Magista Obra vs. Superfly IV - resultatet af Flyknit revolutionen

Hvad skal man vælge - Magista Obra eller Mercurial Superfly IV? Faktisk er valget ikke så svært, som man måske skulle tro. For selv om at begge støvler er lavet med Flyknit overdel og Dynamic Fit krave, så det to vidt forskellige fodboldstøvler. Bliv klogere på forskellene her.

Præsentationen af den nye Superfly har utvivlsomt efterladt en hel masse fodboldspillere i fortvivlelse. Nu havde man lige besluttet sig for at spille i Magista og så kommer Superfly væltende ind af døren og gør det hele meget sværere.

Men vi er her for at fortælle at det slet ikke behøver at være så svært. For når det kommer til stykket kan det godt være at Magista og Superfly ved første øjekast ligner hinanden. Går man dog og kigger på de tekniske elementer ved hver fodboldstøvle, så bliver det hurtigt klart at de to støvler udfylder to vidt forskellige behov.

Hvis vi for et øjeblik hviler ved det faktum at de begge er lavet med Flyknit og Dynamic Fit kraven, så kan vi zoome ind på støvlernes pasform. Først og fremmest er Magista Obra lavet på den GF13 læst, som vi kender den fra både Hypervenom og Tiempo. Dem der har erfaring med disse fodboldstøvler, kan nikke genkendende til at denne læst er særligt fleksibel og yder en anatomisk fleksibilitet, der tilpasser sig fodens form.

Har du endnu ikke forudbestilt den nye Magista Obra? Gør det nu - kun 2.099,-.

Til modsætning er Superfly IV lavet med den velkendte V12 læst. Denne læst kender vi fra de andre Vapors og giver et langt smallere og mere tætsiddende fit end Nikes andre fodboldstøvler. I denne forbindelse har Nike også brugt Brio kabler til at gøre fittet omkring foden endnu mere tætsiddende. Kablerne er nemlig låst fast omkring snørehullet således at de vil spændes omkring foden når snørrebåndene spændes.

Mercurial Vapor Superfly IV kan forudbestilles fra den 26. maj. Få meget mere information om den her

Brio kablerne er også brugt i Magista. Men udover at bidrage til et tætsiddende fit, er brio kablerne også med til at afhjælpe en anden funktion på Magista. De sørger nemlig for at holde støvlens overdel sammen, ved at skabe denne 3D tekstur. Den er som som bekendt lavet for at give spilleren en optimeret føling med bolden.

Pasformen er altså først og fremmest det der adskiller de to fodboldstøvler fra hinanden. Hvor Superfly IV bevarer det smalle og tætte fit, som vi kender det fra Mercurial-kollektionen, så minder pasformen mest af alt det vi kender fra Hypervenom. I denne forbindelse er det dog værd at understrege at Magista ikke giver sig lige så meget som Hypervenom. Med en kombination af Flyknit overdelen og Brio kablerne har Nike simpelthen prioriteret et tættere fit.

Et andet område, hvor de to støvler er udviklet med forskellige dagsordener er sålen og knopsystemet. Magista Obra er nemlig først og fremmest lavet med henblik på 360 graders bevægelsesfrihed og Superfly IV med, ja du gættede det, eksplosiv fart. Derfor er Magista lavet med koniske knopper, mens Superfly er lavet med aflange knopper.

Sålen på Magista er lavet med nylon og PEBAX for at lave den optimale kombination af fleksibilitet og stabilitet. Særligt omkring storetåsområdet har Nike udstyret sålen med ekstra stor fleksibilitet, da det er omkring dette område at al energi i afsættet er forankret. Sålen på Syperfly er lavet med det velkendte carbonfiber, sikrer en god og aggressiv acceleration. Her har Nike dog også valgt at fremme større fleksibilitet ved kun at lave sålen med en to-lags carbonfiber plade.

ALT_TAG

Det kan godt være at Magista Obra og Superfly IV ligner hinanden ved første øjekast, men denne gennemgang har gjort det klart at der er nogle grundlæggende forskelle, som gør de to fodboldstøvler vidt forskellige. Efter at have læst denne artikel, hvilken model vil du så gå efter - Magista eller Superfly? Lad os høre, hvad du vælger. Efterlad dine kommentarer i feltet herunder.