselement der bevæger sig hele vejen ned under sålen for at give mere kontrol over bolden.

Samtidig er Predator den eneste VM fodboldstøvle der er hvid på sort - de andre er sorte på hvid. Den passer også godt til vores historie om at lancerede en Predator fodboldstøvle til hvert VM siden 1994, så det er vigtigt for os at Predator skiller sig lidt ud."

Forudbestil den nye Predator Instinct Sort/Hvid nu - kun 1.444

Hvordan vil du gerne have at fodboldstøvlerne bliver husket? "Vi vil gerne have at Battle Pack fodboldstøvlerne bliver husket som synonyme med VM i Brasilien og for at sætte gang i Adidas' nye æra indenfor fodbold. Vores mål er at Battle Pack skal være ikonisk og blive husket af fodboldfans verden over."

Forudbestil den nye Adipure 11Pro Hvid/Sort nu - kun 1.119

Hvor længe har I arbejdet med Battle Pack? "Adidas har arbejdet på Battle Pack siden April 2012, så i over to år. Vi brugte længere end normalt på den her kollektion i og med at det er så speciel en kollektion for den her unikke begivenhed. I den første designfase havde vi to teams, der arbejde hver for sig - et i Adidas HQ i Tyskland og et andet i Portland i USA. Samtidig er Battle Pack fodboldstøvlerne blevet testet grundigt for at sikre at de skiller sig ud på banen".

Har I fået nogen feedback fra spillerne? "VM fodboldstøvlerne har været holdt ret hemmelige i et langt stykke tid, men nu hvor en stor del af spillerne har set dem har de været virkelig imponerede og inspirerede af dem. Hele Adidas' hold af spillere vil benytte Battle Pack fodboldstøvlerne til VM 2014, og reaktionen i testfasen har været utroligt positive."

Med andre ord er Adidas Battle Pack fodboldstøvlerne klar til at være klar - og klar til dig! Skal du iklæde dig de sort/hvide VM fodboldstøvler som Suarez, Özil, Lahm, Benzema og Daniel Alves? Der er i alle fald ingen tvivl - Adidas Battle Pack skiller sig ud, og sort/hvid er det nye sort, hvis man skal tro de Tre Striber.

ALT_TAG

Hvad siger du til den nye Adidas Battle Pack, og er designet noget for dig? Del meget gerne dine tanker med os i boksen herunder samt på Twitter eller Facebook.