Weekendens støvlespots: Noget gammelt, nyt og hjemmelavet

I en weekend, hvor Englænderne markerede 25 års jubilæum på Hillsborough-tragedien, Atletico Madrid tog endnu et vigtigt skridt mod det spanske mesterskab i Primera Division og klubben fra den franske hovedstad, PSG, led deres blot 2. nederlag i sæsonen, tager vi et kig på hvilke fodboldstøvler der har været i spil.

Daniel Sturridge (Liverpool FC) - Nike Hypervenom Gul/Sort / Grøn/Sort Vi starter i England i Premier League, hvor Liverpool og Manchester City stødte sammen i et sandt engelsk topbrag. Weekendens runde var i særdeleshed speciel for Liverpools spillere, da man i hele England markedere 25 års jubilæummet på Hillsborough-tragedien. Derfor var sejren på 3-2 over Manchester City ekstra emotionel for "The Reds". For Daniel Sturridge personligt går kampen nok ikke ned i historien, som en af hans mest mindeværdige. Han får dog alligevel sine 15 minutters berømmelse hos os i denne uge for at have startet kampen i sine nye gule Hypervenoms for senere at skifte dem ud med sine normale grønne. Den knægt lader til at have lidt svært med at bestemme sig.

Callum McManaman (Wigan Athletic) - Adidas F50 Adizero Blackout Andetsteds i England, nærmere betegnet i London, spillede Wigan og Arsenal om en finaleplads i den prestigefyldte pokalturnering FA Cup. Her endte "The Gunners" med at trække det længste strå i straffesparkskonkurrencen. Vi bemærkede til gengæld at Callum McManaman spillede i den noget sjældne blackoutede version af F50 Adizero og vi måtte derfor også lige give ham en tur under spotlyset.

Neil Collins (Sheffield United) - Nike CTR360 Maestri III (Custom) I den anden semifinale mødte Hull City og Sheffield United hinanden i, hvad vi nok kan tillade os at betegne som en sand målfest. Sheffield United måtte desværre se sig overgået af Hull i sidste ende og må derfor nøjes med at tage sig til takke med æren ved at have spillet sig i en semifinale i FA Cup'en. Neil Collins og resten Sheffield United holdet skal nok bruge lidt tid til at sluge den, men til gengæld kunne Collins stolt vise sine customized CTR360 fodboldstøvler frem på den helt store scene. Vi har efterhånden set Maestrien i flere forskellige varianter med sort, men denne meget enkle version skal helt klart have sin anerkendelse.

David Wotherspoon (St Johnstone) - Adidas F50 Adizero Messi Så går turen videre til Skotland, et sted vi ikke har fokus på så tit. Der var dog særlig grund til at tage David Wotherspoon med i denne uges støvlespot. Dels fordi at han sammen med sine holdkammerater kunne føre sin klub til den første finale nogensinde i 130 års eksistens, men særligt fordi at Wotherspoon til lejligheden havde valgt at iføre sig Messis signaturstøvle. Det er ellers ikke en støvle, som bliver leveret til andre fodboldspillere, så Wotherspoon har altså selv været ude og shoppe sig et par af F50 Adizero Messi fodboldstøvler.

Jefferson Farfan (Schalke 04) - Nike Mercurial Vapor IX Reflective Pack Fra de britiske øer hopper vi ned til Tyskland og Ruhr-distriktet, hvor Schalke 04 slog Eintracht Frankfurt med 2-0. Manden bag det andet mål var vores peruvianske ven Jefferson Farfan og han havde i dagens anledning valgt at spille i sine Vapors fra Reflective Pack. Ligesom Messis signaturstøvle, var Reflective Pack heller ikke en kollektion, som indgik i de professionelle spilleres kontraktaftaler og det er derfor altid sjovt at se, når en spiller selv har været ude og anskaffe sig et par fodboldstøvler. Så ved man virkelig at de gerne vil have dem. I dette tilfælde er Farfan nok ret glad for sine fodboldstøvler fra Reflective Pack.

Kevin-Prince Boateng (Schalke 04) - Nike Mercurial Vapor IX Reflective Pack Lige ved siden af Farfan løber hans holdkammerat og bad boy Kevin-Prince Boateng rundt. Og han har tilsynladende også kastet sin kærlighed på Reflective Pack for han har nemlig også valgt at optræde i den variant fra Nike Mercurial Vapor-kollektionen. Vi er da heller ikke i tvivl om at når Boateng sætter sig for at skulle have noget, så får han det også.

Luis Caballero (FC Krylya) - Nike Mercurial Vapor FF '10M Og fra Tyskland vender vi snuden mod den russiske liga og opgøret mellem FC Spartak Moskva og FC Kryliya. Her fik Spartak Moskva en vigtig sejr i kampen om at sikre sig en plads til de europæiske turneringer. Til gengæld begynder det at spidse til for Krylya i den anden ende som blot ligger et point over nedrykningsstregen. Men det er nu ikke derfor vi har fokus på denne kamp. Det er tværtimod fordi at Krylyas angriber Luis Caballero havde iført sig et par fodboldstøvler, som ellers kun var bestemt til Cristiano Ronaldo. Luis Caballero har således, ligesom en række andre spillere i dette støvlespot, været ude og hente sit eget par af Nikes hyldest til Superfly II fra 2010.

Jeronimo Neumann (Adelaide United) - Pele Sports Trinity Sheone 3E Så skal vi ned til varmere himmelstrøg, der hvor fodbold spilles med kængurer. Her spillede Adelaide United mod Newcastle Jets i den australske A-league. Her tabte Adelaide godt nok med 2-0 til gengæld må prisen for bedst klædte spiller på banen gå til Jeronimo Neumann, som var hoppet i et par Pele Sports Trinity Sheone, hvis design kommer fra den engelske gadeartist James Choules, som også går under navnet SheOne.

Joshua Barresi (Melbourne Heart) - Nike Mercurial IX SE 15th Anniversary Den australske A-league er altid garant for nogle interessante bootspots. I sidste uge havde vi den også med, men vi bliver simpelthen nødt til at tage den med igen, når en ny spiller tropper op i samme par. Det er altså en fodboldstøvle som kun blev produceret i 1.998 par på verdensplan, så det er altid et særsyn når de bliver taget med ud på banen.

Terry Antonis (Sidney FC) - Adidas 7406 I en anden kamp fra den australske A-league gjorde vi et sjovt og interessant fund. I 2006 sendte Adidas en fodboldstøvle på gaden de kaldte 7406. En fodboldstøvle der blandede det bedste fra to tider (1974 + 2006). Den kom i to farvevarianter, Sort/Hvid og Hvid/Sort. Det er langt fra særlig tit at vi støder på denne fodboldstøvle, som altså blev lavet som en hyldest til 1974. Terry Antonis ser i hvert fald ud til at være glad for sit par, som alligevel ser noget brugte ud.

Gabriel Alejandro Paletta (Parma) - Nike CTR360 Maestri III (Blackout) Vi slutter denne uges støvlespot i støvlelandet selv, med en lille en til de skarpe øjne. Ved første øjekast ville man nemlig nemt lade sig forføre af det sorte par CTR360 Maestri III som Paletta bar i opgøret mellem Bolagne og Parma: Er det virkelig en Lights Out model? Ved at kigge nærmere på dem og særligt på sålen, bliver det dog tydeligt at Paletta har forsøgt at snyde sig til et par Lights Out ved at blackoute sine egne støvler. Han skal dog have stor ros for forsøget, som helt sikkert har snydt en masse til at tro at han havde været en af de heldige til at anskaffe sig den absolut sidste version af CTR360-kollektion.

Som altid har det været en begivenhedsrig fodboldweekend og støvlespotsne har naturligvis heller ikke holdt sig tilbage og der har helt sikkert været nogle interessante møder ind i mellem. Vi sætter stor pris på dine inputs, så hvis du har set noget vi ikke har set er du selvfølgelig mere end velkommen til at dele det med os. Bare smid din kommentarer nede i feltet herunder.