Nike F.C.; vi spiller ikke fodbold - vi lever og ånder for det

I 1994 blev en helt speciel klub grundlagt af 10 fodboldlegender, der alle stod for genial fodbold. 20 år efter eksisterer den stadig, nu dog med en ny generation af brilliante spillere. Navnet er Nike F.C. og klubben bliver fulgt af en lækker tøjkollektion. Velkommen til.

Nike F.C. er ikke et hold. Det er en klub. En klub uden en hjemmebane, der ikke er ejet af en fodboldmillionær og som ikke har en fjollet maskot. En klub grundlagt af legender som Ronaldo, Figo og Cannavaro er blevet udvidet med nutidens stjerner - Neymar, Osvaldo, Boateng, Wilshere og mange flere.

De mange klubmedlemmer lever og ånder fodbold både på og uden for banen. De står for genial fodbold, og ved, at man ikke når til tops uden at løbe risici en gang imellem - præcis som de oprindelige grundlæggere, der anført af Ronaldo i 1994 ændrede måden, fodbold blev spillet på og den måde fodboldstøvler blev lavet på.

Nike F.C. står for det geniale, det uventede og det fremadrettede spil, som har underholdt tilskuere i 20 år - og mange tilskuere kan først i dag indse, at de har bevidnet en Nike F.C.-spiller i aktion gennem årene.

Nu er tiden så kommet til et ny kuld af spillere, og nøjagtig som den oprindelige liste af medlemmer i Nike F.C. er de anført af en brasilianer - Neymar Jr., der med sit elektriske spil på banen og status som stilikon udenfor den leder en ny generation i kampen om at forsvare den brilliante fodbold.

Med på holdet er spillere, der både tør udtrykke sig på banen - men i den grad også uden for den. Både Osvaldo, Keving-Prince Boateng og Jack Wilshere er alle ikoner på deres egen måde, alle dog med én fællesnævner; de tror på, at uden risici kan man ikke vinde. Med andre er de exceptionelt dygtige spillere, der vil noget fremad banen. De vil skabe flot fodbold, have øje for spillet og gøre en forskel. Men de går også op i at udtrykke god stil uden for banen.

Og det kommer de da også til, for som enhver anden klub har Nike F.C. fået sin egen, elegante og tidsløse tøjkollektion, der tager designelementer både fra 1994 og 2014. Farverne er holdt i sort, hvid og guld, og stilen er enkel men elegant. I kollektionen hører bl.a. en række t-shirts, en track-top, lækre sweatshirts, en stilet jakke samt to Nike F.C.-udgaver af Tiempo 94 skoen.

Det er det tøj, som bl.a. Neymar, Jack Wilshere, Pablo Osvaldo, Kevin-Prince Boateng - og dig, måske - vil bære for at vise klubbens logo og farver frem. Sort og hvid er valgt for at holde designet tidsløst, men guld signalerer det fælles mål, som klubbens medlemmer har; at komme til tops.

Nu kan det godt være at Nike F.C. ikke er et hold, men ikke desto mindre har klubben også et logo og et motto, der på portugisisk lyder "Sem Risco náo há Vitória" og betyder "Uden risici er der ingen sejre." Dette motto finder man sammen med logoet på bl.a. N98 track-toppen, en model der første gang blev båret af Ronaldo inden han gik på banen for Brasilien. Nu er den blevet et ikon, og var derfor mere eller mindre uundgåelig at have med i Nike F.C.-kollektionen.

Nike F.C. t-shirten er lavet i sort og hvid med en guldfarvet Nike F.C.-blok på brystet. Trøjen kæder kollektionen sammen med den trøje, som Brasiliens legender bar efter deres episke sejr i 1994, og ud over at være sprød fordi der er guld på, har den altså også et historisk vingesus. Det må også tælle noget.

For at komme til tops på den største scene er man nødt til at løbe risici, og det er en af de ting, som medlemmerne af Nike F.C. ved. De har modet til at satse for at opnå storhed - og kun på den måde kan man rent faktisk nå den. Nike F.C. er ikke inspireret af at spille kedeligt. Nike F.C. er grundlagt ud fra tanken om genial, inspireret og instinktiv fantastisk fodbold - og med sådan nogle spillere kan det ikke gå helt galt.

Nike F.C. kollektionen kan forudbestilles fra d. 17. april - stay tuned!

Grundlagt af legender, videreført af unge, sultne fodboldspillere. En klub, hvor medlemmerne har fodbold i blodet. Hvad synes du om Nike F.C., og er det en klub du godt kunne tænke dig at være med i en dag? Del meget gerne dine tanker med os i boksen herunder.