Kom med og se, hvordan Adidas specialiserer fodboldstøvler

Fodboldstøvler er langt fra noget der bliver skabt bag et skrivebord. Faktisk er behovedet for at være i konstant tæt kontakt med blandt andre spillere, læger og fysioterapeuter utrolig stort. Adidas tager os her med bag låste døre, for at vise os, hvordan professionelle fodboldspillere får speciallavet deres fodboldstøvler specifikt til deres behov.

Det kan godt betale sig at blive professionel fodboldspiller. Ikke fordi man får muligheden for at spille på nogle af de fedeste stadions i verden eller fordi man kan få lov til at lave det man elsker hver dag. Nej, nærmere fordi at man kan få sine fodboldstøvler lige præcis som man vil have dem. Når Özil, Xavi, Bale og alle de andre fra Adidas familien modtager deres fodboldstøvler, så er det nemlig ikke altid at deres model lige præcis er sat sammen, som vi kender den.

I en video fra Adidas møder vi John Froelich, som er en del af deres Athlete Services teamet. Athlete Services fornemmeste opgave at teste prototyper og produkter via feedback fra deres spillere verden over. I samarbejde med en lang række eksperter er de således i stand til at opnå en forståelse for, hvilke teknologiske retninger der er nødvendige at følge for at udvikle fremtidens fodboldstøvler.

Det er dog ikke alt der foregår i dette team. En anden opgave er nemlig at imødekomme mange af spillernes personlige behov med deres fodboldstøvler. Det handler hovedsageligt om anatomiske og medicinske forhold, hvor Adidas bliver nødt til at udvikle fodboldstøvlen ud fra fodens specfikke form. Således fortæller John: "Nogle gange sker det at vi bliver nødt til at hoppe på et fly fredag aften, for at levere støvlerne direkte til omklædningsrummet."

Se det store udvalg af Adidas fodboldstøvler her

Så når Kroos f.eks. vælger at spille i den nye 11Pro med Adipure IV knopsystem, eller Bale vælger at spille med en unik udskæring på hælkappen, så er det resultatet af et specifikt behov, de altså sørger for at lyttet til i Athelete Services. Det er altså ikke kun her at ideerne til fodboldstøvlen bliver skabt, men også her at de helt specialiserede støvler, som vi nogle gange ser på banen bliver udviklet.

Der er ingen tvivl om at dette team konstant har noget at se til. Og ikke mindst op mod VM vil der være særligt travlt her. For godt nok er Adidas allerede varmet godt op til VM med flere kollektioner der hylder det Brasilianske værtskab, som f.eks. Earth Pack. Men mange af deres stjerner, der rejser til Brasilien for at repræsentere deres land vil helt sikkert også have personlige præferencer og behov for, hvordan deres fodboldstøvler skal være.

Se det store udvalg af Adidas fodboldstøvler her

Det er altid sjovt at komme med bag lukkede døre og se, hvordan de store mærker håndterer fodboldstøvleræset. I denne video har vi fået en lidt bedre ide om, hvordan fodboldstøvler bliver tilpasset specifikt til spillernes behov. Hvis du helt selv kunne vælge, hvad skulle der så laves helt specifikt til dit behov på dine fodboldstøvler? Lad os høre, hvad du går rundt med af præferencer, som kunne gøre dine fodboldstøvler endnu bedre. Efterlad din kommentar i feltet herunder.