Historien bag Nike F.C. - siden 1994 for at bevare smuk fodbold

I går så Nike F.C. dagens lys for første gang - en hidtil hemmelig klub, der har eksisteret siden 1994, hvor den blev grundlagt af 10 fodboldlegender - men hvor kommer den fra? Historierne er mange, og rygterne endnu flere, og de kan hverken be- eller afkræftes. Det skal nu ikke afholde os fra at kigge nærmere på Nike F.C.s historie.

Nike F.C.s rejse begyndte angiveligt i 1994, hvor 10 unavngivne legender mødtes nær et moderne colosseum, hvor de grundlagde en klub, der ville stå for og forsvare brilliant, vovet og frygtløs fodbold i mange år frem over.

Til VM-finalen i 1994 løb 22 spillere på banen. 10 af dem bar Nike Tiempo Premier - 9 brasilianere og en italiener, og '94-finalen ville gå ned i historien som en katalysator til en ny type fodbold. Nike F.C. var født.

Klubben rekrutterede de bedste spillere fra de bedste hold i verden - man havde de brasilianske evkvilibrister, den italienske, angrebs-ivrige midterforsvarer og det franske unikum med en krave, der stod op. Flere verdensstjerner kom til. Nike F.C. var født.

En klub skal have udstyr - og inden VM i 1994 havde Nike F.C. ikke rigtig noget. Derfor blev de introduceret for en opdateret udgave af Nike Tiempo Premier, der blev lavet allerede i 1992, og spillerne elskede den med det samme. Faktisk elskede de den så meget, at de ikke rigtig ville spille i andet end Tiempo Premier'en. Fra det øjeblik gik det op for Nike, at de aldrig kunne give spillerne andet end det allerbedste.

Netop den tanke plantede en spire hos Nike F.C., som gentagne gange satte Nikes innovative udviklingshold på missioner om at lave de bedste fodboldstøvler til nogle af verdens bedste spillere. Revolutionen begyndte i 1996, hvor Nike begyndte udviklingen af den første Mercurial, lavet specifikt til Ronaldo. Dengang hed den Tiempo Ultra Lightweight, men da den kom i 1998 var navnet ændret Nike Mercurial. Verdens bedste spiller havde nu verdens mest avancerede fodboldstøvle.

Udviklingen stoppede dog ikke her, og i 2002 så Mercurial Vapor dagens lys, og den ændrede i den grad måden man så på fodboldstøvler med en vægt på 196 gram, en assymmetrisk knopkonfiguration og den laveste hæl nogensinde set på en fodboldstøvle. Nike og Ronaldo var ligeglade med at det var nyt og aldrig set før - for det virkede, og rykkede endnu engang status quo.

Som Nike F.C. voksede, var klubbens medlemmer gang på gang en del af vovede - men også lidt awesome - missioner, der bl.a. inkluderede en kamp mod djævelen selv (som Nike F.C. naturligvis vandt), Brasilien der legede rundt med bold mens de ventede på deres fly, en drabelig mission for at stjæle verdens mest præcise fodbold, en hemmelig turnering i et bur på et skib - og naturligvis, missionen om selv at styre sin fremtid. For nu blot at nævne et par stykker.

Heldigvis blev alle disse missioner fanget på film, og med lidt hjælp fra en professionel klipper, fik Nike F.C. vist verden, hvordan flot fodbold skal spilles. OK, missionerne var så awesome, at TV-stationer verden over ikke helt kunne finde ud af, om der var tale om rigtige klip eller en reklame, men historien om Nike F.C.s kamp for brilliant fodbold kom ud.

Nike F.C. er ikke et hold. Det er en klub, der hylder det flotte fodboldspil, hvis medlemmer har sat deres tydelige præg på fodboldhistorien med fantastisk teknik og viljen til at løbe risici for at nå til tops. Ronaldo, Cannavaro, Figo, en unavngiven franskmand med kraven slået op og utallige andre legender er en del af Nike F.C., og har i fællesskab med Nike unægteligt sat et aftryk på fodbold som vi ser det i dag.

Siden 2008 har medlemmerne af Nike F.C. båret en guldfarvet skrueknop for at kunne kende hinanden på banen - og det førte til flere dueller i kampene, hvor medlemmerne ganske enkelt forsøgte at overgå hinanden med hurtige fødder. Der var ikke nervøsitet for at fejle - for som Nike F.C.s motto siger; "Uden risici er der ingen sejre."

Måske er historien om Nike F.C. sand. Måske er det bare en historie. Ingen ved det. Alle taler om det. En ting er dog sikker - 1994 var et banebrydende år for fodbold, og siden da har Nike og deres spillere skubbet til grænserne for, hvad vi troede muligt. Nu er det op til Neymar, Wilshere, Osvaldo - og måske en dag dig - at føre arven videre. Er du klar?

Kunne du tænke dig at klæde dig som Ronaldo, Figo, Neymar og de andre Nike F.C. legender? Så kan du forudbestille Nike F.C.-kollektionen fra i morgen. Stay tuned.

ALT_TAG

Nike F.C. har en lang og gloværdig historie bag sig - hvis man vel at mærke skal tro myten. Hvad siger du til historien og legenden om Nike F.C., og ville det være noget for dig at kunne bære klublogoet? Så hold øje med siden i morgen, hvor du kan se meget mere om kollektionen. Indtil da hører vi gerne din mening i kommentarfeltet herunder på Facebook og Twitter.