Brazucas vej til VM: Fodbold ligger i Englands DNA

Brazucas rejse fortsætter og vi kan selvfølgelig ikke komme udenom fodboldens hjemland: England. På sin vej gennem Englands gader stopper Brazucam forbi Tottenhams store talent Andros Townsend og møder også en række fodboldelskende briter, som fortæller om fodboldens betydning i England.

I England er fodbold ikke bare en sport man dyrker for at holde sig i form eller fordi det er sjovt. Fodbold er en livsstil, som trænger sig helt ind i knoglerne på det britiske folk. I VM sammenhæng har det stolte land dog kun formået at løfte trofæet en enkelt gang, da England selv stod for værtskabet i 1966. Siden har England gang på gang gå skuffede fra en VM slutrunde med hænderne tomme.

Holder du med England til VM? Køb deres landsholdstrøje nu - kun 599

Til daglig betegnes den engelske Premier League, som en af verdens absolut bedste ligaer, med de absolut bedste spillere i verden. I England handler det dog ikke kun om at være de bedste. At støtte en klub eller deres land er noget som har en historisk betydning for det enkelte individ. Kærligheden for en klub går nemlig hele vejen gennem fadere til bedstefaderen og længere endnu.

Andros Townsend fra Tottenham er blandt de engelske spillere som forventes at skulle repræsentere sit land, når VM skydes i gang til sommmer. Og han er klar til at påtage sig sin del af ansvaret for at skabe et flot resultat: "Når man spiller for sit land, så hviler forhåbninger fra en hel nation på dine skuldre. Det giver mig motivationen til at yde mit absolut bedste, hver gang jeg træder ind på banen."

Fodbold går dog langt dybere end landsholdet i England. Blandt professionelle såvel som amatører, spilles fodbold med stor passion og viljen til at at vinde. Brazucam mødte således nogle af Englands fodboldelskere i alle aldre og størrelser, lige fra en 10 årig aspirant fra Chelseas akademi til nogle amatørspillere i nogle af Englands lavere rækker.

Du kan erhverve dig Adidas' officielle VM kampbold Brazuca nu - kun 699,-

En af dem var Ochay Hyman som træner FC Bartlett, der spiller i Hackney & Leyton League, som ifølge ham er en af Londons bedste amatørligaer. Og hans beskrivelse af fodbold i England synes at være spot on: "I Storbritannien tager vi fodbold meget seriøst. Det er England!"

England har som nævnt ikke gjort sig betydeligt bemærket ved en slutrunde siden 1966, hvor de vandt. Bedste resulat siden er en 4. plads i 1990 i Italien. Ved dette års slutrunde har Englænderne i den grad fået hænderne fulde og, hvis de vil gøre sig nogen forhåbninger om succes skal de spille op til deres absolut bedste. De er nemlig kommet i lidt af en dødspulje med Italien, Uruguay og Costa Rica.

Du kan købe Englands VM landsholdstrøje nu. - kun 599

I England betyder fodbold alt og der er ingen tvivl om at de britiske fans vil gøre alt for at hjælpe deres helte på vejen mod en ny storhedstid. Et andet land som også tidligere har oplevet storhed på den store fodboldscene er Rusland og det er næste stop på Brazucams vej. Hvordan vurderer du Englands chancer ved denne VM slutrunde? Og hvad synes du om Brazucams rejse hidtil? Del endelig din mening med os i kommentarfeltet herunder.