Nike ændrer reglerne igen: Mercurial Vapor Superfly IV

Luk øjnene. Forestil dig så en fodboldstøvle, der omfavner alle de bedste elementer vi kender fra fodboldstøvler - og så mere til. Åbn øjnene - du behøver ikke at forestille dig den mere, for den er lige her. I et storartet lanceringsevent i Madrid har Nike nemlig netop præsenteret verden for deres nyeste revolution: Nike Mercurial Vapor Superfly

Da Nike i 1998 tog til VM i Frankrig var det med en revloution, som rystede fodboldverdenen. Dengang tog de verdens bedste fodboldspiller, Ronaldo og udstyrede ham med en fodboldstøvle der siden har placeret sig lige i hjerterne på letvægstelskere. Vi taler selvfølgelig om Nikes Mercurial.

Forudbestil den nye Mercurial Vapor Superfly IV fra? Skriv dig op her og modtag seneste information.

Ved dette års VM har Nike igen verdens bedste fodboldsspiller i familien. Denne gang hedder han Cristiano Ronaldo og endnu engang har Nike givet verden en fodboldstøvle der bryder grænserne. Og det kunne næsten ikke være anderledes. Alligevel skulle man lige gnide øjnene og nive sig selv for at være helt sikker på at det man så, rent faktisk var rigtigt. I et par måneder har Nike efterhånden varmet Mercurial-kollektionen godt og grundigt op så den var helt køreklar til det kommende VM i Brasilien. Således har Nike hovedsageligt med Fast Forward kollektionen understreget at VM er lig med Mercurial.

For fire år siden tog Nike og CR7 til Sydafrika med en Superfly II Elite Series, som i den grad tog verden med storm. Men hvis den fodboldstøvle tog verden med storm, så er denne nye Superfly en sand tyfon. For det er nemlig lige præcis sådan Nike lægger det ud. Denne fodboldstøvle er kommet for at blæse al modstand væk med eksplosiv fart.

Den nye Superfly kan forudbestilles fra den 26. maj. Du kan få mere information om den nye Mercurial Vapor Superfly ved at skrive dig op her.

Siden den første Superfly så dagens lys tilbage i 2009 har den opnået stor popularitet blandt tilhængerne af letvægtsstøvler. Særligt karakteristisk ved støvlen er de inkorporerede Brio-kabler, der fungerer som tråde (ligesom på en hængebro) og omfavner foden så støvlen stort set føles som et ekstra lag hud.

Men hvad er det så der er så fantastisk ved denne fodboldstøvle? Jo, det er jo næsten umuligt at undgå det faktum at den nye Mercurial Vapor Superfly mere ligner en fodboldstøvle vi gjorde kendskab med for halvanden måned siden end en Superfly - naturligvis Magista Obra. Ligesom Magistaen har den nye Superfly også fået en ankelsok med en overdel af Flyknit og Nike understreger dermed at de mener det helt alvorligt, når de siger at fodbold aldrig vil blive det samme igen.

Denne Dynamic Fit krave, sammen med Flyknit overdelen og Brio kablerne skaber altså en fodboldstøvle, der giver en helt reel følelse af at spille barfodet. Og det er vel den af Nikes fodboldstøvler der til dato bedst opfylder ønsket om at give et komfortabelt fit omkring foden.

Forudbestil den nye Mercurial Vapor Superfly IV fra den 26. maj. Skriv dig op her og modtag seneste information.

Som vi har lært med Magistaen så er Flyknit teknologien dog ikke kun skabt for at yde et mere komfortabelt fit, men også for at optimere kontakten mellem foden og bolden. Overdelen består altså af en mikrotekstur af Flyknit som hertil er overbelagt med en særligt udviklet variant af NIKESKIN på mindre end 0,1 mm. Denne flydende væske er blevet smeltet sammen med Flyknit stoffet og sammen med ACC-teknologien holder det overdelen vandtæt og fodboldstøvlen holdbar.

For at en fodboldstøvle som Nikes Mercurial skal kunne leve op til den eksplosive fart, som denne letvægtsstøvle lover, så er grebet i banen alfa omega. Nike har mange gange forsøgt sig med forskellige knopkonfigurationer og til denne nye Superfly har Nike endnu engang forsøgt at viderudvikle knopsystemet og sålen for at komme accelerationsudfordringen til livs.

Til denne nye fodboldstøvle har Nike således udstyret den med særligt responsiv sål i karbon fibre, som sikrer den lave vægt og som vi kender det fra Nikes letvægter. Det helt særlige ligger dog i knopsystemet der ser noget anderledes ud end vi kender det fra den seneste generation af Mercurials. Superfly er normalt udstyret med Nike Sense systemet, som skal give spilleren en større bevægelsesfrihed.

Forudbestil den nye Mercurial Vapor Superfly IV fra den 26. maj. Skriv dig op her og modtag seneste information.

Til denne nye Superfly har Nike dog udviklet et særligt roteringssystem oppe omkring storetåen, da de har fundet at det meste af energien og kraften er forankret omkring dette område ved en spillers afsæt fra jorden. Knopperne kommer i Mercurials velkendte aflange former og, mens den 9. generation af Mercurial-kollektionen har været udstyret med to knopper under hælen, kommer denne Superfly som vi kender Superfly-modellerne, med fire knopper. Dette er for at sikre en større støtte omkring hælområdet og gøre grebet i jorden mere stabilt.

Nikes nye Mercurial Vapor Superfly er selvfølgelig lavet med Cristiano Ronaldo som inspirationskilde og vi vil komme til at se ham bære denne fodboldstøvle under VM i Brasilien. Hermed har Nike fuldendt deres VM-kollektion som altså består af Nike Magista Obra, Mercurial Vapor Superfly, Hypervenom og Tiempo Legend V alle i forskellige kombinationer af Neon/Rød/Sort. Hvis vi før havde svært ved at vente på at VM skal skydes igang, så har Nike da lige gjort det endnu sværere.

Vi kunne ikke have forudset den overraskelse Nike gav os da de i marts præsenterede os for Magista Obra. En fodboldstøvle lavet med en Flyknit overdel og en ankelsok. Og selv om vi måske havde leget lidt med tanken om en ny Superfly i samme stil som Magistaen, så gjorde det på ingen måde begejstringen over at se den mindre. Denne fodboldstøvle er intet mindre end fantastisk. Vi kan slet ikke vente med at se den i aktion. Hvad er din første reaktion til dette vidunder? Del den med os i kommentarfeltet herunder, på Facebook og Instagram.