Crazylight vs. F50 Adizero: Et par tveæggede tvillinger

Hvis der er et ræs, som Adidas i den grad går op i at dominere, så er det ræset om letvægtsstøvlen. Således har de flere gange introduceret verden for nye vægttab og senest har de givet os F50 Adizero Crazylight, verdens letteste fodboldstøvle på svimlende 135 gram. Men udover en latterlig lav vægt, hvordan skiller den sig så egentlig ud fra den almindelige F50 Adizero? Lad os tage et kig på dem.

Da Adidas introducerede deres femte generation af deres F50-kollektion, gjorde de det på fornemmeste vis ved at skære vægten ned med hele 15 gram i forhold til den foregående generation, til en kampvægt på 150 gram. Det gjorde de først og fremmest ved at skifte overdelen ud med nye materialer, hvor fokus hovedsageligt lå på en ting: lav vægt.

Således introducerede Adidas med den nye F50 Adizero model deres Hybridtouch materiale, som man blandt andet også havde set på deres Predator LZ II. Det læderemulerende materiale blev dog til denne F50 model tyndslebet helt ned, så man var i stand til at skære unødig vægt fra. På grund af holdbarheden på dette materiale, undgik Adidas samtidig at skulle tilføje yderligere materialer, som f.eks. Sprintweb fra forrige generation. En anden central forudsætning for at holde vægten nede.

Er du vild med Adidas F50 Adizero-kollektionen? Bestil din favorit nu

Men hvis Adidas med deres femte F50-generation formåede at fjerne al unødig vægt, hvordan kan deres fodboldstøvler så blive ved med at tabe vægt? Jo, det er simpelt nok. De udvikler da bare et helt nyt, innovativt letvægtsmateriale til overdelen, som dermed på imponerende vis reducerer vægten med yderligere 15 gram. Det var netop hvad Adidas gjorde med deres Crazylight, som kom med en vægt på bare 135 gram i et begrænset parti til de absolut hurtigste i verden.

En af de ting vi finder på F50 Adizero og som ikke er tilføjet til Crazylight er Dribbletex. Teknologien er udviklet i samarbejde med Adidas' bedste driblere og er til for at give spilleren et bedre greb om bolden. Ligeledes har Adidas også valgt at se bort fra mesh-materialet Speedfoil, som ellers er inspireret fra nogle af verdens hurtigste racerbåde. Men Adidas har altså valgt at prioritere den lave vægt, frem for alt andet.

Med overdelen strippet for al unødig støj, hvor kan man så kigge til for at skære vægt af? Hvis man er fra Adidas så går man ind og modificerer sålen. Den består stadig af Speedtraxion knopsystemet, men selve konfigurationen differentierer sig fra den normale F50 model. Den midterste knop er taget væk, mens de resterende knopper er blevet minimalt omstruktureret. Det er hovedsageligt gjort for at forbedre grebet i banen og, ja, naturligvis minimere vægten.

Gå ind og vælg din yndlings F50 Adizero nu

Ydersålen hedder stadig Sprintframe 2.0, men den er slebet endnu tyndere og er blevet belagt med en anodiseret behandling, som holder vægten nede. Crazylight fodboldstøvlen er altså et direkte bevis på at Adidas frem for alt prioriterer den lave vægt. Og hvis nogen skulle være i tvivl, har Adidas da også sørget for at inskribere det i indersålen: "Light makes fast".

Så hvilken fodboldstøvle er bedst? I bund og grund kommer det jo nok ned til personlig præference: Foretrækker men ultimativ lav vægt, med lidt bedre greb i banen, eller vil man hellere gå efter næsten ultimativ lav vægt med lidt mere boldkontrol?

Med Crazylight har Adidas givet verden en nye hersker på letvægtertronen. Gareth Bale var manden som blev eksklusivt valgt ud til at spille i den latterligt letvægtede fodboldstøvle. Men selv han ser ud til ikke helt at kunne bestemme sig for, om han vil spille i Crazylight eller den normale F50 Adizero. Hvis du kunne vælge, hvad ville du så gå efter? Crazylight eller F50 Adizero?