Nike Mercurial Vapor IX: VM inspirerede kollektioner

Nike fik knap sat punktum ved deres Fast Forward kollektion, før en ny kollektion stod klar på hylderne – Tropical Pack. Mens Fast Forward-kollektionen hyldede de fire foregående VM slutrunder, var Tropical Pack inspireret af dette års VM og værtsnationens karakteristiske regnskove og jungler. Vi har samlet dem her.

Hvis nogen var i tvivl før denne slutrunde, så skal Nikes Mercurial kollektion i sandheden fremstå som synonym med VM. Siden den første Mercurial ved VM i 1998 har Nike i hvert fald gjort en stor dyd ud af at bruge VM-slutrunderne som milepæl for nye Mercurial spring.

Gå ind og find lige præcis din favorit fra Mercurial-kollektionen

Det var nok det Nike ville understrege med deres Fast Forward kollektion, som tog de fire foregående slutrunder og lancerede en tilnærmelsesvis tro kopi af netop den model som blev præsenteret i sit respektive år. Og når vi siger tilnærmelsesvis, så er det selvfølgelig fordi at ’98M modellen faktisk slet ikke ligner sin modpart.

Det er anden gang i historien at VM bliver afholdt i sambalandet. Første gang var i 1950 og dengang vandt Uruguay over netop Brasilien med 2-1 på det legendariske Maracaná, hvor finalen altså også bliver spillet i år. Vi har efterhånden set en del VM inspirerede fodboldstøvler og mens Fast Forward kollektionen ikke direkte lod sig inspirere af værtslandet, som mange andre støvler har været, så tog de til gengæld revanche med Tropical Pack.

Er du vild med Nikes VM inspirerede Mercurial Vapors? Køb din favorit nu

Brasilien er særligt kendt for deres flotte natur, hvor hele 60% af Amazonas regnskov dækker brasiliansk jord. Og det er netop denne del af Brasilien Nike har ladet sig inspirere af, da de sendte den limiterede kollektion fra Tropical Pack på gaden. I en Grøn, Orange og Blå variant er Nikes Mercurial fodboldstøvle blevet dækket til med et modigt design, der helt sikkert yder retfærdighed til det brasilianske naturliv.

Vi har endnu ikke set nogen spille i en af støvlerne fra Tropical Pack og det skal blive interessant at se om vi kommer til det. Til gengæld har Fast Forward kollektionen virkelig præget støvlerepræsentationen rundt omkring i ligaerne. Særligt ’98M og ’06 modellerne har virkelig vundet manges kærlighed, mens ’02M Sølv/Limegrøn, dukker op i ny næ. ’10M modellen er til gengæld forbeholdt Cristiano Ronaldo da den jo som bekendt hylder hans Superfly II fra 2010.

Varm op til VM med Nikes VM inspirerede Mercurial Vapors. Køb din favorit nu

Det er svært ikke at lade sig rive med af den VM feber, som spreder sig og Nike prøver da heller ikke at holde den nede. Mercurial-kollektionen er virkelig blevet Nikes VM forsøgskanin og indtil videre er det blevet til 7 forskellige VM inspirerede fodboldstøvler. Hvordan rangerer du de 7 støvler på din topscorerliste? Og tror du at Nike har flere planer om at sprede VM feberen? Del gerne din mening med os, ved at smide en kommentar i feltet herunder.