Nike Magista Obra kan nu forudbestilles med FG, SG-Pro og AG

Det er på grænsen til ondskab at præsentere en fodboldstøvle der sprænger alle grænser, og så lade os vente næsten to måneder, før vi kan få lov at bestille den. Men selv om ventetiden har været den længste i mands minde, så har det alligevel været det værd. For nu er den her. Fra i dag kan du forudbestille den nye Magista Obra, og den kommer med både FG, AG og SG-Pro knopsystem.

Nike har siden slutningen af februar snakket om at fodbold aldrig vil blive det samme. Den 6. marts bliv vi så indviet i grundlaget for deres påstand. En fodboldstøvle lavet med Flyknit overdel, samt en højkravet ankelsok var, hvad Nike hev op af hatten. Og for at alle skal have en chance for at være en del af revolutionen, kommer fodboldstøvlen naturligvis med knopper til forskellige slags underlag.

Du har ventet længe nok. Forudbestil den nye Nike Magista Obra i dag - kun 2.099,-.

FG står for Firm Ground og er den mest almindelige variant af en fodboldstøvle. Knopperne er lavet af plastic således at de både er faste nok til at bevare et fast greb i jorden, men også fleksible nok til at bevare stor frihed i ens bevægelser.

Fordi at Magista er lavet med playmakeren i fokus, har Nike også lyttet til de af deres spillere, som til daglig befinder sig i denne position. Gennem processen fandt de ud af at runde knopper rent faktisk var det bedste for disse spillere, da det tillader dem at kunne bevæge sig fuldstændig gnindningsfrit og vende og dreje uden besvær. Noget som de kalder "360° Rotation Traction".

Forudbestil Magista Obra med FG-knopsystem her - kun 2.099,-.

SG-Pro (Soft Ground) er et knopsystem der er udviklet til blødere underlag, f.eks når det har regnet. Der er derfor også mange professionelle spillere der tyer til disse knopper, idet banerne som regel bliver vandet inden en kamp. Dette knopsystem består således af en kombination af knopper i jern og i plastic.

Igen har Nike udstyret støvlen med runde knopper og stort set lige mange af hver type. Jernknopperne er samtidig overbelagt i guld, og følger dermed også en retning som Nike har taget i deres seneste SG-Pro varianter.

Forudbestil Magista Obra med SG-Pro knopsystem her - kun 2.199,-.

Sidste model kommer i AG som står for Artificial Grass og henvender sig til den stadig voksende brug af kunstgræs. Indtil videre er FG og SG-Pro ikke kompatible med denne type underlag, da det simpelthen er for hårdt til at sålen kan modstå det. Derfor er AG knopper blevet udviklet særligt til dette hårdere underlag.

Sålen på denne AG-model er til modsætning til de to andre, lavet i samme stil som Hypervenom støvlen. Forfoden er dermed splittet i to, så storetåen får større kontakt med banen, og samtidig har Nike også fundet at energien i afsættet er forankret heromkring. Det skaber derfor et bedre afsæt og større acceleration for spilleren.

Forudbestil Magista Obra med AG-knopsystem her - kun 2.099,-.

Alle tre modeller kommer med en sål i af Pebax og nylon for at styrke grebet i jorden. De to materialer sammen giver en unik kombination af letvægt, fleksibilitet og stabilitet. Delen af nylon går således hele vejen op omkring indersiden af foden og under storetåen, netop for at øge den føromtalte energi ved afsæt.

Den nye Magista Obra er en del af Nikes VM line-up og har i mellemtiden skubbet CTR360-kollektionen ud af produktion. Vi vil dermed komme til at se denne fodboldstøvle på manges fødder under VM, heriblandt Andres Iniesta, Mario Götze og David Luiz.

Fodboldstøvlen der har ændret reglerne kan forudbestilles fra i dag og vil blive leveret fra slut maj. Du vil altså ligesom alle andre stjerne i verden kunne få lov til at løbe rundt i støvlerne når VM bliver skudt i gang den 12 juni under brasilianske himmlestrøg.

ALT_TAG

Vi har ventet i næsten to måneder og nu kan du endelig forudbestille den fodboldstøvle alle har talt om siden den 6. marts. Nike har selvfølgelig sørget for at alle underlag er tilgodeset, så hvad enten du spiller med fast eller blødt underlag, eller kunstgræs så er du dækket ind. Skal du have den nye Magista og med hvilke knopper skal du have den?