Mindet lever videre: Nike Magista Opus vs. CTR360 Maestri III

Da det blev en realitet at CTR360-kollektionen ville gå ud af produktion, var der mange der fældede en lille tåre. Fodboldstøvlen til den spilskabende midtbanespiller, havde på sin 5 år lange levetid opbygget et stort og trofast publikum. Men noget tyder på at CTR360 fans ikke nødvendigvis behøver at fortvivle. For det kan godt være at CTR360 er afgået, men ånden lever videre i Magista Opus.

Den 6. marts ændrede Nike fodboldreglerne med Magista Obra. Og vi har siden haft svært ved at få armene ned. Men mens Magista Obra har taget al opmærksomheden (vel og mærke med rette), så har Nike nu også løftet sløret for den resterende Magista-kollektion, som indeholder modellerne Opus, Orden, Onda og Ola. Det ligger nok mest naturligt at betragte Opus, som et billigere alternativ til Obra, men skulle det være helt fair burde Opus nok slet ikke blive sammenlignet med Magista.

Du kan gå ind og forudbestille Nikes Magista Opus nu - kun 1.484,-.

Isoleret set er Magista Opus nemlig en topstøvle helt på niveau, som den netop afgåede CTR360 Maestri III. Med Opus, har Nike nemlig taget nogle af de bedste elementer fra CTR360-kollektionens topstøvle og kombineret det med nogle af de teknologier, der gør Magista Obra til en støvle uden for kategori.

Hvis vi starter med at kigge på overdelen, så har Magista Opus arvet den Kanga-Lite 2.0 overdel som vi kendte den fra Maestri. Kanga-Lite er et læderemulerende materiale, der former sig efter foden og yder derfor et ekstremt tæt og komfortabelt fit om foden. I modsætning til Maestri III har Nike dog udstyret Opus med den samme anatomiske læst, som både Tiempo, Hypervenom og naturligvis Obra er bygget på. Denne læst, som i øvrigt kaldes GF13 (Global Fit) er udviklet i endnu højere grad til at tilpasse sig mange forskellige fødders form og fodboldstøvler med denne læst vil derfor også yde en langt mere personlig pasform. Det gør dog også at Opus vil føles langt mere tætsiddende end Maestri III, som havde et noget breddere fit end Opus.

Vi husker naturligvis den 3D kontrolzone, som den seneste generation af Maestri havde fået på indersiden er støvlen. Det skulle bidrage til større kontrol ved kontakt med bolden. Det er Nike gået væk fra med Opus og i stedet designet den med samme 3D tekstur rundt om forfoden ligesom Magista. Gennem udviklingen af den nye Magista, fandt Nike nemlig frem til at denne bikubelignende tekstur gav den helt rette friktion mellem bolden og fodboldstøvlen og den har de altså ført videre i Opus.

Magista Opus er absolut en topstøvle. Gå ind og forudbestil den nu - kun 1.484,-.

Ligesom alle andre af Nikes topmodeller er Opus også udstyret med både NikeSkin og ACC. De to teknologier er gået hen og blevet en signatur på Nikes fodboldstøvler. De sørger nemlig for at bevare støvlens holdbarhed. Materialerne fungerer som en slags flydende væske der bliver smeltet ind i overdelsmaterialet. På den måde sikrer man at de to materialer bliver forenet i ét lag.

CTR360 Maestri III var henvendt til den spilstyrende midtbanegeneral og den nye Magista-kollektion er udviklet med samme dagsorden. Men mens Obra er lavet med helt unikke materialer og visioner for øje, så kan Opus på mange måder betragtes som en videreudvikling af Maestri III. Og med en videreudvikling indebærer det naturligvis også at udstyre fodboldstøvlen med nye tekniske elementer. Og udover den nye læst og anderledes 3D tekstur på overdelene har Nike også givet Opus den samme sål som Obra.

Denne sål er lavet med nylon og PEBAX, som yder et stærkt og stabilt greb i jorden, samtidig med at være et letvægtsmateriale der holder støvlens vægt nede. Nike har erfaret at de to materialer kombineret giver den optimale sammensætnig af stabilitet og fleksibilitet en midtbanespiller skal bruge på banen.

Hvis du gerne vil have Magista Opus så gå ind og forudbestil den nu - kun 1.484,-.

En anden ting der har ændret sig fra Maestri III er knopsystemet, som i Opus er lavet med koniske knopper. I deres tætte samarbejde med deres mange spillere, blev det nemlig klart at koniske knopper meget bedre kunne yde den 360 graders bevægelsesfrihed som er så kritisk for playmakeren. Samtidig har Nike sørget for at sålens inderside hele vejen op til storetåen er lavet i nylon, da det er i dette område at der er størst behov for fleksibilitet.

Præsentationen af den nye Magista Obra har sået lidt tvivl om, hvordan man skulle forhold sig til Magista Opus - den umiddelbare take down model til Obra. Sammenligner man dog Opus med den afgåede Maestri III, bliver det dog klart at Opus i høj grad er en topstøvle på niveau med CTR360-kollektionens topstøvle. Man skal derfor ikke være bange for at få en dårligere støvle, hvis man vælger Opus. Man får simpelthen bare en anderledes topstøvle. Nu hvor vi har fået et lidt bedre indblik i, hvad Opus er for en størrelse, hvad er så din vurdering af støvlen? Del gerne din mening med os ved at efterlade en kommentar i feltet herunder.