Brazucas vej til VM: Til tapas hos Familien Spanien

Ved de olympiske lege tændes den olympiske ild nogle måneder før legene åbnes og får lov til at rejse jorden rundt. I år afholdes VM i fodbold i Brasilien og traditionen tro har Adidas sørget for den officielle kampbold. De har nu udstyret deres Brazuca med kameraer og sendt den verden rundt, så vi kan få et lille indblik i de deltagende landes forhold til verdens største fodboldbegivenhed. Vi starter i Spanien.

Selvom Spanien efterhånden har vænnet sig til sejr og succes, så er det faktisk første gang at "La Roja" deltager ved en VM-slutrunde, som både forsvarende Verdens- og Europamestre. De seneste seks år har været ekseptionelt succesfulde for Spanien og Brazucam har prøvet at undersøge, hvad der ligger bag denne succes.

På sin vej gennem de spanske gader og fodboldbaner stødte Brazucam blandt andet på David Villa og hans forklaring på, hvorfor det er gået Spanien så godt i de seneste år, ligger både på det individuelle talent, men især også på holdet som helhed: "Jeg mener også at der må være harmoni og respekt imellem spillerne."

Få din egen Adidas Brazuca VM fodbold lige her - kun 699.- kr.

En holdning som holdkammerat Juanfran deler: "Udefrakommende siger at Spanien er et godt hold, at vi er ligesom en familie og det er også rigtigt." Brazucam kunne tilsynladende rigtig godt lide at tilbringe sin tid i hovedstadsklubben fra Atletico Madrid, for i videoen deler Koke også sit syn på Spaniens landsholds: "Det er et hold af elleve spillere og hver spiller yder altid sin del og vi forsøger altid at spille som et hold og det er, hvad der altid har udskilt Spanien fra andre lande."

I sit forsøg på at forsvare sin VM-titel skal Spanien først igennem en svær pulje med Holland, Chile og Australien. Udover en svær pulje har Spanien heller ikke statistikkerne med sig på sin side. Således har et land fra Europa aldrig vundet en VM-slutrunde, som er blevet afholdt i Sydamerika.

Næste stop på Brazucams rejse bliver hos de tyske giganter og det bliver spændende at se, hvad temaet for deres møde bliver. Tyskerne kan skrive tre VM-titler på deres visitkort, men aldrig har de prøvet at vinde trofæet uden for Europa. Skal VM i Brasilien blive første gang, hvor den tyske damptromle endelig får nedlagt modstanderne på fremmed kontinent?

Vil du være klar til VM med Adidas Brazuca? Få den lige her.

Brazucam er et koncept Adidas har startet som en optakt til VM i Brasilien. De har udstyret deres VM bold med seks HD-kameraer og sendt den ud på en jordomrejse, hvor lande fra forskellige kontinenter. Hvilket land kunne du godt tænke dig at se Brazucam filme? Hvor ville du selv tage hen og spille med Brazucam? Del gerne dine tanker med os ved at efterlade en kommentar i feltet herunder.