Nike Air Max 1 bliver smittet med VM-feberen fra Fast Forward

Nike har aldrig lagt skjul på at deres produkter ikke bare er de bedste inden for deres kategorier, men at de også indeholder trendsættende design, der er med til at definere modeverdenen. Nu har Nike taget det bedste fra to verdener og skabt en kollektion, der ikke er til at tage fejl af, hvis man kender til Nikes produkter.

Milepæle mangler Nike i hvert fald ikke. Vi kunne bruge masser af skriveplads bare på at snakke om alle de kollektioner, som hver især har været med til at bygge Nikes brand op til hvad det er i dag. Det vil vi ikke gøre her. I stedet vil vi holde fokus på to af de kollektioner, som Nike i særdeleshed er mest stolte af: Nike Air Max og Nike Mercurial Vapor.

For som opvarmning til dette års VM slutrunde har Nike som bekendt skabt en Fast Forward kollektion med fire Mercurial Vapors, der hver især hylder en Mercurial for de fire foregående VM slutrunder, med 1998 som den første Mercurial nogensinde. Det var en kollektion, som virkelig bragte tankerne tilbage til nogle fodboldstøvler, som på hver deres måde var højt elsket.

Vælg din Air Max 1 FB Mercurial Pack nu - kun 1049,-

Udenfor fodboldbanen har Nike dog også skabt ikoniske sko og en af de kollektioner er Nike Air Max, som første gang så dagens lys i 1987. Den 26. marts fejrede Nike deres Air Max's 27 fødselsdag og nu hylder de den ikoniske sko endnu engang, ved at kombinere deres Mercurial Vapor Fast Forward-kollektion med deres Air Max 1 i en FB Mercurial Pack.

Kollektionen består af fire Air Max 1 sko og har taget det karakteristiske design fra Fast Forward-kollektionen. Så i bedste "VM-stil" har Nike sørget for at videreføre deres VM feber udenfor fodboldbanen og over på deres ikoniske løbesko, der altså stammer helt tilbage fra de gode dage i 80'erne.

Vælg din Air Max 1 FB Mercurial Pack nu - kun 1049,-

Faktisk var Nikes Air Max-kollektionen af resultatet af 10 års forskning, hvor Nikes daværende designere prøvede sig frem med adskillige prototyper. Siden har Air Max set lyset i en lang række af forskellige typer og former, men denne Air Max 1 var altså den første af sin slags og ligesom Mercurial-kollektionen, markerer denne sko også en helt central milepæl for Nike.

Bortset fra at knopperne under sålen ikke er taget med her, så er denne Air Max-kollektion på mange måder en tro kopi af sin modpart. Således har Nike brugt præcis samme farvemæssige design, men også mange af de samme materialer og teknologier. Ligesom på overdelen af de fire Vapors, så er overdelen på Air Max skoene også lavet med denne golfbold lignende tekstur. Hertil bruges Premium ruskind, mens de er udviklet med samme mesh materialer, som vi kender det fra Mercurial.

Skulle man være i tvivl, så repræsenterer hver farvekombination på skoene en VM-slutrunde. Den første i rækken, fra 1998, blev lavet i en modig og dristig Grøn/Blå kombination. Selv om den ikke reflekterer de oprindelige farver fra 1998, så symboliserer den modet til at gå mod strømmen, som den første Mercurial i den grad var en repræsentation af.

Køb din Air Max 1 FB Mercurial 2014 QS Lysegrøn nu - kun 1049,-

Næste farvekombination kom fra 2002-modellen i en futuristisk kombination af Sølv/Limegrøn. Det var anden gang at R9 var frontmanden for Mercurial-kollektionen ved en VM slutrunde og farverne fungerer tydeligvis stadig i 2014.

Køb din Air Max 1 FB Mercurial 2002 QS Sølv/Grøn nu - kun 1049,-

I 2006 var R9 stadig på toppen, omend han var på vej ind i sit karrieres efterår. Denne fodboldstøvle kom i ægte brasilianske farver og det var en fin hyldest til "El Fenómeno's" sidste VM. Og mon ikke at særligt denne farvekombination får lidt af en genopstand i år? Med VM i Brasilien lige rundt om hjørnet, kan man i hvert fald ikke undgå at blive smittet af den brasilianske VM feber.

Køb din Air Max 1 FB Mercurial 2006 QS Gul nu - kun 1049,-

Sidste farvekombination stammer fra 2010 med den nye Ronaldo på tronen, nemlig CR7. Det portugisiske vidunder var manden til at promovere den nye Superfly II Elite Series og den Lilla/Orange kombination holder stadig. Både på fodboldstøvler og på Nikes Air Max 1 sko. Farverne er blevet et karaketistisk synonym med CR7 og nu kan CR7-farverne altså også skrive Air Max på CV'et.

Køb din Air Max 1 FB Mercurial 2010 QS Lilla/Orange nu - kun 1049,-

Mens VM kommer tættere og tættere på, begynder sommerfuglene så småt at baske med vingerne inde i maven og designerne hos Nike kan tydeligvis heller ikke holde deres begejstring tilbage. Denne Air Max 1-kollektion spreder nemlig i den grad VM feberen endnu længere end vi umiddelbart havde forestillet os muligt. Men hvorfor også holde det tilbage, når farverne går så godt udenfor fodboldbanen?

Nike Air Max 1 bærer rundt på en helt særlig status i Nike familien. Med denne Air Max 1 FB Mercurial Pack, har Nike sørget for at tage denne ikoniske sko til uanede højder. Vi synes i hvert fald at ideen med at kombinere Fast Forward-kollektionen med Air Max skoen er super cool. Men hvad synes du? Synes du også at Nike har ramt plet med denne kollektion? Vi hører gerne din mening, så smid en kommentar i feltet herunder.