Til VM går Adidas all in: Byd velkommen til Battle Pack

Til sommer er der ingen vej udenom. Hvis man vil stå som det sidste hold, øverst på verdensherredømmet, skal man være klar til at ofre det hele. Kæmpe for hver en centimeter og være villig til at gå i døden for sine kammerater, ja for hele sit land. Det er ikke så svært. Det er sort og hvidt. Det er alt eller intet. Det er Battle Pack.

Med præcis en måned til at hele verdens øjne vil rette sig mod den største fodboldbegivenhed, har Adidas i dag præsenteret deres VM line-up. Og hvis man frygtede at Nikes tidligere udgivede VM kollektion skulle stjæle hele rampelyset under VM, så har Adidas sørget for at deres fodboldstøvler heller ikke vil gå ubemærket hen under de Brasilianske himmelstrøg. I et særdeles iøjnfaldende design har Adidas nemlig givet deres spillere: Battle Pack.

Battle Pack er den visuelle repræsentation af Adidas' "All in or Nothing" kampagne, der handler om at give alt hvad man har, for at nå til tops. For at illustrere deres pointe har Adidas designet deres støvler med en præcist ligelig fordeling af sort og hvid. De eneste farver der bryder det Sort/Hvide design er de tre gule striber, der repræsenterer den ultimative pris ved VM, nemlig det ikoniske FIFA World Cup trofæ og det røde Adidas logo.

Designet er faktisk inspireret af oldgammel krigsmaling, som de indfødte krigere benyttede sig af, samt de ikoniske fortovsmønstre, som kommer fra Mesopotomia og kan ses på fortovene ved Copacabana Beach. Hver enkelt model har fået et mønster der udtrykker lige præcis den attitude og de evner, som støvlen besidder; fart, mod, kontrol, energi og smidighed.

Mens farverne har hentet inspiration fra oldtidshistorisk kulture, så er inspirationen til mønstrene hentet fra mange af de mest karakteristiske dyr, der til daglig kæmper for at være øverst i fødekæden i Amazonas jungle i Brasilien. Her har Adidas blandt andet set på dyr som slanger, krokodiller, ja selv kæmpe armadilloer og løvfrøer for at lade sig inspirere.

Hvis vi zoomer ind på hver enkelt støvle, så er der blevet plads til et par små ændringer og forbedringer på dem alle. Og hvis vi starter hos Adidas letvægter, så er det den af de støvler der har bevaret mest af den nuværende generations model. Således udgøre SpeedFoil materialet stadig bagsiden af hælen. Adidas har dog valgt at male dette område over med det plettede design for at give hele støvlen elementet af Battle Pack.

Forudbestil den nye F50 Adizero Hvid/Sort nu - kun 1.444

Speedfoil er et ultra letvægts mesh-materiale der sikrer fodboldstøvlens lave vægt. Men udover at holde vægten nede har Speedfoil også den funktion at yde en behagelig og støttende hjælp til at give en ekstra god lockdown effekt til hælen.

På forsiden af støvlen er dribbletex stadig placeret. Men Adidas har på denne model brugt det mønstrede design som udgangspunkt for placeringen af de klæbrige striber. Og således følger striberne de sorte pletter på støvlens overdel. Sålen er stadig den samme Sprintframe 2.0, mens knopsystemet også er det samme Speedtraxion som giver denne optimale kombination af acceleration, retningsskift og rotation.

Adidas har dog også et sandt rovdyr i deres kollektion og her taler vi naturligvis om Predator. Den har fået nyt navn og hedder nu Predator Instinct. Støvle er særligt kendt for sine unikke zoner, der er placeret på strategisk udvalgte steder på støvlen for at optimere forskellige handlinger på en fodboldbane. Først og fremmest skiller denne støvle sig dog ud ved at være den eneste, hvis mønster er lavet med hvid på sort (de andre støvler er lavet med sort på hvid).

Forudbestil den nye Predator Instinct Sort/Hvid nu - kun 1.444

Ser vi bort fra at rovdyret har fået en anderledes ham end de andre, så har de karakteristiske zoner også skiftet form. De kommer i nogle zig-zag former og er et resultat af spillernes feedback. Således er funktionerne de samme - det handler stadig om de fem dødbringende elementer: Drive, Pass, Dribble, Touch og Sweet Spot, men Adidas har simpelthen forsøgt at optimere funktionaliteten ved at ændre formen.

Ydersålen kommer ikke længere med SprintFrame, men i en TPU-baseret ydersål, der skal give en større fleksibilitet. Støvlen er så blevet udstyret med en ControlFrame, hvor det stadig er det velkendte Traxion 2.0-system, men knoppernes placering er modificeret en smule, hvor den midterste knop er rykket helt ind i midten, for at yde større kontrol til forfoden når der dribbles og skiftes retning.

Fra rovdyret bevæger vi os over til energibomben fra Nitrocharge. Støvlen der henvender sig til "The Engine" har naturligvis også fået en makeover og derudover et par modifkationer for at optimere støvlens ydeevne. Det mest karakteriske element ved Nitrocharge er dens Energysling, der er placeret tværs over vristen og ydersiden af foden. Den har naturligvis fået genvalg og kommer i en transparent variant, så det mønstrede design ikke bliver brudt.

Forudbestil den nye Nitrocharge 1.0 Hvid/Sort nu - kun 1.359

Mest interessant er dog forforden, som Adidas har valgt at modificere med flere syninger end vi normalt er vant til at se på Nitrocharge. I stedet minder den del af støvlen mest af alt om Adipure-kollektionen der som bekendt har fået disse syninger for at give støvlen bedre et bedre fit omkring foden.

I modsætning til Predator har Adidas valgt at bevare deres velkendte sprintframe. Samtidig har de også beholdt den efterhånden velkendte Energypulse teknologi, der skal sikre et mere energifyldt afsæt. Denne teknologi understreger dermed budskabet med denne fodboldstøvle, som er skabt til den utrættelige fodboldspiller, der fungerer som holdets motor, selv efter det sidste fløjt har lydt.

Den sidste støvle der har fået sig et Battle Pack design er Adidas' kontrolstøvle Adipure 11Pro. Og udover at at have fået et nyt design, så kommer den nye 11Pro med ny overdel i Adidas Hybridtouch materialer. Dermed skifter de læderoverdelen ud med det læderemulerende materiale. Herudover har syninger på overdelen også fået et nyt mønster. Disse syninger er lavet for at optimere komforten omkring forfoden og skal yde større støtte under alle forhold.

Forudbestil den nye Adipure 11Pro Hvid/Sort nu - kun 1.119

En ting, der kunne forbedres på Adidas' 11Pro var området omkring hælkappen og det har Adidas naturligvis kigget til, ved at konstruere større støtte omkring hælen, så støvlen nu yder en bedre lockdown effekt end tidligere.

Sålen består stadig af deres ComfortFrame, som vi kender det fra den nyeste generation og som yder større komfort og har samtidig også fået redesignet knopsystemet for at øge grebet i banen. Den ekstra knop i midten af forfoden er således lavet for at give en bedre fordeling af presset der kommer når man træder ned i jorden.

Alt i alt udtrykker Battle Pack en mere aggressiv kollektion af fodboldstøvler, der skal være klar til kæmpe til sidste slutfløjt. VM er den kage alle vil have en bid af, og der er ikke plads eller tid til at hvile på laurbærerne. Battle Pack er designet med formålet om give et visuel tilstedeværelse, som skal skræmme selv de modigste modstandere. Til VM er det sort og hvidt. Det er alt eller intet. Det er Battle Pack.

ALT_TAG

Battle Pack repræsenterer Adidas' VM line-up og kommer altså i et dristigt design, som vi helt sikkert ikke kan undgå at få et glimt af under den brasiliansk sol. Stjerner som Luis Suarez, Dani Alves, Oscar og Lahm vil bære disse støvler under VM. Hvem glæder du dig mest til at se i den nye Battle Pack og hvad synes du i det hele taget om designet?