Champions League: Sidste stop inden finalen - hvem vinder?

Champions League går ind i sin helt afgørende fase. Vi er nået til semifinalerne og her til middag blev de fire tilbageværende hold fordelt ud på de to semifinalekampe. Og hvis vi syntes at vi blev forkælet i kvartfinalerne, så er de næste fire Champions League kampe lige til at godte sig over.

Da Champions League sæsonen blev skudt i gang sidste efterår, var der nok ikke mange, som ikke ville placere FC Barcelona iblandt de 4 sidste hold i turneringen. Men Atletico Madrid har såsandelig bevist at intet hold i Champions League er for stort til at blive besejret. Den spanske hovedstadsklub var således blandt de fire hold, som blev trukket op af bowlen tidligere i dag og det er nu blevet klart. Årets finale, der vil blive afholdt i Portugals hovedstad Lissabon, vil blive mellem Real Madrid/Bayern München og Atletico Madrid/Chelsea.

Real Madrid vs. FC Bayern München Sidste gang disse to klubber stødte sammen i Champions League var ligeledes i semifinalen i 2012. Her gav de os to højintense og nervepirrende kampe, som gik hele vejen i straffesparkskonkurrence. Dengang trak Bayern München det længste strå. De tabte dog senere i finalen, pudsigt nok til Chelsea, som igen i år befinder sig i den anden semifinale-

Generelt har Bayern München det statistiske overtag mod Real Madrid og sådan som Bayern har trumlet igennem sæsonen må de nok påtage sig en svag favoritværdighed. Real Madrid har dog ikke været i en Champions League finale i snart 12 år og hvis der er et af de resterende hold, som går med en længsel efter pokalen med de store ører, så er det nok kongeklubben fra Madrid. Så mon ikke at Cristiano og co. har planer om at gøre alt, hvad de har i deres magt for at stoppe den tyske invasion.

Atletico Madrid vs. Chelsea FC Hvis vi kigger på statistikkerne mellem holdene i den anden semifinale, så står den helt lige. En sejr til hvert hold og en uafgjort. Sidst de mødtes var i Super Cup'en i 2012, hvor Atletico satte "The Blues" godt og grundigt på plads med en sejr på 4-1. Dengang havde Atletico dog en vis herre ved navn Falcão, som fuldstændig ustoppelig.

I år har særligt Atletico Madrid vist særlig skræmmende styrke og er det eneste ubesejrede hold tilbage i turneringen. Diego Simeones tropper har bevist over for Europa at de er fuldstændig klar til at løfte pokalen for første gang i klubbens historie. Det er dog værd at bemærke at sidste gang Chelsea stod i denne situation, vandt de Champions League. Dengang stod Real Madrid og Bayern München også overfor hinanden i den anden semifinale og Chelsea tog pokalen foran tyskernes snude.

Hvordan semifinalerne vil forløbe kan ingen spå om. Ikke engang blæksprutten Paul, der jo som bekendt døde i 2010 af naturlige årsager. Hvad vi helt sikkert kan forvente er fire hold der vil gøre alt, hvad de har sin magt for at nå den prestigefyldte finale og forlænge drømmen om at løfte pokalen med de store ører i vejret. Hvad enten man er til tysk, spansk eller engelsk fodbold, så vil enhver person med fodbold i sit hjerte utvivlsomt sidde omklamret til TV'et når semifinalerne fløjtes i gang den 22./23. april.

Vi glæder os ubeskriveligt til at se, hvem der skal kæmpe om Champions League trofæet i år. Kan Atletico komme i deres førse Champions League finale og kan Real Madrid stoppe de tyske rekordmeisters og komme i deres første finale i 12 år? Eller har Jose Mourinho nøglen til at stoppe de ubesejrede spaniere og kan Guardiola bevare tyskernes fokus og disciplin og blive det første hold til at vinde forsvare deres Champions League titel? Vi må vente lidt endnu med at få besvaret vores spørgsmål, men hvad tror du? Har du et bud på finalen i år? Og måske endda en vinder?