Nike Mercurial Superfly - Flyknit-revolutionen er over os

I fredags i sidste uge løftede Nike sløret for den splinternye Nike Mercurial Superfly IV, der introducerer Mercurial-serien til Flyknit. Vi har fået fingrene i et par af den nye Superfly, og har ladet vores fotograf give den en kærlig tur foran linsen. Vi kan lige så godt sige det med det samme - den gør det godt.

Superfly er tilbage og klar til for alvor at sætte fart - eksplosiv fart, vel at mærke - på tilværelsen igen. Nike har brugt 4 år på at udvikle Mercurial Superfly, og resultatet er da også imponerende; en fodboldstøvle på sølle 193 gram, der er lavet til både at give det optimale fit, den mest præcise føling med bolden samt en utroligt aggressiv acceleration.

Bestil den lækre Mercurial Vapor Superfly IV med det samme. Køb støvlen i dag og få den allerede i morgen.

Når man får fodboldstøvlen i hænderne er der da heller ikke nogen tvivl om, at Nike har fat i noget. Overdelen er lavet med Nikes Flyknit-materiale, der er vævet overdel af tre lag. Jep. Vævet. Fordi den er lavet af garn, sætter den sig helt unikt og tæt til foden - nærmest som en tætsiddende sok - og giver derfor et meget personligt fit.

Samtidig har brugen af Flyknit tilladt Nike at kunne fjerne pløsen fra Superfly samt introducere Dynamic Fit Collar på Mercurial, således at du får en fodboldstøvle der ikke blot er en del af din fod, men faktisk både din fod, ankel og læg. Det giver en helt unik følelse af, at overdelen ikke blot sidder på din fod, men er en del af den. Følelsen er faktisk så fed, at flere af os måtte smile stort, da vi prøvede Superfly. Så fed er den.

Bestil den lækre Mercurial Vapor Superfly IV med det samme. Køb støvlen i dag og få den allerede i morgen.

Sammenligninger mellem Nike Magista Obra og Nike Mercurial Superfly er næsten uundgåelige grundet Dynamic Fit Collar, men pasformen er faktisk vidt forskellige - Magista er lavet over Nikes GF13 læst, mens Superfly ligesom Mercurial Vapor IX benytter V12-læsten. Det gør også, at Superfly er en smule smallere og længere end Magista, og størrelsesmæssigt er det værd at overveje at gå et halvt nummer ned i Mercurial for at få den perfekte længde.

Selve overdelen på Nike Mercurial Superfly er lige som Magista behandlet med NikeSkin - en 0,1 mm tynd silikonebelægning med ACC, der sikrer at vand holdes ude samt at du får et konsistent touch på bolden uanset vejrforholdene.

Ydemere finder man de såkaldte Brio-kabler, der er vævet ind i overdelen på Superfly og bevæger sig fra hullerne til snørebåndene og hele vejen ned under sålen, hvor de er sat fast. På den måde holder Brio-kablerne foden på plads i Superfly fodboldstøvlen og sikrer at den sidder tæt og reagerer på din mindste bevægelse for at udnytte din fart bedre. Og nå ja, så sørger de også for at overdelen ikke falder sammen...

Ingen Nike Mercurial Superfly uden en sål af carbonfiber, der er et let og stift materiale, der sikrer en god, aggressiv acceleration. Denne gang har Nike dog lavet sålen af en to-lags carbonfiber i modsætning til de gamle Superfly, der havde en sål af tre lag. Årsagen? Det er såmænd direkte feedback fra Nikes spillere, der gerne ville have en mere fleksibel sål. Og det fik de så.

Bestil den lækre Mercurial Vapor Superfly IV med det samme. Køb støvlen i dag og få den allerede i morgen.

Faktisk er sålen på Nike Mercurial Superfly fleksibel i forskellige områder af sålen, så den følger fodens naturlige flex, og på den måde sikrer Nike, at du har stivhed og fleksibilitet hvor du har behov for det. Spillet er blevet hurtigere med flere eksplosive retningsskift, og det er præcis, hvad Mercurial Superfly kan give dig - fart i alle retninger.

Men det stopper ikke her. Slet ikke. Selve knopsystemet på Mercurial Superfly er også lavet om fra det, vi så på Vapor IX; efter to år med kun to knopper i hælen er vi tilbage på fire for at give mere stabilitet og bedre komfort. Samtidig introducerede Nike en ekstra knop under forfoden efter at have snakket med bl.a. Cristiano Ronaldo for at give så meget greb som muligt i alle retninger - det er nemlig her, der lægges mest tryk, når du accelererer.

Med andre ord er Nike Mercurial Superfly skræddersyet til fart. Det er ikke den letteste fodboldstøvle på markedet, men i stedet har den fokus på at få alle elementer til at spille sammen - vægt, fit og greb i banen. Det har Superfly masser af, og der skal ikke herske tvivl om, at Mercurial-siloen på sit 16. år er gået ind i en ny æra. Flyknit er navnet. Velkommen til speed.

Bestil den lækre Mercurial Vapor Superfly IV med det samme. Køb støvlen i dag og få den allerede i morgen.

Der går heller ikke længe, for spillere som Ronaldo, Ribery, Hazard m.fl. kan få fingrene i den nye Superfly, og den kommer til at være på en masse fødder til VM - og hvem ved, måske vi er heldige at se dem endnu før? Det ville klæde Ronaldo at gå på grønsværen i Superfly i CL-finalen i alle fald...

Hvad synes du om den nye Nike Mercurial Superfly, nu du har fået et tættere kig på den? Er den noget for dig, og hvad synes du om overdelen af Flyknit samt at carbonfibersålen er tilbage? Del meget gerne dine tanker med os herunder, på Facebook eller Twitter.