Nike Magista Obra vs. Opus: Hvad er forskelle og ligheder?

Efter lang ventetid er det endelig muligt at forudbestille den nye Magista Obra. Men faktisk kommer Magista Obra ikke kun i en model. Således har Nike udviklet en hel kollektion til deres nye silo. Men hvor Obra kommer med den efterhånden velkendte ankelsok, så kommer de andre modeller i en mere traditionel stil. Vi sætter her Magista Obra op mod Magista Opus og undersøger ligheder og forskelle.

Når man kigger på Magista Obra så er det, der først falder i øjnene nok Dynamic Fit kraven. Den højhalsede ankelsok bidrager til en fodboldstøvle, som vi ikke har set den før. Hertil er materialet lavet med Nikes Flyknit teknologi. Resultatet? En helt unik fodboldstøvle. Og unik er den, for Magista Obra er således den eneste i Magista-kollektionen med disse teknologier.

Du har ventet længe nok. Forudbestil den nye Nike Magista Obra i dag - kun 2.099,-.

For mens Obra vil være den model vi vil se på fødderne af stjerner som Iniesta, Götze og Christian Eriksen, så er dets alternativ Opus hverken lavet med Flyknit eller ankelsok.

Du kan også vælge alternativet Magista Opus. Forudbestil den nu - kun 1.484,-.

Som vi ved skubber Magista-kollektionen, den ellers så elskede CTR360 ud af produktion. Men den forsvinder alligevel ikke helt. Magista Opus er nemlig lavet med den samme overdel som den populære CTR360 Maestri; Kanga Lite 2. Hertil har Nike dog bevaret den bikube-lignende tekstur som vi kender den fra Obra. Dette giver altså Opus en mindst lige så konkurrencedygtig boldføling, som vi kender den fra CTR360-kollektionen.

Opus er altså ikke lavet i Flyknit som på Obra, men til gengæld har Nike naturligvis sørget for at tilføre to af deres mest karakteristiske teknologier til støvlen. Vi taler selvfølgelig her om NikeSkin og ACC. NikeSkin bidrager til at give fodboldstøvlen en større holdbarhed. Det sikrer at overdelen bevarer en gnidningsfri overflade. Samtidig gør ACC (All Conditions Control) at hvad enten man spiller under tøre og støvede forhold i Brasilien eller våde og kolde forhold i Norden, så bevarer fodboldstøvlen et konsistent greb om bolden.

Gå ind og forudbestil Magista Opus allerede nu. - kun 1.484,-.

En af de ting, hvor Opus og Obra går hånd i hånd er den læst som støvlen er lavet på. Nike har nemlig haft stor succes med deres nye anatomiske læst GF13, som både Hypervenom og Tiempo er lavet på. Denne læst er således også blevet anvendt på hele Magista-kollektionen. Det er dog værd at bemærke at læsten har udviklet sig siden tidligere tider og er blevet en smule breder omkring midten af foden og en smule tættere i forfoden. Nike har nemlig erfaret at denne konfiguration yder et tættere og mere naturlig fit for foden.

En anden ting der også er ens på de to fodboldstøvler er underdelen af støvlen, som er lavet med denne letvægts nylon og PEBAX sål. Denne sål er lavet for at styrke grebet i jorden, samtidig med at yde den nødvendige fleksibilitet en midtbanespiller skal bruge. Hertil har Nike udstyret støvlen med de samme koniske støvler, som på Obra. Med denne støvle har Nike gjort meget ud af at give spilleren den størst mulige bevægelsesfrihed. Derfor er knopperne blevet lavet runde, så de kan bevæge sig i alle retninger på den mest gnidningsfrie måde.

Alt i alt er Obra og Opus ikke langt fra hinanden. Der er dog to helt karakteristiske ting der gør at de to fodboldstøvler ikke kan kan kalde sig enæggede tvillinger, men nærmere skal betragtes som store- og lillebror. Der er ingen tvivl om at Magista Obra skiller sig ud fra mængden, men er man ikke til ankelsokken eller mener man at Flyknit overdelen ikke opfylder sine krav, så er Opus et absolut top alternativ, som i lige så høj grad fører arven videre fra den afgåede CTR360 Maestri III.

Er du blevet mere tiltrukket af Magista Opus? Forudbestil den nu - kun 1.484,-.

ALT_TAG

Det kan være svært at finde rundt i de forskellige modeller. Det er da også derfor at vi har taget to af alternativerne fra Magista-kollektionen og sat dem op mod hinanden. I bund og grund kan man godt se de familiære relationer, men der er ingen tvivl om at de to fodboldstøvler er forskellige. Nu hvor du har fået afklaret forskelle og ligheder, hvilken fodboldstøvle er du så mest tilbøjelig til at gå efter? Magista Obra eller Opus? Lad os høre. Efterlad dine kommentarer i feltet herunder.