Nike Magista Obra - resultatet af 4 år og 180 prototyper

Ventetiden har virket lang - men nu er det endelig muligt at forudbestille Nike Magista. Men den revolutionerende fodboldstøvle har faktisk være undervejs i intet mindre end 4 år og været igennem 180 prototyper, inden den fandt sin endelig form. Nike har løftet lidt på låget og viser os nogle af prototyperne her.

Tilbage i 2010 påbegyndte Nike arbejdet med virkelig at revolutionere fodbold - baseret på feedback fra nogle af verdens bedste spillere begyndte de langsomt at arbejde henimod en fodboldstøvle, der kunne give det ultimative fit og touch. Det endte med Nike Magista - lavet af Flyknit. Men hvorfor egentlig? Jo, vi lader Design Director i Nike Football, Denis Dekovic, forklare i videoen herunder.

Med andre ord var Nike nødt til at bruge Flyknit - ganske enkelt fordi de vævede materiale var det eneste, der kunne give det, de ledte efter. Men det var ikke bare sådan noget, de lige fandt ud af i første omgang. Faktisk tog det 4 år og adskillige prototyper, før man nåede frem til Magistaens endelige form.

Du har ventet længe nok. Forudbestil den nye Nike Magista Obra i dag - kun 2.099,-.

Det blev til rigtig mange prototyper, hvor man forsøgte at integrere Flyknit på flere forskellige måder for at give det optimale fit. I starten kan man faktisk slet ikke se Flyknit på den første prototype, der mere ligner en blanding af en Hypervenom og en Maestri med en meget voldsom hælkappe.

Tingene tog dog rimelig hurtigt fart, og Nike fik lavet en overdel af Flyknit, der allerede her skulle sætte sit præg på den færdige Magista med Brio-kablerne, der danner det bikube-lignende design på overdelen. Samtidig begyndte vi også at se et hint af Dynamic Fit Collar - men det skulle blive meget vildere;

Yep, der har været noget vilde bud på hvordan Nike Magista Obra kunne se ud - og da Nike endelig fik banket en sok på Magista'en (der dengang stadig hed Maestri), var det i et noget anderledes udseende og med en camouflagegrøn NikeSkin overdel på. Sålen ser også rimelig spacy ud, hvis du spørger os...

Senere hen begyndte det hurtigt at ligne noget der minder om den færdige Magista Obra. Dynamic Fit Collar'en er ved at komme på plads, og overdelen begynder at tage form med Brio-kablerne, NikeSkin-belægningen og sålen på fodboldstøvlen. Men hvad sker der for stroppen på toppen af sokken?

Er du klar til Magista?Forudbestil den nye Nike Magista Obra i dag - kun 2.099,-.

Endnu tættere på det færdige design, og inden vi kommer helt i mål tager Magista Obra sig lige et smut forbi et mere spacy udseende. Det begynder dog at lugte kraftigt af Obra'en, hvor Dynamic Fit Collar nu også får de små ventilationshuller på siden.

Den sidste prototype viser, at vi her er tæt på målet, hvor et faktisk kun er mønsteret på overdelen, der snupper sig en detour og ser lidt anderledes ud. Og nå ja, så hed den vist stadig Maestri dengang... Ellers er prototypen her et eksempel på, hvor langt Nike egentlig er kommet på 4 år efter adskille tests og feedback fra deres største spillere.

Nike havde ikke fra start besluttet sig for, at de ville bruge Flyknit, men da det både var stærkt, smidigt og gav et perkfekt, tæt og uhindret fit på foden, var det ikke til at komme uden om - og vi må sige, at resultatet er blevet ret godt. Og netop resultatet - Nike Magista Obra kan du forudbestille nu. Er du klar til at prøve noget helt nyt?

ALT_TAG

Hvad synes du om de mange prototyper, Nike har lavet før de nåede frem til Magistas endelige form? Er der nogle af dem, du synes er fede, eller er det godt at Magista ser ud som den gør? Del meget gerne dine tanker med os i boksen herunder, på Twitter eller Facebook