Hvis man går op i fodboldstøvler og ikke allerede har rettet øjne og ører mod Madrid i disse dage, så er der masser af grund til at gøre det nu. I går præsenterede Nike nemlig den line-up af fodboldstøvler, som de har designet specifikt til dette års VM slutrunde. Indtil videre er vi blevet introduceret for Magista Obra Neon/Rød/Sort, Hypervenom Rød/Neon/Sort og Tiempo Legend V Neon/Rød/Sort.

I starten af marts måned ændrede Nike reglerne for fodbold ved at sende en fodboldstøvle ud i er innovativt design. En fodboldstøvle lavet med Nikes Flyknit teknologi og en højhalset ankelsok, som gav fodboldstøvlen et helt nyt look. Vi har efterhånden vænnet os til synes af den og nu har Nike sågar introduceret den som del af deres VM-kollektion.

Nike Magista Obra har erstattet playmaker siloen CTR360. Under VM vil den blive set på fødderne af Andres Iniesta, Mario Götze, David Luiz og mange flere. Den nye Magista er således blevet udviklet med ambitionen om at lave en fodboldstøvle der giver en følelse af at spille barfodet. Den strikkede overdel er overbelagt med et 0,1 mm tyndt lag særligt udviklet NIKESKIN, og dertil har Nike også tilføjet deres innovative ACC-teknologi.

Nikes Magista Obra kan forudbestilles fra den 29. april

Farverne på den nye VM-kollektion skiller sig i den grad ud fra mængden og selv på lang afstand kommer man ikke til at være i tvivl om, hvem der har spiller i Nikes VM farver og hvem der ikke gør. Fra de tre fodboldstøvler Nike foreløbigt har præsenteret skiller Hypervenom sig i første omgang ud fra de to andre i en overvejende rød variant, hvor de tro andre er blevet beklædt med en overvejende Neon.

De tre støvler med de teknologiske elementer, som hver især gør dem unikke. Magista Obra er som allerede nævnt udviklet med playmakeren for øje. Denne fodboldstøvle skiller sig ud fra de andre med sin Flyknit overdel og ikke mindst ankelsokken. Nike har brugt analogien om en kirurg. Når en kirurg skal operere, bruger han som bekendt handsker. Disse handsker går naturligvis hele vejen ned og omfavner håndleddet. Vi kan nærmest ikke forestille os en handske, der stopper midt på hånden.

Ankelsokken på Magista Obra er således lavet med samme logik og formålet er at skabe en fodboldstøvle der bliver en mere naturlig del af hele kroppen og ikke bare en ekstern genstand som sidder på foden. Om det reelt set virker har vi endnu ikke haft muligheden for at teste selv. Men spillere som Iniesta, Götze og Christian Eriksen har selv været ude og rose designet.

Hypervenom er Nikes giftige angrebsstøvle. Denne fodboldstøvle vil under VM blive set på spillere som Neymar, Rooney og Sturridge. Både Magista og Hypervenom er lavet med den samme anatomiske læst, nemlig GF13. Det er en læst som smyger sig rundt om foden og har en unik evne til at tilpasse sig fodens form. Begge støvler skal derfor ikke kun betragtes til en målgruppe, men kan anvendesf mange type spillere.

Den tredje og indtil videre sidste fodboldstøvle i Nikes VM line up er Tiempo Legend V. Nikes eneste fodboldstøvle med en læderoverdel. Denne støvle repræsenterer Nikes absolut første silo, som blev introduceret ved VM i 1994. Her var Romario iblandt dem, som havde taget Nikes støvle til sig. Siden har troldmænd Ronaldinho, Totti og Pirlo taget støvlen til sig og ved VM kommer vi til at se netop Pirlo i denne, næsten selvlysende Tiempo Legend V støvle.

Nike præsenterede altså disse tre siloer i går. Men i går er nu fortid og vi har med stor spænding allerede vendt opmærksomheden mod dagens begivenheder. Nike har nemlig lovet at præsentere den Mercurial støvle som blandt andre Cristiano Ronaldo vil optræde med under VM og ud fra deres teasere til den har vi al mulig grund til at glæde os. Hvad vi nok kan forvente med stor sikkerhed er at farverne på den nye Mercurial vil være i samme kategori som de tre støvler vi blev præsenteret for i går.

Nikes VM-kollektion skiller sig i den grad ud rent farvemæssigt og vi glæder os til at se disse fodboldstøvler løbe rundt på de brasilianske græsplæner til sommer. Hvilken af de tre siloer er du mest betaget af og tror du Nike gemmer det bedste til sidst?