Unisport WebTV: Tankerne bag Nikes Magista Obra

Der er ikke lang tid til at vi endelig kan tage Magista Obra på vores fødder. Da Nike præsenterede fodboldstøvlen der vil ændre fodbolden, var vi så heldige at få en snak med en af de personer, som har været tættest hele vejen i udviklingen af Magista Obra. Denis Dekovich, Design Director for Nike Football fortæller her med egne ord, hvordan Magista blev til og hvordan nogle af stjernerne reagerede da de først så den revolutionerende fodboldstøvle.

Da Nikes designhold satte sig samme for fire år siden, vidste de at der skulle ske noget Præcis hvad der skulle ske pg hvordan vidste de ikke, men de vidste at tiden var kommet til en revolution. De gik derfor i gang med en grundig undersøgelse af en fodboldspillers forhold til en fodboldstøvle og hvordan en fodboldstøvle egentlig kan optimere en fodboldspillers udgangspunkt på banen.

Nike fandt ud af at deres mission skulle gå på at skabe en fodboldstøvle til den visionære spiller, som er med til forme og styre kampen. Med Andrés Iniesta som det perfekt eksempel på sådan en type spiller, udviklede Nike, Magista Obra; en fodboldstøvle med mindst mulig distraktioner og anatomisk mere fyldestgørende end tidligere fodboldstøvler.

Gennem processen talte Nikes designteam med spillere, læger og biomekanikere og fandt ud af at en fodboldstøvle bør være meget mere end en sko man tager på foden. Den skal kunne forstærke hele kroppens bevægelser. Derfor brugte Nike også kirurgen som kilde til inspiration da de udviklde deres Magista Obraen. Analogien om kirurgens handske, der ikke starter halvvejs oppe på hånden, men går helt ned omkring håndleddet har vi allerede hørt før.

Vil du gerne have den seneste information om Nike Magista og få at vide så snart den kan forudbestilles? Så sign up på e-mail eller SMS lige her for seneste nyt.

Denis Dekovic fortæller også at teamet ikke vidste på forhånd at de ville bruge Flyknit som overdelsmaterialet. Men selve udviklingsprocessen gjorde det indlysende at materialet, som de brugte på deres løbesko passede perfekt ind i fodboldverdenen. Det krævede dog en tilpasning. Den Flyknit som Magista er lavet med, er således specifikt udviklet til fodboldstøvler.

Faktisk har det også vist sig at Flyknit på nogle punkter er et bedre materiale end det der f.eks. bruges på Nikes Hypervenom. Det kom blandt andet til udtryk gennem det tilføjede NikeSKIN, som garnet har været i stand til at opsuge langt bedre and andre materialer. Det gør at frygten for at støvlen vil optage vand og blive tung og klodset fuldstændig bliver elimineret.

Ud over at kunne fortælle om selve støvlens teknologiske aspekter, så kunne Denis Dekovic også dele nogle sjove historier om nogle af spillernes reaktioner da de så Magistaen for første gang. Blandt andet var David Luiz så opstemt omkring den nye fodboldstøvle, at han knap ville spise aftensmad med sine holdkammerater under en landsholdssamling. Han ville meget hellere bruge tid sammen med sine nye fodboldstøvler. Også Mario Götze blev meget emotioniel da han så den nye Magista og hvis vi skal være helt ærlige kan vi jo ikke helt bebrejde hverken Luiz eller Götze.

Vi kan snart ikke holde ventetiden ud længere, men der er faktisk meget kort tid til at Magista Obra kommer ud. I mellemtiden har Denis Dekovic her gjort os lidt klogere på, hvilke tanker og ideer der egentlig ligger bag denne fodboldstøvle. Og så var det også sjovt at høre, hvordan nogle af de store stjerner reagerede ved deres første møde med Magistaen. Glæder du dig lige så meget som vi gør til at Magista Obra kommer ud? Hvilket element synes du er det fedeste ved den revolutionernede fodboldstøvle?