Unisport WebTV: Cristiano og Nike præsenterede Superfly IV

I fredags blev den nye Nike Mercurial Superfly præsenteret ved et storslået event i Madrid, hvor blandt andre Cristiano Ronaldo var inviteret med som hovednavnet. Som sædvanlig havde vi sendt vores WebTV-hold derned for at overvære lanceringen på første række. Og udover at møde CR7 fik Joltter sig også en snak om den nye Superfly med Nike Design Director Denis Dekovic.

2014 er blevet et sandt innovationsår for Nike. Først var det Magista Obra, verdens første fodboldstøvle med en kombination af en ankelsok og Flyknit overdel og nu rider Nike videre på bølgen med Superfly IV. Fodboldstøvlen fra den legendariske letvægter kollektionen Mercurial, er lavet for spillere som Cristiano Ronaldo og Franck Ribery med eksplosiv fart.

Op til præsentationen af den nye Mercurial Superfly, har Nike sørget for at varme VM støvlen godt og grundigt op. Således har de mindet 16 års innovation, helt tilbage til den første Mercurial i 1998. Dengang repræsenterede Mercurial noget verden ikke havde set før og det var netop denne revolution der motiverede Nike til at tage et nyt stort skridt mod en fodboldstøvle, som verden ikke havde set før.

Forudbestil den nye Mercurial Vapor Superfly IV fra den 26. maj.

Skriv dig op her og modtag seneste information.

Denis Dekovic har været med under hele processen både da Magista Obra og Superfly IV blev skabt. Det var en proces som startede for fire år siden og Denis betragter det som en stor ære at have fået lov til at være en del af denne revolution: " Der har været så mange fantastiske Mercurials siden 1998, så mange fantastiske ting i arbejdet med den og vi var priviligerede nok til at få lov til at arbejde med en af dem."

Den nye Superfly er skabt i en tid, hvor kravene til spillet er større og som Dekovic også siger: "Vi fik muligheden for at gøre det i en tid, hvor fodbolden har ændret sig. Så vi tog det som inspiration og motivation til virkelig at hæve overliggeren og revolutionere industrien igen."

Forudbestil den nye Mercurial Vapor Superfly IV fra den 26. maj.

Skriv dig op her og modtag seneste information.

Superfly er jo som bekendt den af Mercurial-kollektionen som mange mennesker sætter lig med letvægt. Derfor er der også altid store forventninger til, hvor langt ned Nike kan komme med deres letvægterstøvler. Denis Dekovic understreger dog at de hos Nike ikke betragter lav vægt lig med høj fart. Der har således været andre ting i fokus, da Nike skulle imødekomme kravet om eksplosiv fart: "Det der gør støvlen hurtigere i dette tilfælde er et helt nyt greb i jorden, det er et nyt fit, et overnaturligt fit, og de Brio kabler der følger med, som låser foden fast."

En måske lidt kontroversiel udmeldelse i en tid, hvor kampen om letvægtsstøvlen i høj grad har haft fokus på den lave vægt, ført an af Adidas der for nyligt præsenterede Crazylight med en vægt på blot 135 gram. Det ser imidlertid ikke ud til at Nike har tænkt sig at udfordre Adidas på det område. I stedet har de haft fokus på at udvikle en fodboldstøvle der indeholder adskillige fart-fremmende elementer. Og det har de nu skabt med Mercurial Vapor Superfly IV.

En af de ting som Nike har haft stor fokus på ved uviklingen af deres nyeste fodboldstøvler har været samarbejdet med deres spillere. Her fortæller Denis også at Cristiano Ronaldo har haft en central rolle i selve processen: "Cristiano er virkelig professionel. Han er så motiveret og drevet af at kontinuerligt forbedre sig og være den bedste, og faktisk bruger vi denne motivation i vores team. Vi vil være de bedste, vi vil kontinuerligt forbedre det vi laver og de ting vi arbejder med."

Vi vil komme til at opleve den nye Superfly først og fremmest på fødderne af Cristiano Ronaldo og måske endda allerede når Real Madrid og Atletico Madrid tørner sammen i Champions League finalen den 24. maj? Superfly er dog en del af Nikes VM-kollektion og er i første omgang planlagt til at blive anvendt af de største stjerner under fodboldens største begivenhed i Brasilien til juni.

Forudbestil den nye Mercurial Vapor Superfly IV fra den 26. maj.

Skriv dig op her og modtag seneste information.

Det var som altid en kæmpe oplevelse at få lov til at være med ved første parket da Nike præsenterede deres nyeste fodboldstøvle. Og snakken med Design Director Denis Dekovic giver et indblik i, at der virkelig er tænkt over tingene med den nye Superfly. Hvordan har du selv taget imod den nye speedstøvle? Har den væltet dig omkuld eller er du ikke helt overbevist? Lad os høre din mening. Del dine tanker med os i kommentarfeltet herunder.