Liverpools nye hjemmebanesæt danner grundlag for ny storhed

For to år siden trådte Warrior til som Liverpool FC's nye trøjesponsor. Her overtog de ansvaret for en af Englands absolut mest traditionsrige og stolte klubber. Med enorme forventninger fra klub, fans og spillere er Liverpool ikke en nem klub at lave tøj til. Indtil nu har Warrior dog levet op til klubbens forventninger og i sidste uge kunne de præsentere næste sæsons hjemmebanetrøjer, som oser af minder og traditioner fra fortiden.

Liverpool oplever i øjeblikket en succes, som klubben har hungret efter i årtier. En ting er at vinde Champions League, men en anden ting er at stå øverst på tronen i Premier League og det har "The Reds" faktisk aldrig prøvet. Sidst de vandt den hjemlige liga var nemlig i sæsonen 1989/90 da ligaen hed The Football League First Division. Men med udsigt til at Gerrard og co. nu har en reel chance for at bringe trofæet hjem til den engelske havneby, har Warrior designet den næste sæsons hjemmebantrøje, med inspiration fra '60'ernes storhedstid, hvor Bill Shankly var manden ved roret.

Du kan allerede forudbestille Liverpools hjemmebanesæt til sæsonen 2014/2015 nu.

Bill Shankly kom til Liverpool i 1959 og var manden der fik Liverpool tilbage i den bedste liga, førte Liverpool til deres første FA Cup titel og vandt ligaen tre gange. Der er derfor ikke noget at sige til at Warrior har brugt den legendariske træners storhedstid som inspiration. Det er herfra det meget simple og minimalistiske design stammer fra. Så mens nogle måske vil klage sig over at Liverpools nye trøjer ikke noget særligt, så skal man huske at tage den historiske betydning med i betragtning når man vurderer den.

Dog skiller den nye Liverpool trøje sig ud fra mængden når det kommer til designet, selvom det ikke er noget man ser ved første øjekast. Går man helt tæt på trøjen vil nemlig se at til udviklingen af hjemmebanetrøjerne, har Warrior benyttet sig af den helt særlige vævningsteknik, Jacquard, der er et slags mønsterstrik som bliver inkorporeret ind i tøjet. Denne teknik stammer helt tilbage til 1900-tallet og giver en fed dynamik til trøjens design.

I midten af 1960'erne fik Liverpool deres første spillersæt i fuldt rød. Indtil da havde de spillet med hvide shorts og skiftevis røde og hvide sokker. Siden har Liverpool haft fulde røde spillersæt og det har Warrior naturligvis holdt fast i til næste sæsons spillersæt. Målmandstrøjen kommer til gengæld i en skarp lilla. Den farve så man første gang på målmandstrøjen i 1994 da David James stod mellem stængerne.

Elsker du Liverpool? Så forudbestil deres nye hjemmebane sæt nu

Da design teamet fra Warrior skulle i gang med at lave Liverpools nye hjemmebanesæt, gjorde de det i tæt samarbejde med folk der var involveret i klubben og de er i sidste ende meget tilfredse med det endelige resultat. Den succesfulde træner Brendan Rodgers siger blandt andet: "1960'erne var en særligt definerende æra for klubben... at spillerne kan bære en trøje der har fået sin inspiration fra en så succesfuld periode, kan måske fungere som en påmindelse om at de kan bringe disse gloværdigeår tilbage til Liverpool Football Club."

Som nævnt har Warrior sørget for Liverpools trøjer siden 2012. Udover trøjerne sørger Warrior også for at Liverpool forsvaren Kolo Toure aldrig mangler fodboldstøvler. Således spiller Kolo Toure i Warriors Skreamer S-Lite, den ene af tre siloer fra Warrior.

Liverpool ligger i skrivende stund på en 1. plads i Premier League og ligner et hold, som har sat sig for at bringe trofæet hjem til, hvad de nok mener, er den rette ejermand. Med fire spillerunder tilbage ligger Liverpools skæbne således i egne hænder. Det bliver spændende at se om "The Reds" får lov til at spille i deres nye spillersæt, som forsvarende engelske mestre.

Du kan forudbestille Liverpools nye hjemmebanetrøje nu

Liverpools nye hjemmebanesæt er måske ikke det æstetisk mest spændende "The Reds" har båret, men historikken og symbolikken bag, gør at spillerne helt sikkert vil bære dette sæt med stor ærefrygt. Hvad synes du om Liverpools nye hjemmebanesæt? Savner du lidt mere æstetisk dristighed eller synes du at det 60'er inspirerede design faktisk yder stor retfærdighed til den stolte klub? Vi hører gerne din mening, så del endelig dine tanker med os i kommentarfeltet herunder.