Mercurial Vapor CR SE 2013 vs Mercurial Vapor CR SE 2014

En mand der er kåret som den bedste, skal også have det bedste. Og hvilken bedre måde at understrege det på, end at lave en helt unik fodboldstøvle i helt eksklusivt 100 par på verdensplan? Og så med en guldbelagt sål. Det er sådan Nike har lavet sin hyldes til Cristiano Ronaldo, der vandt Balon D'or i december. Men det er ikke første gang Nike hylder deres lille guldfugl. Vi kigger på de to CR7 Special Editions.

Før Cristiano Ronaldo blev kåret som verdens bedste fodboldspiller for anden gang i sin karriere var hans navn stadig på de flestes munde. Den vindermentalitet som knægten fra Madeira løber rundt med på banen, har allerede nu båret ham frem til en gloværdig karriere i en alder af blot 29. I starten af 2013 valgte Nike allerede at hylde denne karriere med en særligt fremstillet fodboldstøvle, der fremhævede nogle af de milepæle som CR7 havde opnået i løbet af sæsonen 2011/2012.

Fodboldstøvlens funktionalitet gik helt i spænd med den normale Mercurial Vapor IX, men hvad der gjorde denne version helt speciel var at den kun blev produceret i 100 par på verdensplan og blev dermed Nikes mest eksklusive fodboldstøvle til den dato.

Udover at gøre fodboldstøvlen en eksklusiv CR7 variant ved at udskifte det normale Nike mærke på indersiden med CR7, så havde Nike, som sagt, også tilføjet en række tal, som repræsenterede nogle af de rekorder og fakta som CR7 havde opnået i løbet af 12/13 sæsonen. 1 stod for Cristianos første spanske mesterskab. 9 var antallet af mål for Portugal i 14 kampe. I ligaen var Cristiano den første til at score mod samtlige 19 hold. 27 var naturligvis Cristianos alder i 2012. Han kom op på 55 kampe i alle turneringer og scorede 60 mål i alle turneringer for Real Madrid.

Da Nike lavede denne Special Edition med CR7's milepæle, vidste hverken de eller Cristiano selv at der skulle blive grobund for at lave en ny eksklusiv fodboldstøvle til ære for "The Golden Child". Men da CR7 til stående ovationer og tårer i øjnene modtog den gyldne bold fra FIFA, så var der ingen vej udenom. Cristiano skulle have et par guldstøvler.

Den 8. april blev vi så præsenteret for resultatet. En ny fodboldstøvle produceret i bare 100 par på verdensplan og lavet helt særligt med Cristianos personlige præferencer for øje. For at understrege eksklusiviteten i denne fodboldstøvle har Nike samtidig valgt at nummerere hver enkelt par, så man virkelig kan føle sig speciel.

I modsætning til den første SE model, så har Nike valgt at lave denne udgave helt præcist som Cristiano selv kan lide den. Overdelen kommer derfor i den velkendte mikrofibermateriale OLM12 fra det japanske Teijin, men uden Speed Control, for at give støvlen den læderfinish som Cristiano Ronaldo kan lide det. Samtidig er sålen, som ud over at komme i en guldbelægning, også kun lavet med SG-Pro knopsystem, som også er det Cristiano bruger.

Ligesom SE model fra 2013 så har Nike endnu engang erstattet deres egen NIKE-tekst med CR7. Men bare lige for at gøre det hele lidt mere eksklusivt så har Cristiano da også lige signeret støvlen på indlægssålen, selvfølgelig i guldskrift - det er klart. Med sit helt eget par af denne Nike Mercurial Vapor CR7 SE følger der også lidt ekstra guldbelagte knopper. Hvis nu man skulle få lyst til rent faktisk at spille i disse støvler og være så uheldig at miste en knop eller to. Eller også er det bare for at gøre det hele lidt ekstra lækkert.

Hvis Cristiano Ronaldo kan nå at komme sig over sin muskelskade, forventes han at hoppe i sit eget eksklusive par af sine Balon d'Or fodboldstøvle når Real Madrid og FC Barcelona tørner sammen i Copa del Rey finalen på Mestalla i Valencia i endnu et af de altid legendariske El Clasico opgør. Det skal nok blive spændende at se om disse guldstøvler også kan bære Cristiano og resten af kongeklubben frem til guldet.

ALT_TAG

I en alder af bare 29 kan Cristiano Ronaldo nok ikke løbe fra beskrivelsen, som en levende legende. De ting han har opnået allerede er imponerende og det er vel kun fair at Nike vælger at hylde CR7 ved at producere et par eksklusive fodboldstøvler, som skriger Cristiano Ronaldo. Hvad synes du om de her guldbelagte fodboldstøvler? Lever de op til CR7 standard eller mener du de kunne være endnu mere eksklusive? Lad os høre din mening. Bare skriv din kommentar i feltet herunder.