De hjemlige sæsoner i alverdens ligaer lakker mod ende og døren til VM åbnes mere og mere op. For nogle hold er sæsonens resultater allerede afgjort, mens andre hold må vente til det absolut sidste fløjt til at se, hvad deres skæbne bliver. Men, så længe der spilles fodbold i weekenden vil vores øjne også zoome ind på spillernes fodboldstøvler. Vi er klar med endnu en uges støvlespot.

Cristiano Ronaldo (Real Madrid) - Nike Mercurial Vapor CR SE Det var meningen at han skulle spille med dem til Copa del Rey finalen. Desværre var han skadet og kunne dermed ikke vise sine nye fodboldstøvler frem. Siden har CR7 dog haft muligheden for at trække i dem under to lejligheder og har gjort det begge gange. Ved semifinalen mod Bayern München så han dog ikke helt spilleklar og derfor tog han revanche med dem i weekenden. Og sikken revanche - med to mål kom han op på 30 ligascoringer i år og mon ikke hans siganturstøvle får chancen igen når Real Madrid tager på besøg i München i morgen?

Toni Kroos (Bayern München) - Adidas Adipure 11Pro Cristiano var dog ikke den eneste der havde iuført sig nye fodboldstøvler i midtugens Champions League semifinale. Adidas har vel nok kæmpet for at få Toni Kroos til at skifte over til den seneste generation af deres Adipure og i onsdags fik de så endelig overtalt Kroos til at bytte sine Adipure IV ud med 11Pro. Kroos må dog have gjort det på en betingelse, at han kunne beholde sin sål fra Adipure IV. I hvert fald er den bevaret på den nyeste 11Pro.

Mahamadou Diarra (Fulham) - Adidas Predator LZ Mahamadou Diarra fra Fulham skal mere og mere til at vænne sig til tanken om at spille i Championship til næste år. Med uafgjort mod Hull i weekenden skal resultaterne virkelig flaske sig for London klubben, hvis de skal holde sig i den bedste engelske række. Til gengæld spottede vi at Diarra stadig har haft tiden til at personalisere sine Predator LZ med farver der matcher til Fulhams farver. Selvom det ikke kan hjælpe hans klub over stregen, så får han stadig point for det herfra.

Vinicius (Vitoria) - Nike Mercurial Vapor VIII (Blackout) Det kan godt være at VM skal afholdes i Brasilien i år, men den hjemlige liga er først lige gået i gang nu. I 2. spillerunde af den brasilianske Serie A kunne vi ikke lade være med at bemærke disse blackoutede Mercurials fra Vinicius. Han har nemlig selv haft en finger med i spillet. Støvlen er oprindeligt fra 8. generation af Mercurial Vapor i Retro/Orange. Hvad der ligger bare Vinicius' blackout af støvlen ved vi intet om, men selv om han har glemt lidt på snørebåndet, så har han da fået et hæderligt resultat ud af sine anstrengelser.

Alfred N´Diaye (Real Betis) - CTR360 Lights Out Real Betis har allerede måttet kapitulere og acceptere at deres næste sæson kommer til at foregå i den næstbedste række. I weekenden blev det således også til det 23. nederlag i denne sæson. Der var dog noget positivt at tage ud fra Betis' kamp. I hvert fald fra vores støvlspot perspektiv. Således havde Alfred N Diaye nemlig valgt at udstyre sig selv med den absolut sidste og stærkt limiterede model af CTR360 Lights Out. Der er næste noget symbolsk i at han vælger at spille i Lights Out modellen når man tænker på Real Betis situation.

Lukas Podolski (Arsenal) - F50 Adizero (Testmodel) Der foregår noget meget interessant til Arsenals træning i øjeblikket. I hvert fald hvis man holder sit fokus på Lukas Podolskis fodtøj. Til dagens træning forud for aftenens kamp spillede Podolski nemlig i et par blackoutede støvler, der meget vel kunne ligne en ny Prototype af F50 kollektionen. Vi ved ikke, hvad Adidas har i gære men støvlen har under alle omstændigheder fået et interessant design. Vi glæder os til at høre, hvad det kan være.

Martin Stranzl (Borussia Münchengladbach) - Pele Sports 1970 Efter weekendens nederlag til Gladbach må Schalke 04 erkende at det ikke bliver til mere end en 3. plads i denne sæson. Til gengæld stadig nå at kvalificere sig til en Champions League kvalifikation, hvis altså resultaterne flasker sig for dem. Og første stik tog de med en 1-0 sejr over Schalke. I kampen havde Martin Stranzl valgt et par Pele Sport 1970, som altså hylder den legendariske brasilianske angribers storheds fra 70'erne.

Mario Vrancic (SC Paderborn) - Adidas Adizero Prime I den næstbedste række i Tyskland er Paderborn på sensationelt vis på vej op i Bundesligaens bedste række og det vil være første gang at de får lov til at prøve kræfterne af med de bedste. Mario Vrancic var kampens anledning hoppet i en af Adidas mest ikoniske letvægtere. Således havde han hevet Adidas' Adizero Prime ned fra hylderne. Da støvlen kom ud var den verdens letteste fodboldstøvle med en kampvægt på 150 gram. Det er som bekendt ikke længere det letteste i verden, men det gør bestemt ikke støvlen mindre kampdygtig og det beviste Vrancic i weekenden.

Joe Allen (Liverpool FC) - Adidas Predator LZ Earth Pack Liverpool kunne have taget et gigantisk skridt mod det engelske mesterskab i weekenden, men tabte i stedet mod Chelsea og nu ser det ud til at Manchester City kan løbe med titlen i stedet. Det er dog ikke på grund Liverpools nederlag at vi har taget Joe Allen med i denne uges støvlespot. I stedet er det fordi at Joe Allen langt om længe har stille sine Adipower på hylden og hoppet i et par nye Predator LZ fra Earth Pack. Allen havde nogle yderst kompetente spark på mål og måske det giver mening for ham at gøre skiftet permanent i disse sidste afgørende kampe.

Xian Hantian (Guizhou Rehne) - Nike Mercurial Vapor V Vi runder denne uges støvlespot af i den Asiatiske Champions League. Som de fleste efterhånden må have bemærket så præsenterede Nike i fredags deres spritnye Mercurial Vapor Superfly IV, som helt sikkert vil tage verden med storm. Xian Hantian fra Guizhou Rehne havde imidlertid lyst til at mindes en af Nikes tidligere "vindere", nemlig Vapor V. I hele denne innovationsekslposion er det altid sjovt at mindes nogle af de tidligere støvler.

Selv om sæsonen er ved at være ved vejs ende så holder vi ikke op med at zoome ind på fodboldstøvlerne. Denne uge har haft masser af sjove spots med både nye og gamle støvler. Hvad har du bemærket i denne weekend, som er værd at sætte spotlyset på? Fortæl os endelig hvad du har set.