Nike Magista Obra: Blackout vs. Neon - hvad er du til?

Før størstedelen af verdens befolkning vidste hvad der foregik inde bag Nikes Innovation Lab’s fire vægge havde Nike udstyret deres testspillere med en blackoutet version af det vi har lært at kende som den nye Magista Obra. For kort tid siden, dumpede der så to par af den nye Magista ind af døren – en i Neon og en blackout. Og vi kunne selvfølgelig ikke holde os fra at smide dem en tur forbi vores fotostudie.

Siden præsentationen i starten af mart måned har Nike virkelig formået at tage verden med storm, med deres nye Magista Obra. Fodboldstøvlen med en højkravet ankelsok og overdel i Flyknit, skiller sig ud fra resten af fodboldstøvlemarkedet, som noget der ikke er set før. Nike var da også hurtigt ude og påstå at fodbolden aldrig vil være det samme igen.

Resultatet af Magista Obra bygger på et fundament af 4 års research, hvor Nkes designteam har prøvet sig frem med prototype efter prototype. I et tæt sammenspil med fodboldspillere fra hele verden på alle niveauer, var Nike i stand til at teste deres forskellige forslag til det der skulle være deres nye fodboldstøvle.

Nikes Magista Obra kan forudbestilles fra den 29. april. Find mere information om den her

Da Nike besluttede sig for at gå ind i processen om at skabe en ny fodboldstøvle, var ambitionen ikke blot at lave en ny silo, men at rykke grænserne for fodboldstøvler, ligesom de gjorde det med deres første Mercurial i 1998. Derfor var det særligt vigtigt for Nike at det ikke bare var udseendet, som var på plads ved den nye fodboldstøvle, men at de teknologiske elementer også var til at stole på.

Denne blackoutede version, er fuldt kampdygtig som sin bror i farver. Den eneste forskel er at denne version var den sidste testmodel, inden Nike besluttede sig for at kaste farver på støvlen. Således blev denne model sendt ud til Iniesta, Götze, Eriksen og selv Nikes eget Nike Academy, så de kunne få lov til at prøve resultatet på egne fødder.

Nikes Magista Obra kan forudbestilles fra den 29. april. Find mere information om den her

Og begejstringen er da også tydelig at se på de videoer man har set, hvor spillerne er blevet præsenteret for støvlen. Vi mistænker dog også at lidt af begejstringen må have gået på den blackoutede version. For lige så fed og eksplosiv de farvede Magister er, lige så eksklusiv og cool er den blackoutede version. Der er simpelthen bare noget ekstra fedt over en helt blackoutet fodboldstøvle og denne Magista er ingen undtagelse.

Magista Obra er som bekendt den første fodboldstøvle, der kombinerer Dynamic Fit-kraven med Flyknit overdel. Kombinationen er lavet med ambitionen om at skabe en fodboldstøvle der i langt højere grad tilfredsstiller følelsen af at spille med en fodboldstøvle der føles som en naturlig del af kroppen. Det er da også blevet bekræftet fra flere spillere. Blandt andet har Iniesta sagt: ”Pasformen på denne støvle er så unikt at jeg ikke engang tænker over når jeg har den på”.

Nikes Magista Obra kan forudbestilles fra den 29. april. Find mere information om den her

Denne fuldt blackoutede version er ikke en model der kan købes. Dog har Nike produceret Magistaen i en række forskellige farvekombinationer, som vil blive tilgængelig senere på året. I første omgang vil denne Neon/Rød/Sort variant kunne forudbestilles fra den 29. april, og udgør del af Nikes VM-kollektion, som vi blev præsenteret for i fredags.

Nike Magista Obra er i sig selv en fodboldrevolution, men når den dumper ind af døren i en blackoutet version, får den lige et ekstra pift, som vi helt sikkert falder pladask over. Det har været super fedt at sætte de to støvler ved siden af hinanden og det har været den perfekte optakt til når vi sætter støvlen til forudbestilling den 29. april. Hvilken variant er du mest til? Blackoutet eller Neon?